شناسهٔ خبر: 14923350 - سرویس استانی
منبع: راه دانا | لینک خبر

درکارگروه علمی تخصصی کشاورزی مطرح شد

ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در فراهان / از کشت محصولات آب بر فاصله بگیریم

رئیس جهاد کشاورزی فراهان گفت: با توجه به شرایط موجود، کشت برخی از محصولات کشاورزی به صرفه نیست و منابع ما را تهدید می کند، در حالی که باید کشت برخی از محصولات تقویت شود تا صادرات آن افزایش یابد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  فراهان خبر؛ کارگروه علمی تخصصی کشاورزی با حضور روسای اتحادیه های کشاورزی در فراهان برگزار شد.

در این جلسه، محمد شمس، رئیس جهاد کشاورزی فراهان در این جلسه با اشاره به ضرورت تغییرالگوی کشت در شهرستان گفت: باید طرح جامعی را در این زمینه تعریف و به صورت الگوی کشت به شکل برنامه شهرستانی تهیه شود، وزارت جهاد کشاورزی باید یک برنامه مدون و بلندمدت برای این مسئله مشخص کند چرا که کمک بسیار می‌کند تا در بسیاری از محصولات کشاورزی به خودکفایی برسیم.

وی افزود: با توجه به شرایط موجود کشت برخی از محصولات کشاورزی به صرفه نیست و منابع ما را تهدید می کند، در حالی که باید کشت برخی از محصولات تقویت شود تا صادرات آن افزایش یابد.

شمس اظهار کرد: تغییر الگوی کشت و تجهیز سیستم های نوین آبیاری زمینه افزایش تولید و رونق اقتصادی را در این شهرستان فراهم می کند.

رئیس جهاد کشاورزی فراهان گفت: با برنامه ریزی منسجم و به کارگیری اقدامات کوتاه مدت شامل لایروبی چاه و سفره های زیر زمینی، اقدامات میان مدت مانند اصلاح کشت و آبیاری با روش های نوین و احداث بندها برای کنترل سیلاب ها اثرات سو بحران آب را کاهش دهند.

وی افزود: در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، جهاد کشاورزی این شهرستان باید در زمینه تغییر الگوی کشت برنامه‌ریزی کرده و کشت محصولاتی کم‌آب را جایگزین کنیم.

شمس اظهار کرد: استفاده از مواد شیمیایی در بخش کشاورزی ضربات مهلکی به سلامتی مردم وارد می‌کند از این رو لازم است، همکاری‌های لازم بین کشاورز و  کارشناسان جهاد کشاورزی جهت پیگیری این موضوع داشته باشند و سیاست الگوی کشت یکی از راه‌های تعریف شده برای امنیت غذایی است.

رئیس جهاد کشاورزی فراهان با بیان اینکه صنایع تبدیلی، فرآورده های لبنی و گوشتی، کنسانتره میوه، کمک موثر در جهت حمایت از کشاورزان و دامداران است، گفت: با ایجاد این صنایع از جمله صنایع بسته‌بندی کشاورزان می‌توانند محصولات خود را بسته‌بندی و به قیمت مناسب به بازار عرضه کنند.

وی با اشاره به توسعه کشت دانه های آفتابگردان، کنجد و کلزا به عنوان کشت های استراتژیک افزود: تولید دانه روغنی کلزا در سطح گسترده در مناطق مختلف کشورمان منجر به کاهش واردات بی رویه روغن خوراکی و کاهش وابستگی ها به خارج می شود.

شمس اظهار کرد: کشت گیاه کلزا در تناوب بسیار موثر است و باید کشاورزان را تشویق به کشت این محصول کرد.

در ادامه صفی خانی، رئیس منابع آبهای زیر زمینی شهرستان فراهان با اشاره به به کاهش سفره های زیر زمینی در فراهان گفت: سالانه یک متر از حجم سفرهای زیرزمینی کاسته می شود و ادامه این روند شهرستان را با بحران آب در آینده روبه رو می کند.

متخلفان کشت هندوانه در اراضی تحت شرب بازهم اقدام به تولید این محصول کرده اند

وی کاشت هندوانه توسط کشاورزان را یکی از علل اصلی کاهش منابع آبی است، افزود: در سال گذشته ۵ پرونده قضایی در کشت هندوانه در اراضی تحت شرب در برخورد با متخلفان تشکیل شد اما متاسفانه همین افراد امسال هم اقدام به کشت هندوانه در اراضی تحت شرب کرده اند.

صفی خانی اظهار کرد: میزان آب مصرفی برای کشت یک هندوانه ۴ کیلویی، ۱۰۰۰ لیتر است و میزان آب مصرفی این کشت بیشتر از سودآوری آن برای کشور است لذا کشت این محصول مقرون به صرفه نیست.

رئیس منابع آبهای زیرزمینی با بیان اینکه همه ساله حدود ۹۰ درصد آب در ایران به مصارف کشاوزی می‌رسد، گفت: به زعم بسیاری از کارشناسان بیشترین اتلاف آب نیز در این بخش صورت می‌گیرد که از مهم‌ترین دلایل آن رایج بودن کشاورزی سنتی در ایران و ارتقا نیافتن دانش کشاورزی نوین در کشور است.

وی افزود: اگر آب را مصرف کنیم تا حدی که به جایی برسیم که منابع آبی از بین بروند، دیگر کشاورزی هم وجود نخواهد داشت، برای کشاورزی طوری برنامه‌ریزی شود که به کشاورزی پایدار برسیم و بر اساس اعتقاد به پایداری کشاورزی، اهمیت خاک و آب تشخیص داده شود.

صفی خانی اظهار کرد: باید از کشت محصولات آب‌بر فاصله بگیریم و محصولات کشاورزی جایگزین که آب کمتری مصرف می‌کنند به جای محصولات کشاورزی آب‌بر کشت شوند.

رئیس منابع آبهای زیرزمینی خاطر نشان کرد:استفاده از ابزارهای تشویقی و برگزاری کلاسهای آموزشی در راستای ارتقای سطح آگاهی و فرهنگسازی به منظور آشنایی کشاورزان نسبت به خسارات جبران ناپذیر کشت محصولات از کاهش روزافزون آبهای زیرزمینی و از دست رفتن این سرمایه ارزشمند جلوگیری کنند.

در این جلسه مصوب شد، شرکت تعاونی تولید کنندگان قارچ در شهرستان تشکیل شود و تسهیلاتی برای صنایع تبدیلی در اختیار این شرکت تعاونی قرار بگیرد.

انتهای پیام/