شناسهٔ خبر: 10122245 - سرویس بین‌الملل
منبع: جماران | لینک خبر

نیویورک تایمز در گزارشی نوشت:

چرا آزادی الرمادی بسیار مهم است؟

آزاد سازی شهر «الرمادی» که ماه مه به دست داعش افتاده بود، یک پیروزی بزرگ برای ارتش عراق و شکستی سنگین برای این گروه تروریستی محسوب می شود.

صاحب‌خبر -

دولت عراق روز دوشنبه خبر آزاد شدن الرمادی مرکز استان «الانبار» و برافراشتن پرچم این کشور بر فراز ساختمان مجتمع دولتی این شهر را اعلام کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در خصوص این تحول مهم نوشت: آزادی الرمادی که در 60 مایلی شهر «بغداد» واقع است، دستاورد بزرگی محسوب می شود.

این واقعیت که نیروهای عراقی پرچم ملی خود را بر فراز ساختمان مجتمع اصلی دولتی در الرمادی بر افراشته اند، یک دستاورد قابل توجه است و به همین دلیل امیدواریم که این گروه تروریستی وحشی در نهایت نابود شود.

ژنرال «یحیی رسول» سخنگوی فرماندهی عملیات مشترک ارتش عراق گفت: «الرمادی آزاد شده است و نیروهای مسلح واحد ضد تروریسم، پرچم عراق را بالای ساختمان مجتمع دولتی برافراشته اند.»

«حیدر العبادی» نخست وزیر عراق بازپس گیری الرمادی را به عراقی ها تبریک گفت و وعده داد که شهر «موصل» نیز از دست داعش آزاد خواهد شد. وی گفت در سال 2016 کل عراق از شر داعش خلاص خواهد شد.

نخست وزیر عراق در نطق تلویزیونی خود گفت: «ما برای آزاد کردن موصل پیش می رویم که ضربه ای مهلک به بدنه ی داعش خواهد بود.»

موانع پیش رو و همچنین سوالاتی در مورد چگونگی راهبرد «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا در عراق در ارتباط با مقابله با داعش در سوریه و در خصوص تشدید دخالت های آمریکا در جنگ وجود دارد. با این حال، پیروزی در الرمادی روشن ترین نشانه در خصوص عقب نشینی داعش، پس از کنترل مناطقی در عراق و سوریه در سال 2014 است. در ماه های اخیر، این گروه توسط نیروهای عراقی و کرد از شهر های «تکریت»، «بیجی»، «حویجه»، سنجار و سد «تشرین» در شهر «حلب» سوریه بیرون  رانده شده است. این گونه برآورد شده است که از سال گذشته کنترل این گروه بر خاک عراق  تا 40 درصد کاهش یافته است.

بازپس گیری الرمادی اهمیت ویژه ای دارد زیرا این شهر مرکز استان «الانبار» است و دولت عراق را به قطع خطوط تدارکاتی داعش به شهر «فلوجه» نزدیک می کند. باز پس گرفتن موصل به عنوان دومین شهر بزرگ عراق، که داعش در ژوئن سال 2014 آن را اشغال کرد، اقدامی دشوارتر خواهد بود.

از دست دادن موصل شکست بزرگی محسوب می شد و از آن زمان، اوباما تعداد سربازان آمریکایی در عراق را به 3،500 نفر افزایش داده که برخی از آنها به آموزش و سازماندهی مجدد نیروهای عراقی مشغول شده اند.

عراقی ها برای انجام عملیات الرمادی تغییرات عمده ی نظامی را انجام دادند. نیروهای عراقی ماه ها در اطراف این شهر فعالیت داشتند و از پشتیبانی 630 حمله هوایی علیه اهداف داعش توسط نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا نیز برخوردار بودند.

مهمتر اینکه، هیچ پیروزی نظامی به خودی خود برای شکست داعش کافی نیست. بلکه اصلاحات سیاسی نیز ضروری است.

آزادی الرمادی علاوه بر تقویت روحیه نیروهای امنیتی عراق، جایگاه سیاسی حیدر العبادی را نیز ارتقاء داده است.

رهبران عراق پیش از حرکت به سمت آزادسازی شهر «موصل»، به یک استراتژی سیاسی و نظامی برای حفظ دائمی کنترل الرمادی نیاز خواهند داشت.

گفته می شود برخی از تروریست ها ممکن است همچنان در این شهر مخفی شده باشند، اما ارتش عراق اعلام کرد دیگر با هیچ خطری در شهر مواجه نیست و وظیفه اصلی آن اکنون خنثی کردن بمب ها و تله های انفجاری است.