تاکید وحیدی بر استقبال مردمی از طرح نور فراجا
به گزارش فارس، احمد وحیدی، وزیر کشور در حاشیه جلسه امروز هیات دولت، گفت: برنامه تقسیمات کشوری طبق نیازهای هر منطقه طراحی میشود و تقسیم استان تهران به تهان شرقی و غربی در دست بررسی است.
وزیر کشور در مورد طرح ایمن سازی مرزها، گفت: انسداد مرز یک پروژه قدیمی است و چند بار شروع و رها شده بود؛ با دستور جمهور و تخصیص منابع، در شرق کشور دنبال میشود و در حال اجراست.
وزیر کشور در مورد طرح نور، گفت: «طرح نور» بر اساس تکالیف قانونی است که فراجا به عنوان مقام ضابط قوه قضائیه انجام می دهد البته دستگاه های دیگر هم مسئولیت هایی دارند.
وحیدی تاکید کرد: همه دستگاه ها باید به مسئولیت خود عمل کنند و باید از ناهنجاری های تحمیلی جلوگیری شود. طرح نور تا الان مورد تشویق و استقبال مردم، نمایندگان مجلس، دستگاه های مرتبط و قوای سه گانه قرار گرفته است.
توضیح زاکانی درباره امکان همکاری شهرداری تهران با «طرح نور »
به گزارش ایسنا، علیرضا زاکانی، شهردار تهران در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، در پاسخ به پرسشی درباره نحوه همکاری شهرداری با ناجا در «طرح نور »، گفت: به هر دستگاهی که در شهر خدمتی میرساند، کمک میکنیم.دستگاهها نیازهایشان را به ما اعلام میکنند و ما طبق وظیفه و در چارچوب ضوابط به آنها کمک میکنیم.
شهردار تهران همچینین با بیان اینکه برخی نمیخواهند در قضیه واگنهای مترو، مردم سود کنند، اظهارکرد: اصلا خوب نیست که عدهای خاص در این کشور سود ببرند، اما مردم ضرر کنند. این رفتار با انسانیت ناسازگار است.
***
گزارش بیبیسی درباره نیکا شاکرمی؛ پوست موز یا بخشی از یک پازل استراتژیک؟
فرهیختگان نوشت: «دوشنبه دهم اردیبهشت، سرویس جهانی بیبیسی، روایت جدیدی از درگذشت نیکا شاکرمی منتشر کرد که با وجود تلاشهای فراوان، رد این تناقضات در آن بسیار مشهود است. برخلاف دفعات قبل، این بار یک رسانه بینالمللی و آن هم با استناد به اسنادی که آنها را «بسیار محرمانه» میخواند، به ماجرا ورود کرده است.
این موضوع به اندازهای عجیب بود که دویچهوله فارسی درباره آن نوشته «این اولینبار است که یک رسانه بینالمللی با استناد به سندی محرمانه چنین گزارشی را منتشر میکند.» بیبیسی ادعا کرده این گزارش «بخشی از یک پرونده ۳۲۲صفحهای» درباره معترضان بوده است.
این رسانه هرچند مدعی محرمانه بودن این سند است اما در گزارشش به «تناقضهای موجود در اسناد» نیز اشاره کرده. به عنوان نمونه، بیبیسی اذعان داشته در سندی که تحقیقاتش روی آن «متمرکز» شده، «حاوی چند تناقض» بوده است. بیبیسی نوشته: «به عنوان مثال، نیروی انتظامی «ناجا» که در این گزارش نقل شده، در آن زمان به «فراجا» معروف» بوده است.
در حالت معمولی نهتنها یک رسانه بینالمللی که حتی رسانههای محلی نیز حاضر به انتشار سندی با چنین اشتباه فاحشی نخواهند شد.
این تنها یکی از تناقضات این سند بوده است اما بیبیسی برای توجیه انتشار این گزارش، مدعی شده مفاد اسناد را با فردی که بیبیسی آن را «افسر اطلاعاتی سابق ایران که به آرشیو سپاه پاسداران دسترسی داشته» معرفی کرده، به اشتراک گذاشته و این فرد صحت گزارش را تایید کرده است!
