شناسهٔ خبر: 10232254 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه تعادل | لینک خبر

رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار ائمه جمعه سراسر كشور:

بر حضور حداكثري در انتخابات تاكيد داشته و دارم

صاحب‌خبر -

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح ديروز (دوشنبه) در ديدار ائمه جمعه سراسر كشور با اشاره به جايگاه بسيار والاي نماز جمعه آن را «قرارگاه ايمان و بصيرت و اخلاق» و مهم‌ترين وظيفه ائمه جمعه را نيز«تبيين حقايق و هدايتگري فرهنگي و سياسي» برشمردند. ايشان همچنين انتخابات را مساله‌يي بسيار مهم و نعمتي حقيقتا بزرگ برشمردند و با تاكيد بر حضور حداكثري مردم در انتخابات اسفند ماه افزودند: مفهوم عميق حق‌الناس در زمينه‌هاي «اجرا، نظارت، حقوق داوطلبان، ليست‌هاي انتخاباتي، صيانت از آراي مردم و پذيرش نتايج انتخابات» ابعاد مكمل و پرمعنايي دارد و مردم با توجه به طمع‌ورزي امريكايي‌ها به اين انتخابات، موضوع نفوذ را مورد توجه كامل قرار دهند.
به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري،
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در ابتداي سخنانشان گفتند: به‌ كار بردن تعبير قرارگاه براي نماز جمعه به اين علت است كه ما درحال يك مقابله معنوي، اعتقادي و ايماني و سياسي هستيم كه همانند دوران دفاع مقدس به ما تحميل شده بنابراين دفاع لازم و ضروري است.
ايشان با اشاره به توانايي ملت ايران در دفاع از خود افزودند: در اين جهاد ايمان، بصيرت، تقوا و اخلاق مردم، هدف حمله قرار گرفته شده و ويروس‌هاي خطرناكي در ميان جامعه پراكنده مي‌شود. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، صحبت رو در رو و چهره به چهره در نماز جمعه را بسيار تاثيرگذارتر و مهم‌تر از ارتباط‌هاي غيرحضوري و از طريق وسايل ارتباطي جديد دانستند و تاكيد كردند: ائمه جمعه بايد با استفاده از اين فرصت مغتنم در نماز جمعه كه قلب فرهنگي هر شهر است، هدايتگري سياسي و فرهنگي انجام دهند.
ايشان با تاكيد بر اينكه هدايتگري فرهنگي بنياني‌تر از هدايتگري سياسي است، خاطرنشان كردند: يكي از اهداف اصلي دشمنان اسلام و ملت ايران، تغيير فرهنگ و اخلاق مردم به ويژه سبك زندگي آنان است.
رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به ابعاد مختلف سبك زندگي اسلامي افزودند: «ادب» و دوري از هتاكي حتي در صحبت با مخالفان يكي از مسائل مهم در سبك زندگي اسلامي است كه تلاش زيادي براي مقيد نبودن مردم به ادب انجام مي‌گيرد كه متاسفانه در برخي موارد هم
موفق بوده‌اند. ايشان، عادات و روش‌هاي خوب زندگي همچون كتابخواني را يكي ديگر از ابعاد بسيار مهم سبك زندگي اسلامي دانستند و گفتند: بايد مردم و جوان‌ها را تشويق به كتابخواني و نخبگان را تشويق به توليد كتاب كرد و شايد بتوان در محل‌هاي نماز جمعه در هر شهر، مركز ارائه و نمايش كتاب‌هاي خوب و به روز و مطلوب ايجاد كرد. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با تاكيد بر اينكه يكي از مسائل مهم در موضوع نماز جمعه، جذب جامعه جوان كشور است، خاطرنشان كردند: جذب جوانان فقط با گفتار امكان‌پذير نيست بلكه جوانان بايد از طريق دل و فهم، جذب نماز جمعه شوند. ايشان«سخن متقن و مستدل» در مسائل سياسي و فرهنگي و «سخن نو» را زمينه‌ساز جذب جوانان به نماز جمعه دانستند و تاكيد كردند: سخن نو به معناي حرف‌هاي بدعت‌آميز نيست بلكه سخن نو را بايد با فكر و تامل و كاوش در مطالب به دست آورد. رهبر معظم انقلاب اسلامي صميمت و مهرباني ائمه جمعه، دوري از غرور و تظاهر، رفتار طلبگي و پدرانه و دوري از رفتار اداري و رييس‌مآبانه را از ديگر عوامل جذب جوانان به نماز جمعه برشمردند و افزودند: در خطبه‌هاي نماز جمعه بايد آنچه صحيح است حتي اگر به مذاق مخاطب خوش نيايد با زبان استدلال و منطق و با بياني گرم مطرح كرد.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با تاكيد بر لزوم حفظ جايگاه و شأن امام جمعه از طرف ائمه جمعه، ستاد مركزي همچنين مردم خاطرنشان كردند: اقامه نماز جمعه در جمهوري اسلامي ايران توفيق بزرگي است كه بايد قدر آن دانسته شود و بر همين اساس مطالب خطبه‌هاي نماز جمعه بايد براساس نيازهاي روز جامعه باشد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنانشان انتخابات را مساله‌يي بسيار مهم و نعمتي واقعا بزرگ خواندند و افزودند: اين بركت حقيقي ناشي از نگاه عميق و روش امام خميني (ره)
