شناسهٔ خبر: 14918921 - سرویس اقتصادی
منبع: فارس | لینک خبر

مدیرعامل غله استان مرکزی خبر داد

بدهی 452 میلیارد تومانی به کشاورزان استان مرکزی

مدیرعامل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: بدهی استان به کشاورزان 452 میلیارد تومان است که 70 میلیارد تومان آن تاکنون پرداخت شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، جواد حسنی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات انجام شده توسط شرکت غله استان از خرید گندم تا ذخیره ‌سازی اظهار کرد: به منظور اقدامات استاندارد در این حوزه از زمان کاشت، داشت، برداشت، خرید و تولید آرد سند راهبردی نان در استان مرکزی برای نخستین بار تهیه شده که به زودی اجرایی خواهد شد.

وی با اشاره به خرید گندم تضمینی از ابتدای خرداد ماه مانند سنوات گذشته افزود: تاکنون 355 هزار تن گندم خریداری شده که خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان تا پایان شهریور ماه ادامه خواهد داشت.

مدیرعامل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی تصریح کرد: این میزان گندم توسط 27 مرکز خرید گندم خریداری شده که در زمان اوج خرید گندم  این مراکز افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه در مرکز خرید گندم تمامی گندم‌های تولیدی مورد بررسی قرار می‌گیرد، ادامه داد: گندم‌های مفید، غیرمفید و دارای سن‌زدگی شناسایی می‌شود و بخش‌هایی که قابل استفاده نیست از گردونه مصرف خارج خواهد شد.

حسنی خاطرنشان کرد: سیلوهای موجود در استان ظرفیت ذخیره سازی 400 هزار تن گندم به شکل مکانیزه را دارند و ظرفیت انبارهای مسقف و روباز ذخیره‌سازی گندم 200 هزار تن است.

مدیرعامل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: 70 تا 80 هزار تن گندم از سنوات گذشته در سیلوهای استان موجود است که مابقی ذخیره‌سازی‌ها در سیلوهای مربوط به بخش خصوصی و تعاون روستایی علاوه بر سیلوهای بخش دولتی انجام می‌شود.

وی بیان داشت: با توجه به اینکه گندم یکی از محصولات استراتژیک و راهبردی کشاورزی است خرید تضمینی گندم دارای اهمیت است، زیرا هرگونه مشکل در تأمین این محصول سبب ناامنی در امنیت غذایی می‌شود.

حسنی اظهار داشت: غله فقط با خرید گندم از کشاورزان سر و کار ندارد بلکه در زمینه تولید آرد مطابق با مصرف در هر نان نیز باید نظارت داشته باشد، زیرا دولت یارانه بسیار زیادی را در خصوص آرد و نان پرداخت می‌کند.

مدیرعامل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی افزود: در تولید گندم و به دنبال آن تولید آرد چندین مؤلفه بر کیفیت آن اثرگذار است که در کشور ما به جز استان‌های گلستان، خوزستان و فارس مابقی به دلیل شرایط آب و هوایی گندم متوسطی را تولید می‌کنند.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون یک میلیون و 600 هزار تن ذخیره گندم وجود دارد و با این شرایط نیازمند واردات گندم نخواهیم بود، همچنین شرایط استان نیز در این زمینه بسیار خوب و مطلوب بوده و نمره قابل قبولی را دریافت می‌کند.

حسنی با اشاره به اینکه امسال تمامی سیلوهای گندم استان پر است، ادامه داد: 60 هزار تن گندم در سیلوی سمنگان خریداری شده که بیشترین خرید گندم به این بخش اختصاص داشته است.

مدیرعامل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: امسال استان مرکزی در خرید گندم 35 درصد رشد و افزایش داشته که این مسئله از واردات گندم نیز جلوگیری خواهد کرد.

این مسؤول با اشاره به اینکه بدهی کشاورزان تا 8 تیر پرداخت شده، بیان داشت: همچنین از 8 تیر تا 15 تیر ماه 50 درصد و از 15 تا 30 تیر 30 درصد بدهی‌های این افراد پرداخت شده، البته تا پایان شهریور ماه تمامی بدهی کشاورزان پرداخت خواهد شد.

حسنی اظهار کرد: خنداب، آشتیان و زرندیه فاقد سیلو هستند که برای آشتیان و زرندیه مجوز احداث سیلو صادر شده و این مسئله در حال پیگیری است.

در پایان از بخش‌های مختلف خرید گندم، شناسایی گندم استاندارد، تولید آرد و سیلوی خرید گندم در سمنگان بازدید صورت گرفت.

انتهای پیام/87004/ق40