ماهنامه سرآشپز: ترخون یکی از گیاهان معطر نسبتا پر استفاده میباشد که به عنوان سبزی نیز تولید و مصرف میگردد. ترخون بدلیل افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از قدیم الایام به عنوان ادویه مخصوص گوشت مورد توجه بوده است و سبب کاهش فشارخون هم میشود.
مواد مورد نیاز:
عدس: ۲۵۰ گرم
سیر (له شده): ۱ حبه
ترخون (خرد شده): ۲ قاشق سوپخوری
پنیر خامه ای: ۴ قاشق سوپخوری
خامه: ۱ قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی (فیله و خرد شده): ۲ عدد
زیتون سیاه (خرد شده): ۵۰ گرم
جعفری (خرد شده): ۲ قاشق سوپخوری
لیمو ترش بزرگ (آب گرفته شده): ۱ عدد
سس خردل (یا دانه خردل): ۲ قاشق چایخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق سوپخوری
مواد مورد نیاز:
عدس: ۲۵۰ گرم
سیر (له شده): ۱ حبه
ترخون (خرد شده): ۲ قاشق سوپخوری
پنیر خامه ای: ۴ قاشق سوپخوری
خامه: ۱ قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی (فیله و خرد شده): ۲ عدد
زیتون سیاه (خرد شده): ۵۰ گرم
جعفری (خرد شده): ۲ قاشق سوپخوری
لیمو ترش بزرگ (آب گرفته شده): ۱ عدد
سس خردل (یا دانه خردل): ۲ قاشق چایخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق سوپخوری
روش پخت:
۱. عدس را از ۱۲ ساعت قبل خیس کنید. در طول این مدت چند بار آب آن را عوض کنید. سپس با مقداری آب و نمک بپزید. بعد عدس را درون آبکشی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود.
۲. تابهای را روی حرارت قرار دهید و روغن زیتون را درون آن بریزید و پس از اینکه داغ شد، سیر را به آن بیفزایید و حدود ۲۰ تا ۳۰ ثانیه حرارت دهید. (به طوری که سرخ نشود.)
۳. پوست لیموترش را به همراه آب لیموترش، سس خردل، ترخون، پنیر خامه ای، خامه، نمک و فلفل سیاه درون تابهای بریزید و به مدت ۱ دقیقه حرارت دهید. بعد عدس را به آن بیفزایید و تابه را از روی حرارت بردارید.
۴. گوجه فرنگی را به همراه زیتون سیاه به مواد بیفزایید.
۵. سالاد را درون ظرفی بریزید و با جعفری خرد شده تزیین کرده و با نان سیر (یا تست) سرو کنید.