شناسهٔ خبر: 14964513 - سرویس فرهنگی
منبع: فارس | لینک خبر

حامد عسکری در برنامه «کتاب باز»:

بی‌هویتی کلام در ترانه‌ها به وفور دیده می‌شود/ کتاب خواندن زیستن با مغز و ذهن دیگران

یک شاعر و ترانه‌سرا گفت: معیار این است که وقتی ترانه‌ای را گوش می‌دهیم بتوانیم با کلام ارتباط حسی برقرار کنیم. اما اتفاقی که متاسفانه در ترانه‌های اخیر ما به وفور افتاده است بی‌هویتی کلام است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس، حامد عسکری شاعر با حضور در برنامه تلویزیونی «کتاب باز» با اشاره به اهمیت کلام در ترانه عنوان کرد: اگر ترانه را مجموعه‌ای از ساز و صدای خواننده و ملودی و کلام در نظر بگیرید از این نگاه بهترین قضاوت کننده خود آدم است. اتفاقی که خیلی‌ها دچار آن هستیم این است که ترانه گوش دادن را به عنوان یک کار مستقل انجام نمی‌دهیم؛ به همین دلیل نمی‌توانیم در جان کلام ترانه دقت کنیم.

وی ادامه داد: اما معیار این است که وقتی ترانه‌ای را گوش می‌دهیم بتوانیم با کلام ارتباط حسی برقرار کنیم. اما اتفاقی که متاسفانه در ترانه‌های اخیر ما به وفور افتاده است بی‌هویتی کلام است.

این شاعر غزلسرا در ارتباط با ضعف ترانه‌های امروز گفت: متاسفانه صدای خیلی از خوانندگان ما به عنوان یک ساز است و کارکردی غیر از این کمتر از آن‌ها شنیده می‌شود و همچنین ترانه‌های ضعیفی خوانده می‌شود که مخاطب تنها از ملودی و ریتم لذت می‌برد.

وی در ادامه افزود: آهنگ ساز و ترانه سرا و خواننده بهتر است که به زیبایی‌های کار هم توجه کنند. یعنی ترانه‌سرا ترانه را چنان با ملودی عجین بنویسد که هرکلام دیگری برای‌ آن ملودی نامتناسب جلوه کند و آهنگ ساز هم جوری آهنگ را بسازد که تمام زیبایی‌های پنهان ترانه نمایانده شود.

عسکری در پایان با اشاره به لزوم کتابخوانی خاطرنشان کرد: کتاب خواندن در واقع زیستن با مغز و ذهن دیگران است. نویسنده بزرگی می‌گوید کسی که پنجاه کتاب خوب خوانده باشد در دنیا ضرر نمی‌کند و اگر بمیرد مفت نمرده است.

برنامه تلویزیونی «کتاب باز» که امیرحسین صدیق آن را اجرا می‌کند و محمدرضا رضائیان تهیه کننده آن است روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت 20 از شبکه نسیم روی آنتن می‌رود.

انتهای پیام/وو