شناسهٔ خبر: 10515235 - سرویس فرهنگی
منبع: بانی فیلم | لینک خبر

نامه سرگشاده محمدرضا عرب به رئیس سازمان سینمایی

آغاز اکران «تمساح خونی» از امروز

بانی فیلم آنلاین: «احتراما نخست لازم می‌دانم به عنوان یک سینماگر به رسم ادب از حسن انتخابتان در مورد اعضای محترم هیئت انتخاب سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر که دو نفرشان از اصحاب رسانه نوشتاری و دیداری هستند و طبعا پاسخگوی انتقادات خواهند بود و نیز عدم مداخله جنابعالی و دبیر محترم جشنواره در کارهیئت مذکور ، تشکر نمایم.

صاحب‌خبر -

9:06

فیلم سینمایی «تمساح خونی» به کارگردانی جواد عزتی از امروز ۱۶ اسفندماه به عنوان یکی از فیلم‌های اکران نوروزی به سینماها آمد.
به گزارش ایرنا، فیلم سینمایی «تمساح خونی» به کارگردانی جواد عزتی از امروز ۱۶ اسفندماه روی پرده آمد. پیش از این شورای صنفی نمایش در مصوبه ای اعلام کرده بود هرکدام از صاحبان آثار و پخش‌کنندگان فیلم‌های نوروزی در صورت تمایل می‌توانند برای اکران زودتر از موعد، اقدام و اکران خود را از چهارشنبه ۱۶ اسفند در سینماهای سراسر کشور آغاز کنند. به همین ترتیب تمساح خونی پرچم‌دار آغاز اکران نوروزی شد تا اولین چراغ را روشن کند. این البته فیلمی است که بسیاری از سینماداران به موفقیتش چشم دوخته‌اند. حضورش در چهل و دومین جشنواره فیلم و فجر، استقبال مخاطبان، چراغ سبز منتقدان به آن و سانس‌های فوق‌العاده پی‌درپی‌اش باعث شد بسیاری به توفیقش در گیشه امید ببندند.
«آسمان غرب» به کارگردانی محمد عسگری، «بی بدن» به کارگردانی مرتضی علیزاده، «پرویزخان» به کارگردانی علی ثقفی، «آپاراتچی» به کارگردانی علی طاهرفر، «نوروز» به کارگردانی سهیل موفق و «ایلیا در جستجوی قهرمان» به کارگردانی سید علی موسوی‌نژاد، ۶ فیلم دیگری هستند که در همین ترکیب قرار دارند و هرچند هرکدام ظرفیت‌های ویژه‌ای برای جذب مخاطبان دارند اما بعید است بتوانند در گیشه از «تمساح خونی» سبقت بگیرند.

لحظه تولد یک تمساح!
جواد عزتی حالا چهره‌ای شناخته شده برای مخاطبان است، حتی آن دسته از تماشاگرانی که سالانه به سختی یک بار به سینما می‌روند هم او را می‌شناسند، این شناسنامه اما پیشینه‌ای بلند و بالا دارد. جواد عزتی بازیگری است که در عرصه مختلف هنرهای نمایشی حضور داشته، گاه مقابل دوربین تلویزیون رفته، گاه در تئاتری خیابانی و صحنه ای حضور داشته و گاه سینما را آزموده است، فصل مشترک همه آنها به دست آوردن نبض مخاطب بوده است. درخشش در آثار کمدی اما وجهی دیگر به هنر او داد. «دردسرهای عظیم» و دنباله‌های آن را احتمالاً همه به یاد دارند، سریالی که در آن دوره از پخش توانست آمار مخاطبان تلویزیون را بهبود دهد، این رویه تا جایی بود که یک دهه بعد از پخش این مجموعه هنوز در جدول نمایش تلویزیون و هر بار در رتبه‌های اول آمارها و نظرسنجی‌های سیما قرار می‌گیرد. پربیراه نیست که اگر بگوییم درخششش در این سریال و البته «باغ مظفر» و «قهوه تلخ» ورودش به عرصه سینما را تسهیل کرد و بعدها تکرار حضورش در این دست از آثار و توفیق یکی از پس دیگری‌شان او را به یکی از برندهای فیلم‌های کمدی تبدیل کرد. اما تنها آثار کمدی نبود که نام جواد عزتی را بر سر زبان‌ها بیندازد. او بعد از مدتی، مسیرش را به سمت فیلم‌های جدی تغییر داد. به طوری که نقش‌آفرینی متفاوتش در «جاندار»، «ماجرای نیمرو؛ رد خون»، «شنای خون» و… سبب شد تا عده‌ای او را بخت اول دریافت جایزه از جشنواره فیلم فجر بدانند و هر بار در اختتامیه منتظر اعلام نامش باشند اما این سیمرغ قصد نشستن روی شانه‌های او را نداشت تا منتقدان و مخاطبان توامان در پایان اختتامیه هیات داوران را دچار به یک کج‌سلیقگی بدانند.
«یک ربعی سخنرانی آماده کرده بودم اما حالا آن را به سی ثانیه خلاصه می‌کنم، ترجیح می‌دادم این جایزه را در سمت دیگر یعنی بازیگری می‌گرفتم در این چند سال اخیر زندگی پدرم هر کاری کردم تا این لحظه را ببیند اما نشد»؛ این جملات جواد عزتی روی استیج اختتامیه جشنواره فیلم فجر در زمان کسب سیمرغ بهترین کارگردانی اول است؛ او حق داشت این جملات را ادا کند. زحمات او در طول یک دهه حضور حرفه‌ای‌اش مقابل دوربین دیده نشد تا به یک حسرت برای او تبدیل شود.
جواد عزتی که چند سالی می‌شد از نقش‌های کمدی فاصله گرفته بود سرانجام تابستان همین سال برای ساخت «تمساح خونی» در مقام کارگردان درخواست پروانه ساخت داد تا طبق همین دوری‌اش از فیلم‌های کمدی بسیاری گمان کنند او می‌خواهد یک فیلم اجتماعی بسازد، او که پیش از این همکاری با کامران حجازی تهیه‌کننده «کت چرمی» و مدیر تولید آثار محمدحسین مهدویان را آزموده بود، در «تمساح خونی» هم این همکاری را تکرار کرد. مراحل ساخت این فیلم اما از همان در سکوت خبری طی شد تا اینکه در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد و بعد از بازخوردهای مثبتی که دریافت کرد در پاسخ به سوالی که در فیلمسازی تحت تاثیر چه کسی است عنوان کرد: «بیشترین تاثیر را از جواد عزتی گرفتم. این فیلم محصول همه عزیزان و بزرگان و گذشتگان بوده که به ما چیزی یاد داده‌اند و نمی‌توانم کسی را نام ببرم. همه ما با چیزهایی که در سینما دیده‌ایم، رشد کرده‌ایم. ۹۹ درصد فیلم‌های خیلی خوب متاثر از گذشتگان خودشان است و باید از آن‌ها یاد کنیم.

