شناسهٔ خبر: 14805243 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

خبر

صاحب‌خبر -

 تداوم حضور چيني‌ها در آزادگان شمالي و يادآوران

تداوم همکاري شرکتهاي سي‌ان‌پي‌سي و سينوپک چين در فاز دوم توسعه ميدان‌هاي آزادگان شمالي و يادآوران و مذاکره براي توسعه هر چه بيشتر همکاريهاي دوکشور، از دستاوردهاي شانزدهمين کميسيون مشترک اقتصادي ايران-چين در حوزه نفت بود.

به گزارش ايسنا، غلامرضا منوچهري، معاون مديرعامل شرکت ملي نفت ايران در امور توسعه و مهندسي به تشريح دستاوردهاي برگزاري کميسيون مشترک اقتصادي ايران و چين که هفته گذشته در پکن برگزار شد، پرداخت و گفت: در اين سفر، در ملاقاتهايي با وزير بازرگاني چين، معاون نخست وزير چين و هيئتهاي اقتصادي عاليرتبه اين کشور، طرفهاي چيني ضمن تاکيد بر حل و فصل مسائل موجود ميان 2 کشور، نسبت به سرمايه گذاري در پروژه هاي صنعت نفت ايران در بخشهاي بالادست و پايين دست ابراز علاقه کردند.

وي تصريح کرد: منابع مالي عظيم شرکتهاي بزرگ چيني مانند سي ان پي سي، سينوک و ... از يک سو و نياز ايران به جذب سرمايه از سوي ديگر و همچنين راهبردهاي توسعه همکاريهاي 2 کشور ايجاب مي کند، صنعت نفت کشورمان با رويکرد حداکثرسازي منافع ملي، از اين فرصت به نحو مطلوب بهره مند شود.

منوچهري به ديدارهاي جداگانه با مديران ارشد شرکتهاي سي ان پي سي آي و سينوپک در سفر اخير به چين اشاره کرد و افزود: بر اساس مذاکرات صورت گرفته، همکاري با شرکت سي ان پي سي آي در فاز دوم توسعه ميدان آزادگان شمالي و شرکت سينوپک در فاز دوم توسعه ميدان يادآوران ادامه مي يابد و در سفري که هيئت چيني طي هفته هاي آينده به تهران خواهند داشت، مذاکرات مربوط به بخشهاي بازرگاني، اقتصادي و فني مرتبط با توسعه اين ميدانها نهايي مي شود.

وي با بيان اين که شرکت ملي نفت ايران، خواهان بازنگري چارچوب توافقهاي صورت گرفته پيشين براي فعاليت در فاز دوم توسعه ميدانهاي نامبرده است، ادامه داد: زمانبندي مناسب و بکارگيري فناوريهاي روز دنيا از موارد مورد تاکيد شرکت ملي نفت ايران در فاز دوم توسعه ميدانهاي آزادگان شمالي و يادآوران است و همکاري با شرکتهاي چيني در اين طرحها در ادامه قراردادهاي بيع متقابلي که فاز نخست توسعه در قالب آن انجام شد، دنبال مي شود.

معاون مديرعامل شرکت ملي نفت ايران در امور توسعه و مهندسي با اشاره به اجراي فاز نخست توسعه ميدانهاي آزادگان شمالي و يادآوران و توليد طبق برنامه از اين ميدانها، به پايگاه خبري وزارت نفت عنوان کرد: اين 2 ميدان مشترک نفتي در آستانه بهره برداري رسمي قرار دارند و فرايند بازپرداخت به پيمانکاران اين 2 طرح از سه ماه چهارم امسال آغاز مي شود.

منوچهري از تمايل شرکتهاي چيني براي افزايش واردات نفت خام از ايران خبر داد و گفت: همچنين در سفر اخير، 2 طرف براي همکاري در اجراي طرح ازدياد برداشت نفت از ميدان مسجد سليمان توافق کردند.

وي ابراز اميدواري کرد که با توجه به ابراز علاقه شرکتهاي چيني براي سرمايه گذاري در پروژه هاي صنعت نفت ايران و تمايل متقابل ما به جذب سرمايه، امکان تعامل هرچه بيشتر طرفين در طرحها و پروژه هاي مختلف حوزه نفت فراهم شود.

توزيع آزمايشي بنزين يورو 4 در 7 شهر ديگر ايران آغاز شد

معاون شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي از توزيع بنزين يورو 4 در هفت شهر جديد خبرداد و گفت: هم اکنون روزانه 22 ميليون ليتر بنزين يورو 4 در هشت کلانشهر کشور توزيع مي شود.

