شناسهٔ خبر: 10197311 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم: بخش جعفریه قم 30 بار لرزید

قم- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم گفت: از ساعت 7:30 صبح امروز تا ساعت 11، بخش جعفریه این استان، 30 بار لرزیده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محسن اوروجی روز یکشنبه در همایش «بررسی بحران خشکسالی و ریزگردها در استان قم»، افزود: نخستین زمین لرزه 3.6 بوده و آخرین آن تا چهار ریشتر اتفاق افتاده است و اکنون تمام مردم شهر جعفریه در دلهره هستند که امیدواریم اتفاق ناگواری رخ ندهد.
زمین لرزه ای با قدرت 4 درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) روز یکشنبه شهر جعفریه در استان قم را لرزاند.
این زلزله ساعت هشت و 52 دقیقه و شش ثانیه صبح امروز(یکشنبه) در حوالی شهر جعفریه استان قم رخ داد.
کانون این زلزله در موقعیت 34.766 عرض جغرافیایی و 50.434 طول جغرافیایی ثبت شده است.
شهر جعفریه بعنوان مرکز بخش جعفریه در فاصله 35 کیلومتری از مرکز شهر قم قرار دارد.
وی در ادامه گفت: ایران جزو کشورهای حادثه خیز دنیاست و از این لحاظ رتبه دهم را در دنیا و رتبه چهارم را در خاورمیانه دارد.
وی با بیان اینکه حادثه هایی همچون سیل، زلزله و خشکسالی در ایران به صورت مستمر اتفاق می افتد، اضافه کرد: زلزله یکی از اصلی ترین حادثه هایی است که هر سال اتفاق می افتد و خسارتی را به بارمی آورد.
اوروجی با بیان اینکه حادثه ها به خودی خود خسارت به بار نمی آورد، بیان کرد: اقدام های انسانی است که باعث می شود با وقوع یک حادثه طبیعی، خسارت های جانی و مالی گریبان گیر جامعه شود.
وی افزود: اگر ساختمان ها بر اساس استانداردی نظام مهندسی و با نظارت شهرداری و راه و شهرسازی احداث می شد، با زلزله چهار ریشتر نگران نمی شدیم.
وی ساختمان های غیرمقاوم و سدسازی بالای دست رودخانه ها را از عوامل ایجاد بحران در زمان وقوع حادثه های طبیعی عنوان و بیان کرد: در طول سال معمولا کاهش بارندگی نداریم، بلکه کاهش آورد رودخانه ها از جمله در قره چای و قمرود که حاصل عوامل انسان ساز است، باعث خشکسالی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم اضافه کرد: اگر وضعیت به این صورت ادامه یابد، در آینده محیط زیست قابل زندگی کردن نیست.
اوروجی بر ارائه طرحی جدید برای مقابله با حادثه های طبیعی تاکید کرد و گفت: باید بافت های فرسوده ساماندهی و مقاوم سازی شود تا شهری مقاوم در برابر زلزله و حادثه های بلایای طبیعی داشته باشیم.
وی به مشکل ریزگردها در استان قم اشاره کرد و افزود: با توجه به بارندگی که در اوایل مردادماه و همچنین مهر و آبان در استان صورت گرفت، گرد و غباری در استان نداشتیم.
همایش «بررسی بحران خشکسالی و ریزگردها در استان قم» در سالن همایش های اداره کل محیط زیست قم برگزار شد. ک/3
/2085/ 1175