«تمساح خونی» چه کسانی را شکار کرد؟
جواد عزتی در کنار کارگردانی در این فیلم، خود ایفاگر نقش اصلی است. او این بار هم حضوری تعیین‌کننده دارد اما ترکیبی که جواد عزتی برای بازیگران در این فیلم تدارک دیده با آن‌که تازه نیست اما کیفیتی متفاوت دارد. الناز حبیبی که در این سال‌ها به یک پای ثابت فیلم‌های کمدی تبدیل شده و آثارش به پرفروش‌های گیشه نیز تبدیل شده در «تمساح خونی» حضور دارد. او بازیگری است که پیش از این دیگر فیلمش با عنوان «فسیل» لقب پرفروش‌ترین فیلم سال را به خود اختصاص داد تا بیش از پیش در کانون توجهات قرار بگیرد به طوری که کامران حجازی تهیه‌کننده «تمساح خونی» کیفیت نقش‌آفرینی‌اش در این فیلم را لایق کسب جایزه می‌دانست اما این اتفاق رخ نداد.
اما شاید برگ برنده دیگر این فیلم حضور عباس جمشیدی فر باشد، بازیگری که دوستی دیرینه‌ای با جواد عزتی دارد و طبق گفته خودش هر زمان و هرکجا جواد عزتی از دستش بر می‌آمده برای او نقشی را کنار گذاشته است. این دوستی ادامه‌دار شد و در این فیلم قوت گرفت. عباس جمشیدی با آن‌که پیش از این در سریال‌های مهدویان و البته «سقوط» سجاد پهلوان‌زاده مورد توجه قرار گرفت به طوری که برخی از آغاز صفحه‌ای تازه در دنیای بازیگری او یاد می‌کردند اما این بار پابه‌پای جواد عزتی بار این فیلم را به دوش می‌کشد به طوری که او را از شگفتی‌های جشنواره چهل و دوم می‌خواندند.
بهزاد خلج در طول دو، سه سال اخیر سعی کرده خود را با نقش‌های متفاوتی محک بزند. شاید پررنگ‌ترین خاطره از او در «پوست شیر» ثبت شده باشد، همان زمانی که نقش یک پلیس را ایفا می‌کرد او بعدها در «آقای قاضی» که از سیما پخش می‌شد نقش یک قاضی را ایفا کرد اما فقط این مسیر را برای ادامه کار انتخاب نکرد، بهزاد خلج یک بار هم گذرگاه دیگری را برگزید و ایفاگر نقش یک خلافکار در «حیثیت گمشده» شد. اما گویی نقشی کمدی در کارنامه او کم بود که او این گام را با «تمساح خونی» برداشت. هرچند بهزاد خلج سیمرغ بهترین نقش مکمل مرد را برای دیگر فیلمش با عنوان «مجنون» دریافت کرد اما «تمساح خونی» هم از فیلم‌هایی بود که عواملش چشم‌انتظار دریافت جایزه برای او بودند.