انتشار این گزارش با چنین اسنادی حتی باعث شده برخی رسانههای فارسیزبان ضدایران که چندان نیز حرفهای نیستند، با محتوای بیبیسی فاصله خود را حفظ کنند. دویچهوله فارسی پس از انتشار بخشی از این گزارش نوشت «به طور مستقل امکان راستیآزمایی این گزارش را ندارد.»
چنین خطای فاحشی آن هم از رسانهای به قدمت سرویس جهانی بیبیسی، از دو حالت خارج نیست؛ یا این پروژه دستپخت سرویسهای امنیتی غربی است و یا اینکه باید این گزارش پوست موز یک گروه نفوذی باشد که زیر پای بیبیسی انداخته شده است.
نباید فراموش کرد اسفند سال گذشته یک گروه هکری که مدعی هک سامانههای مربوط به قوه قضائیه بود، اسنادی را منتشر و ادعا کرد که دو سند آن مکاتبه در طبقهبندی «سری» وزارت اطلاعات با دادستان عمومی و انقلاب تهران برای خروج برخی کارمندان دو شبکه معاند تلویزیونی «ایران اینترنشنال» و «بیبیسی فارسی» از فهرست کارکنان ممنوعالمعامله این دو شبکه ضدایرانی است.
شبکهای که چنین اطلاعات مخدوش و متناقضی را در اختیار بیبیسی قرار داده، بلافاصله در شبکههای اجتماعی دست به کار شد و با استفاده از لشکر سایبریاش، به صورت پرحجم سعی در بازنشر گسترده این گزارش کرد.»
مشرق درباره این موضوع نوشت: «اینکه چرا برای اقدام رسانهای علیه ایران به سراغ نیکا شاکرمی رفتند، پاسخ جالبی دارد، ماجرای خودکشی نیکا شاکرمی در محله امیراکرم پتانسیلهای خاصی را برای روایتسازی چندباره معاندین و شبکههای ضدایرانی داشت.
اگر حوادث ۱۴۰۱ را مرور کنیم، ماجرای نیکا شاکرمی پس از دو عملیاتروانی درباره حدیث نجفی و سارینا اسماعیلزاده رخ داده بود که روایتسازی شاکرمی از دو مورد قبلی در شبکههای اجتماعی موفقتر بود. دلیل این موفقیت نیز تا حدودی وابسته به مرگ مجهول و مشکوک این دختر نوجوان بود و بخش قابل توجه دیگر آن نیز مدیون ارتباطگیری و همکاری خانواده شاکرمی با شبکههای ضدانقلاب بوده است.
خط عملیات روانی نیکا شاکرمی نیز در سال ۱۴۰۱ از طریق تماس یکی از اعضای خانواده با کانال ارتباطی خاص در برلین صورت گرفته و این خانواده را به رسانههای ضد انقلاب وصل کرده بود.
گزارش نیکا شاکرمی نیز توسط دو خبرنگار به نام آیدا میلر و برترام هیل تهیه شده که نکته قابل تامل این است که صفحه توئیتری آیدا میلر در آستانه انتشار این خبر تاسیس شده و در همین ایام فعالیت در شبکههای اجتماعی را آغاز کرده است. همچنین هیچ گزارش دیگری از این خبرنگار در گذشته و در سایت بیبیسی وجود ندارد.
با توصیف نکات فوق، بیان و درک چهار نکته درباره عملیات روانی جدید بریتانیاییها ضروری است:
۱- خبر تولیدشده توسط بیبیسی مشابه خبر ایجادشده توسط رویترز در آبان ۹۸ (روایت کذب درباره قتل سارینا اسماعیلزاده) بر پایه هر چه دروغ بزرگتر، باورپذیرتر، درست شده است.
۲- این گزارش آنقدر با عجله تنظیم شده که تهیهکنندگان فراموش کردهاند نام نیکا شاکرمی را در سربرگهای ادعایی وارد کنند و جزییات بدیهی را در روایت خود در نظر بگیرند. برخلاف ادعای بی بی سی مبنی بر تحقیقات چند ماهه، گزارش فوق بسیار عجولانه و به دلیل یک نیاز فوری در حوزه عملیات روانی ضد ایران تنظیم شده است.