شاهرخ خسرواني، در گفتگو با شانا، با اشاره به عملکرد دولت يازدهم در بخش پالايش و پخش طي سه سال اخير به برنامه ريزي براي توزيع حداکثري و آماده سازي حداکثري فرآورده هاي استاندارد يورو 4 اشاره کرد و افزود: بر اين اساس هم اکنون در هشت کلانشهر کشور بنزين يورو 4 توزيع مي کنيم.

وي با بيان اين که هم اکنون ظرفيت توليد بنزين يورو 4 به 26,3 ميليون ليتر در روز رسيده است، اظهارکرد: هم اکنون روزانه 22 ميليون ليتر بنزين يورو 4 در هشت کلانشهر کشور توزيع مي شود.

خسرواني از برنامه ريزي براي توزيع بنزين يورو 4 در هفت شهر ديگر ايران خبرداد و گفت: هم اکنون بنزين يورو 4 در شهرهاي قم، بندرعباس، چابهار، يزد، کرمان، بوشهر و رفسنجان به طور آزمايشي توزيع مي شود که پس از تثبيت، امکان توزيع در اين شهرها نيز فراهم خواهد شد.

وي همچنين ديگر برنامه هاي شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي را ارتقاي کيفيت توليد پالايشگاهها اعلام کرد و افزود: مراحل طراحي ارتقاي کيفيت پالايشگاه آبادان رو به پايان بوده و تامين مالي پروژه نيز انجام شده است که انتظار داريم از نيمه دوم امسال عمليات اجرايي آن آغاز شود.

معاون شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي تصريح کرد: با اجراي اين پروژه توليد نفت کوره پالايشگاه آبادان به ميزان قابل توجهي کاهش مي يابد.

خسرواني همچنين از برنامه ريزي براي ارتقاي کيفيت چهار پالايشگاه خصوصي خبرداد و گفت: با اجرايي شدن اين پروژه ها توليد نفت کوره آنها به زير 10 درصد مي رسد.

معاون شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ادامه داد: البته در پالايشگاه اصفهان بخشي از پروژه ارتقاي کيفيت توليدات پالايشگاهها عملياتي شده که انتظار داريم تا پايان سال 97 همه گازوئيل توليدي اين پالايشگاه يورو 4 شود.

خسرواني با بيان اين که هم اکنون 75 درصد بنزين توليدي پالايشگاه اصفهان يورو 4 است، ادامه داد: با تمهيدات انديشيده شده، تا پايان امسال همه بنزين توليدي اين پالايشگاه يورو 4 مي شود.

وي با اشاره به بهره برداري پروژه بهبهود کيفيت فرآورده هاي پالايشگاه بندرعباس در نيمه دوم امسال، گفت: با بهره برداري از اين پروژه روزانه سه ميليون ليتر به توليد بنزين کشور اضافه مي شود. ضمن اين که 70 درصد بنزين توليدي اين پالايشگاه نيز استاندارد يورو 4 را خواهد داشت.

خسرواني با اشاره به سه پروژه مطالعاتي کاهش نفت کوره در سه پالايشگاه، اظهارکرد: پس از مشخص شدن نتايج مطالعات و تامين منابع مالي، اجراي اين پروژه ها نيز شروع مي شود که براساس آن توليد نفت کوره آنها بايد به زير 10 درصد برسد.

خسرواني مهمترين عملکرد دولت يازدهم را در بخش پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي در سه سال گذشته گسترش توزيع فرآورده هاي استاندارد يورو 4 و تبديل کردن ايران به صادرکننده فرآورده هاي نفتي اعلام کرد و افزود: گسترش توزيع فرآورده هاي استاندارد يورو 4 سبب بهبود کيفيت فضاي تنفسي و ارتقاي شاخصهاي زيست محيطي شده است.

معاون شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي درباره صادرات گازوئيل که براي نخستين بار طي يکصدسال اخير در دولت يازدهم صورت گرفت، ادامه داد: امسال، با مجموعه اقدامهاي انجام شده کشورمان از واردکننده نفت گاز ( گازوئيل) به صادرکننده آن تبديل شد، هم اکنون نيز روزانه بيش از 13 ميليون ليتر نفت گاز صادر شده و ظرفيت افزايش به 20 ميليون ليتر در روز را نيز دارد.