شناسهٔ خبر: 14966594 - سرویس اجتماعی
منبع: پانا | لینک خبر

ضرب و شتم محیط بانان، توسط عشایر منطقه نشر

مدیرکل محیط زیست همدان گفت: ممانعت محیط بانان از ورود عشایر به مناطق حفاظت شده منطقه نشر، موجب بروز درگیری بین آنان و ضرب و شتم محیط بانان توسط عشایر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار پانا از همدان، محمدرضا محمدی در منطقه حفاظت شده نشر همدان، در جمع خبرنگاران افزود: محیط زیست این استان بعنوان دومین استان کشور به سیستم هلی شات (تصویر برداری هوایی) مجهز شد.
محمدی افزود: برای تسهیل کار محیط بانان و امنیت جان آنان، از سیستم هلی شات استفاده می شود.
وی با بیان اینکه با بهره مندی از سیستم هلی شات از تردد محیط بانان در مناطق حفاظت شده کاسته شده است ابراز امیدواری کرد: با استفاده از این سیستم بیمارهای ناشی از پیاده رویهای طولانی محیط بانان نیز کاهش یابد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان کارکرد اصلی سیستم هلی شات را فیلم برداری و سرشماری گونه های موجود در محیط زیست ذکر کرد.
 محمدی افزود: با توجه به متناسب نبودن ظرفیت مراتع و دام بسیاری از عشایر دنبال تعلیف دام خود در مناطق تحت حفاظت شده هستند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر بعلت شیوع بیماری تب برفکی احتمال سرایت بیماری از دام عشایر به دیگر گونه ها زیاد بود بنابراین اردیبهشت ماه امسال از ورود زودهنگام عشایر به مناطق تحت مدیریت محیط زیست جلوگیری شد.
به گزارش ایرنا مدیرکل محیط زیست همدان بیان کرد: عشایر اصرار داشتند 10 روز زودتر از موعد تعیین شده وارد مناطق محیط زیست همدان شوند که به دلیل شایع بودن تب برفکی محیط بانان اجازه ورود آنها به منطقه شراء را ندادند.
وی درباره فعالیت های معدنی در مناطق تحت مدیریت محیط زیست اظهار کرد: فعالیت های معدنی در این گونه مناطق را تحمل نکرده بنابراین در مقابل بسیاری از فشارها ایستادگی کرده ایم.
وی بیان کرد: محیط زیست با قدرت در مقابل اشخاصی که درصدد فعالیت معدنی در مناطق زیر مجموعه این سازمان هستند می ایستد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان اضافه کرد: برخی از صاحبان معادن از گذشته دارای پروانه فعالیت بودند که با توجه به داشتن مستندهای قانونی نمی توان از فعالیت آنها خودداری کرد.
به گزارش ایرنا محمدی گفت: طبق بررسی های صورت گرفته همدان جزو پنج نقطه جهانی دارای بیشترین تعداد گرگ است.
وی اظهار کرد: این اقدام محیط زیست منجر به بروز تنش بین طرفین و ضرب و شتم سه تن از محیط بانان توسط عشایر شد با این وجود از دستگاه قضایی همدان عشایر را محکوم و آنها را ملزم به رعایت قانون کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: با توجه به محدودیت مراتع نسبت به دام و آسیب های ناشی از آن برنامه رایزنی هایی برای تغییر مسیر حرکت عشایر نیز صورت گرفته است.
به گزارش ایرنا محمدی تاکید کرد: عشایر بواسطه تلاش بی وقفه و تامین بخشی از نیازهای غذایی کشور از جایگاه و اهمیت بالایی در کشور برخوردار هستند با این وجود باید به قوانین احترام بگذارند.
وی درباره علل تعارض گرگ و انسان افزود: شکار بی رویه حیوانات و کاهش طعمه گرگ و تجمیع و رهاسازی پسماند در نزدیکی روستاها موجب نزدیک شدن گرگ به مناطق مسکونی و حمله به احشام و انسان شده است.
وی بیان کرد: دو دستگاه جی پی اس به دو قلاده گرگ نصب شد که بررسی ها نشان داد که بیشترین میزان تردد این دو قلاده گرگ در حوالی مراکز پسماند است.
محمدی اضافه کرد: هر چند این طرح مطالعات ارزیابی زیست محیطی ندارد ولی محیط زیست علاوه بر استقبال از حمل و نقل ریلی سعی می کند تبعات منفی این طرح را کاهش دهد.
وی افزود: یکی از رویدادهای مبارک دولت یازدهم جلوگیری از تغییر کاربری های غیراصولی بود و هر آنچه هم اینک وجود دارد نیز میراث دولت گذشته است.
وی ادامه داد: برخی از سمن ها نسبت به ساخت و ساز هتل انتقاد می کردند که به منظور آشکارسازی موضوع، آنها در نشست اعضای کمیسیون ماده 5 حضور یافته و دریافتند که هیچگونه مصوبه ای برای تغییر کاربری در منطقه گنجنامه داده نشده است.
منطقه حفاظت شده نشر با حدود 11 هزار هکتار مساحت در بخش مرکزی شهر همدان و در 45 کیلومتری این شهر و در مجاورت 6 روستای نشر، مسلم آباد، برکت آباد، مولوجه، قوزلیجه و مزرعه آب هندو قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست دست اندازی کشاورزان به مراتع و تبدیل مرتع به زمین کشاورزی، برهم زدن زنجیره غذایی حیوانات با شکار بی رویه و کاشت ذرت در نزدیکی روستا که می تواند مامن و مخفیگاه گونه های وحشی باشد را از دیگر علل تعارض انسان و گرگ برشمرد.
وی با ذکر اینکه بسیاری از شکارها بی هدف صورت می گیرد مثال زد: در صورت شکار و زخمی کردن یک عقاب نمی توان از گوشت آن استفاده کرد همچنین عقاب پس از زخمی شدن قابلیت سابق خود را از دست می دهد و بعلت زخمی شدن قابلیت 'تاکسی درمی' را نیز ندارد.
وی در ارتباط با طرح های غیرهمسو با سیاست های محیط زیست نیز توضیح داد: طرح راه آهن تهران - همدان ابتدا نیازی به مطالعات زیست محیطی نداشت ولی پس از اجرایی شدن بخشی از کار داشتن پیوست زیست محیطی الزامی شد.

/شهبازی محب/