۳- پس از شکست های متوالی در منطقه، دشمن دچار اختلال ادراکی شده و با داستانسرایی در حال جبران شکست سنگین است. جبران این اقدام برعهده انگلیسیها افتاده است.»
***
ظریف: امنیت، خریدنی نیست
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه سابق کشورمان در نشستی با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج فارس» درباره «ادراک نادرست خریدن امنیت» گفت: در تفکر خریدن امنیت این ادراک وجود دارد که کشورهای عربی امنیت را از آمریکا میخریدند و این تصور وجود داشت که با خرید امنیت وابستگی به قدرت قطبی اتفاق میافتد. امنیت قطبی به عنوان یک راهبرد وفاداری و حمایت بین مرکز و پیرامون وجود داشت اما رابطه مرکز و پیرامون به هم ریخت و امروز دنیای قطبی وجود ندارد. امروز جهانها از قطبها خارج شدهاند و دوگانه وفاداری و حمایت وجود ندارد. کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس این موضوع را فهمیدند. چه زمانی فهمیدند؟ زمانی که کویتیها اول پرچم شوروی را روی کشتی خود زدند و بعد پرچم آمریکا را زدند که بعدها جنگ نفتکشها رخ داد.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین این مشکل ادارکی را داشتند که باید امنیت را خرید و امنیت را با پرداخت پول تامین کردند و اولین نفری که برای امنیت پول پرداخت کرد صدام بود. کشورهای عربی تلاش کردند امنیت را از صدام خریداری کنند و صدام گفت من ضلع شرقی امنیت اعراب در مقابل ایران هستیم. یکی از رهبران عربی به آقای روحانی گفت ما ۷۵ میلیارد دلار به عراق برای خرید امنیت کمک کردیم.
ظریف تصریح کرد: یادداشت دبیرکل وقت سازمان ملل نشان میدهد عربستان نگران قدرت گرفتن صدام بود. نمیشود تاریخ را فراموش کرد. در قطعنامه ۵۹۸ به صدام گفتند غرور ایرانی را زیر پا نگذار مردم ایران اگر غرورشان زیرپا گذاشته شود برخواهند گشت و دمار از روزگارتان در خواهند آورد. بنابراین کشورهای عربی این فهم را داشتند که نمیتوانند به صدام اعتماد کنند و هیچ کشوری به اندازه کویت از عراق حمایت نکرد و بعد از آن سلاح عراق علیه کویت به کار گرفته شد.
وی ادامه داد: بعد از آنکه سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد؛ بعد از آنکه برای خرید امنیت به سراغ آمریکا رفتند؛ امروز رفته اند سراغ اسرائیل تا امنیت را از او بخرند اما متوجه نیستند که زمانی که سلاح عراق علیه خودشان استفاده شد حتما اسرائیل میخواهد با استفاده از توافق با کشورهای عربی آنان را پیش مرگ خود قرار دهد و در تاریخ ملموس و تقلبی خود هیچ حمایتی از هیچ کشوری نکرده است. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.
***
واکنش معنادار مشاور قالیباف به بازگشت گشت ارشاد
مهدی محمدی، مشاور رئیس مجلس در امور راهبردی در توییتی نوشت: «ضرورت فوری لطمه زدن به تاثیر شگفت عملیات وعده صادق بر افکار عمومی ایران، و سپس آغاز مناقشه برانگیز عملیات پلیس در مقوله حجاب، اجرای یک پروژه جدید روانی برای تحریک جامعه در حوزه زنان را کاملا پیش بینی پذیر کرده بود. قدم بعدی ممکن است یک واقعه فیزیکی برنامه ریزی شده کف خیابان باشد.»
***
توضیحات اسلامی درباره بازرسیهای آژانس
به گزارش ایسنا، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره حل مسائل پادمانی با آژانس اظهارکرد: همواره در حال تعامل و گفتوگو درباره مسائل پادمانی هستیم. تاکنون ۲ مکان باقی مانده و ۲ مکان حل و فصل شده درباره دو مکان در حال گفت و گو هستیم، بیانیه اسفند ۱۴۰۱ از نظر ما پابرجاست و براساس آن تعامل داریم. اما این بیانیه توسط جریان مخربی که در غرب علیه ایران اقدام می کند، زیرسوال رفته است، ما اما بر این بیانیه تاکید داریم.