است كه بر خلاف برخي نظرها، انتخابات را در حكومت اسلامي لازم و مردم را صاحب مملكت مي‌دانست و معتقد بود تصميم و انتخاب مردم بايد منشأ اثر باشد. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي خاطرنشان كردند: در پرتو اين نگاه و تصميم راهبردي امام، مردم هميشه در كنار انقلاب مانده‌اند چراكه تصميمات خودشان را در كشور تاثيرگذار مي‌دانند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي همچنين انتخابات را در بُعد داخلي موجب احساس استقلال و هويت و تاثيرگذاري ملت و در بعد منطقه‌يي و جهاني مايه آبرو و اعتبار كشور و نظام خواندند.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با تاكيد بر حضور حداكثري ملت در انتخابات پيش رو گفتند: هر چه حضور مردم بيشتر باشد، استحكام و اعتبار نظام و كشور بيشتر مي‌شود و به همين دليل هميشه بر حضور هر چه بيشتر مردم تاكيد كرده‌ايم و اين ‌بار نيز بر اين مساله اصرار مي‌ورزيم چراكه نظام متكي بر عواطف، خواست‌ها و انتخاب مردم است.
ايشان با انتقاد از مدعيان نامطمئن بودن انتخابات خاطرنشان كردند: برخي انگار به عادت و مرض بدي مبتلا شده‌اند كه دايم در نزديك انتخابات در كوس نامطمئن بودن نتايج آرا مي‌دمند و نعمت بزرگ انتخابات را با اين حرف‌ها خراب مي‌كنند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي افزودند: البته ممكن است در گوشه و كنار تخلفاتي باشد اما تخلفات سازمان‌يافته كه نتايج را تغيير دهد مطلقا وجود ندارد. رهبر معظم انقلاب چارچوب قوانين، مراقبت همه دست‌اندركاران انتخابات و رعايت مسوولان دولتي و غيردولتي در همه دوره‌ها را ازجمله علل سلامت انتخابات دانستند و افزودند: برخي دولت‌ها 180درجه با هم تفاوت داشته‌اند اما رفتار همه آنها در عرصه انتخابات درست و انتخابات سالم بوده و ان‌شاءالله اين دوره نيز چنين خواهد بود. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي سپس به تبيين ابعاد مختلف مفهوم پرمعناي «حق‌الناس» در عرصه انتخابات پرداختند.
رهبر معظم انقلاب در تشريح ابعاد مختلف حق‌الناس به «حق داوطلب» پرداختند و افزودند: ازجمله عرصه‌هاي رعايت حق مردم در انتخابات اين است كه اگر كسي صلاحيت داشت او را رد نكنيم و به او ميدان بدهيم و برعكس اگر كسي چه در انتخابات خبرگان و چه مجلس شوراي اسلامي صلاحيت قانوني نداشت با اغماض و بي‌دقتي او را وارد عرصه نكنيم كه بي‌توجهي به اين دو نكته ضد حق‌الناس است. رهبر معظم انقلاب، آراي ملت را امانت خواندند و افزودند: حفظ اين امانت از ديگر ابعاد حق‌الناس است. ايشان افزودند: همه كساني كه در اجرا، مراقبت، شمارش، جمع‌بندي آرا و اعلام نتايج دخيل‌اند بايد در حفظ آراي ملت كمال امانت را رعايت كنند و اندك تخلفي در اين مساله، خيانت در امانت است. رهبر معظم انقلاب پذيرش نتايج قانوني انتخابات را از ديگر ابعاد رعايت حق‌الناس برشمردند و افزودند: وقتي مراكز قانوني، نتايج انتخابات را اعلام و تاييد كردند، مخالفت با اين نتايج ضد حق‌الناس است.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به حضور پرشكوه 40ميليوني ملت در انتخابات سال 88 يادآوري كردند: در آن سال برخي با حرف‌هاي منكر و ناپسند، ادعاي تقلب را مطرح كردند و خواستار بر هم خوردن نتايج آرا شدند. ايشان افزودند: ما با آنها خيلي مماشات كرديم كه جزييات آن طولاني است، گفتيم بياييد هر تعداد صندوق كه مي‌خواهيد بازشماري شود اما به توصيه‌ها اعتنايي نكردند چون بنا نبود كه حرف حق را بپذيرند.
