به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سفیر اتریش که به تازگی ماموریت خود را در ایران آغاز کرده است، در خصوص فرش دستباف کشورمان نظر متفاوتی دارد.
فقط می گویم فرش ایرانی سحرآمیز و شگفت انگیز است
برای فرش دستباف ایران فقط می توانم بگویم که خیلی سحر آمیز و شگفت انگیز است.
" الکساندر ریگر" وزیر مختار، معاون سفیر و مدیر انجمن فرهنگی سفارت اتریش در ایران در بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه فرش دستباف ایران گفت: بسیار خوش شانس هستم که در نخستین روزهای ماموریتم در ایران توانستم در این نمایشگاه باشکوه با یکی از مهمترین عناصر فرهنگی و تجاری ایران آشنا شوم.
وی که به همراه خانواده به نمایشگاه فرش آمده بود تاکید کرد: مقامات ارشد کشورم به توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری با ایران علاقمند هستند و در میان کالاهای صادراتی ایران به اتریش، فرش باید جایگاه ویژه ای داشته باشند.
معاون سفیر اتریش در تهران همچنین اعلام کرد: سفیر و اعضای سفارت اتریش در تهران ماموریت دارند زمینه های سرمایه گذاران شرکت هایاتریشی را در اقتصاد ایران فراهم آورند.
همسر وزیر مختار اتریش درتهران هم فرصت دیدار از نمایشگاه فرش دستباف را یکی از شانس های بزرگ زندگی خود دانست و گفت: دو قطعه فرش "مجلس حضرت سلیمان با بلقیس" و "بزم خیام" را که در نمایشگاه دیدم هرگز فراموش نخواهم کرد.
فرش ایران برای مردم چین بسیار شناخته شده است
سفیر چین با اشاره به ارزش فراوان فرش های دستباف ایرانی گفت: در بازدید از نمایشگاه فرش دریافتم که برای تولید این محصول بی نظیر چه زحماتی کشیده می شود و چگونه نخ و تار و پود به یک فرش تمام عیار تبدیل می شود. فرش ایرانی به همین دلیل خاص و بی رقیب است.
پانگ سن، در حاشیه بازدید از بیست و پنجمین نمایشگاه فرش دستی ایران افزود: امروز اطلاعات جدیدی درباره فرش ایرانی به دست آوردم و همچنین در ملاقات با تاجر فرش ایرانی در چین مطلع شدم که بازار فرش های دستباف ایران در چین داغ است، چرا که فرش ایرانی برای مردم من بسیار شناخته شده است.
پانگ همچنین به قدمت چند هزاره روابط ایران و چین اشاره کرد و افزود: ایران از زمان دور خریدار چای و وسایل چینی بوده است و ما نیز همواره به فرش، غذاها و گیاهان ایرانی علاقه مند بوده ایم.
بیست و پنجمین نمایشگاه فرش ایران که در محل دایمی نمایشگاه های بین المللی تهران در حال برگزار است در روزهای گذشته میزبان چهره های سیاسی سرشناسی بوده است.
فرش دستباف پرچم دوم ایران و سمبل اتحاد اقوام مختلف است
تنوع طرح و رنگ و اندازه فرش دستباف ایران انسان را شگفت زده می کند.
سفیر هند که همراه همسرش از نمایشگاه فرش دستباف دیدن می کرد با بیان مطلب فوق گفت: فرش دستباف را می توان پرچم دوم ایران و سمبل و نشانه یگانگی و اتحاد اقوام متنوع ایران دانست.
کمار یاد آور شد: ثروتمندان هندی عاشق قالی دستباف ایران هستند و در خانه های مجلل همه آنها می توان نمونه های فرش ایرانی را مشاهده کرد.
وی توضیح داد که تولید فرش در هندوستان عمدتا به عنوان یک حرفه و منبع درآمد بویژه در میان روستانشینان و شهرهای کوچک رواج دارد و البته به اندازه ایران به جنبه های هنری و فرهنگی آن پرداخته نمی شود.
به گفته کمار گونه ای از فرش دستباف هندی که به فرش مغولی شهرت دارد، از معروفیت جهانی برخوردار است.
سفیر هند در ایران با اعلام اینکه حجم مبادلات تجاری ایران و هند در سال های اخیر و با کاهش قیمت جهانی نفت از 15 میلیارد دلار به 9 میلیارد دلار رسیده است گفت: البته سران دو کشور کوشش می کنند حجم مبادلات اقتصادی فی ما بین را افزایش دهند.
نظر سفرای اتریش، چین و هند درباره فرش دستباف ایران
فرش دستباف یکی از شناخته شده ترین کالاهای ایرانی است که به سرتاسر دنیا از جمله چین و کشورهای اروپایی صادر می شود. نمایشگاه فرش دستباف بهانه ای بود تا گفتگویی انجام دهیم با چند تن از سفرای کشورهای مختلف تا نظر آنان را درباره فرش ایرانی جویا شویم.
صاحبخبر -
∎