وی همچنین تاکید کرد : آقای رافائل گروسی اعلام کرده است در ایران دیدارهایی خواهند داشت و من هم با وی دیدار دارم و مطمئن هستم که ابهامات برطرف می شود و در چارچوب پادمان و ان پی تی روابط خود را با آژانس تقویت میکنیم.
اسلامی درباره همکاری با آژانس در خصوص بازرسان آژانس تصریح کرد: ما ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند. بازدید آنها در حال انجام است. استفاده از حقوق مسلم هر عضو آژانس طبیعی است و این مساله سیاسی نیست و ما در فرایندهای همکاری با آژانس این موضوع را مکرر اثبات کرده و آنها هم به آن اذعان دارند.
وی درباره اظهارات گروسی درباره برنامه تسلیحاتی ایران نیز تصریح کرد: این ها موضعگیری نیست و سوال خبرنگار است و جریان مخرب و صهیونیستی در حال القای این است که برنامه ایران صلح آمیز نیست. گروسی گفته نشانه ای از برنامه تسلیحاتی ایران وجود ندارد.
***
لیلاز: تحولات جهانی به سود ایران است
به گزارش مشرق، یک فعال سیاسی اصلاح طلب بر این باور است که تحولات جهانی چند سال گذشته به سود جمهوری اسلامی ایران بوده است.
سعید لیلاز طی گفتگویی با یورونیوز تاکید با بیان اینکه در سه سال گذشته همه تحولات بینالمللی، کم یا زیاد، به سود جمهوری اسلامی بوده، تصریح می کند، از جمله بحران غزه که باعث شده توجه غرب همان قدر که از اوکراین منحرف شده، از روابط ایران و چین هم منحرف شود به سمت حل و فصل بحران غزه. بویژه که غربیها در این فاصله متوجه شدند که قسمت کوچکی از بحران میان فلسطین و اسرائیل، تحت تاثیر ایران است.
وی همچنین در بخش دیگری از گفتگوی خود با اشاره به اینکه تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران بیشتر اثر سیاسی و سمبلیک دارد و بر زندگی مردم و اقتصاد ایران تاثیر عمیقی نخواهد داشت، می گوید: او درباره تاثیر تحریمها بر روابط ایران و اروپا گفت: تحریمهای جدید اتحادیه اروپا نقار و شکاف بین ایران و این اتحادیه را بیشتر خواهد کرد. اتحادیه اروپا در گذشته میانجی بین ایران و آمریکا بود، ولی الان کشورهای عربی این نقش را بر عهده دارند.
***
ارزیابی معاون رئیسی از همکاری مجلس یازدهم با دولت
به گزارش ایسنا، سید محمدحسینی معاون پارلمانی رییسجمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: دو جلسه با حضور رییس مجلس، وزیر اقتصاد، روسای کمیسیونهای اقتصادی مجلس و رییسکل بانک مرکزی درباره وضعیت بازار ارز تشکیل شد.
وی ادامه داد: هدف از تشکیل این نشست کنترل بازار ارز با همکاری دو قوه بود. برنامههای دولت در این زمینه تهیه و اعلام شد.
معاون پارلمانی رییسجمهور با اشاره به تعامل دولت با مجلس دوازدهم، گفت: از مجلس فعلی هم راضی هستیم، اما امیدوارم در مجلس آینده این همکاریها بهتر شود.
حسینی اختلاف نظر دولت و مجلس در مسائل مختلف کشور را طبیعی دانست و ادامه داد: اختلاف نظر کارشناسان دولت و مجلس طبیعی است اما هیچ تنشی بین دولت و مجلس وجود ندارد. در قضیه برنامه و بودجه اختلافاتی وجود داشت، اما آنچه مجلس تصویب کرد و به تایید شورای نگهبان رسید توسط دولت اجرا میشود.
وی ادامه داد: امیدوارم قانون پیشگیری از آسیب به زنان و چند قانون اولویتدار و مهم دولت طی دو سه هفته آینده همچون قانون اجاره بهای مسکن تصویب شود.
***