رهبر معظم انقلاب يادآور شدند آن كار و آن ادعا، خسارت‌هاي زيادي بر ملت و كشور وارد آورد كه تاكنون جبران نشده و نمي‌دانيم قرار است كي جبران شود. ايشان در ادامه به رعايت حق‌الناس در «ارائه ليست‌هاي انتخاباتي» پرداختند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي افزودند: رعايت حق‌الناس در پيشنهاد فهرست‌ها به معناي اين است كه مساله رفيق‌بازي و جناح‌بازي را در ليست‌هاي خود دخالت ندهند و با معيار شايستگي حقيقي ليست‌ها را تهيه كنند. ايشان به مردم نيز توصيه كردند براي انتخاب نامزدها به كساني و مجموعه‌هايي اعتماد كنيد كه از سر صفا و صداقت و علاقه‌مندي به انقلاب ليست داده‌اند نه از روي مقاصد خاص و گاه فاسد. رهبر معظم انقلاب سخنان خود در جمع ائمه جمعه سراسر كشور درباره انتخابات را با پرداختن به موضوع بسيار مهم و پيچيده «نفوذ» ادامه دادند.
ايشان خاطرنشان كردند: كساني كه به اطلاعات دسترسي دارند، مي‌دانند كه چه دام‌هايي براي كشور گسترده شده يا درحال گسترده شدن است تا در حصار اراده و تصميمات ملت نفوذ كنند. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به ضرورت هوشياري مردم تاكيد كردند: اگر بر فرض عنصري نفوذي در مجلس خبرگان يا مجلس شوراي اسلامي يا ديگر اركان نظام وارد شود مانند موريانه از داخل پايه‌ها را مي‌جود و سست مي‌كند. رهبر معظم انقلاب افزودند: در زمينه نفوذ بايد بدون تهمت زدن و ذكر مصاديق معين در افكار عمومي روشنگري كرد.
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي روزگار فوق‌العاده حساس كنوني را يادآور شدند و افزودند: جبهه فراگير دشمنان انقلاب اسلامي و ملت ايران با انواع توطئه‌ها مدام درحال تلاش است چراكه از گسترش ايده‌ها و افكار اسلام ناب در مناطق مختلف احساس خطر جدي كرده است.
رهبر معظم انقلاب افزودند: تفكر اسلام ناب همچون نسيم لطيف و عطر گل منتشر شده و انسان‌هايي قوي و كارآمد در مناطق مختلف جهان پرورش داده است لذا مخالفان اسلام براي مقابله با اين واقعيت، جمهوري اسلامي را هدف بمباران سياسي تبليغاتي قرار داده‌اند.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به استفاده بيگانگان از تحريك داخلي، بمباران تبليغاتي و سياسي، هزينه‌هاي مالي، دام‌هاي اخلاقي و انواع و اقسام روش‌هاي ديگر افزودند: همه بايد در مقابل «نفوذ» هوشيار باشيم. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در بخش پاياني سخنانشان طمع‌ورزي امريكايي‌ها به انتخابات پيش رو را مورد اشاره قرار دادند و افزودند: امريكايي‌ها مثل ما دنبال تحولند اما، ما تحولي را مي‌خواهيم كه فاصله كشور و جامعه با اهداف اسلام و انقلاب را كاهش دهد و آنها دقيقا در نقطه مقابل تحول مورد نظر ملت ايران دنبال دور كردن جامعه از اهداف انقلاب و نزديك كردن ايران به اهداف خودشان هستند. رهبر معظم انقلاب اسلامي تاكيد كردند: امريكايي‌ها براي تحقق اين هدف به انتخابات چشم طمع دوخته‌اند اما ملت بزرگ و هوشيار ايران چه در انتخابات و چه در مسائل ديگر مخالف خواست‌هاي دشمنان عمل مي‌كند و همچون گذشته به دهان آنها مي‌كوبد. پيش از بيانات رهبر معظم انقلاب، حجت‌الاسلام والمسلمين تقوي رييس شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه كشور با اشاره به برگزاري گردهمايي ائمه جمعه خاطرنشان كرد: هم‌اكنون با همكاري مردم در 845 نقطه كشور نمازجمعه اقامه مي‌شود.
وي پاسداري از خط امام و انقلاب را از مهم‌ترين وظايف ائمه جمعه خواند و گفت: حمايت از قواي سه‌گانه، آگاه كردن مردم و دور نگه‌داشتن تريبون‌هاي نمازجمعه از جناح‌بندي‌هاي سياسي از مهم‌ترين فعاليت‌ها و رويكردهاي شوراي سياست‌گذاري ائمه جمعه بوده است.
در پايان اين ديدار نماز ظهر و عصر به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامي اقامه شد.