شناسهٔ خبر: 26262488 - سرویس سیاسی
منبع: جماران | لینک خبر

همایش هویت فرهنگی و توسعه شهری در اصفهان برگزار می شود

'شیما صراف نیا' دبیر اجرایی همایش ملی ' هویت فرهنگی و توسعه پایدار شهری' روز چهارشنبه در گفتگو با ایرنا بیان کرد: این رویداد با همکاری نخبگان علمی و استادان

صاحب‌خبر - 'شیما صراف نیا' دبیر اجرایی همایش ملی ' هویت فرهنگی و توسعه پایدار شهری' روز چهارشنبه در گفتگو با ایرنا بیان کرد: این رویداد با همکاری نخبگان علمی و استادان دانشگاه و دستگاه های مختلف، 19 آبان امسال همزمان با روز جهانی 'علم در خدمت صلح و توسعه' برگزار خواهد شد.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد(یونسکو) نوزدهم آبان هر ‌سال را روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه نامگذاری کرده است.
صراف نیا افزود: هدف اصلی از برگزاری این سمینار، شناسایی راهکارهای بهره­ گیری از مؤلفه­ های فرهنگ ایرانی و اسلامی در توسعه پایدار شهری است.
وی ادامه داد: این سمینار همچنین اهدافی مانند توجه به اصالت، فرهنگ، سنت و هویت شهر در قوانین شهرسازی، پر رنگ کردن نقش متخصصان فرهنگ (انسان­ شناس)، اقتصاد محلی (اقتصاددان) و محیط طبیعی (جغرافی دان) در نهادهای وابسته به مدیریت شهری و تبدیل شهرها به شهر خلاق فرهنگی را دنبال می کند.
صراف نیا، محورهای رویداد مذکور را رابطه متقابل هویت فرهنگی و توسعه پایدار شهری، نقش هویت فرهنگی در آموزش معماری و شهرسازی، بازآفرینی معماری ایرانی - اسلامی در توسعه پایدار شهری، راهکارهای تحقق معماری پایدار، شهر خلاق فرهنگی و توسعه پایدار شهری و حکمرانی شایسته و مشارکت مردمی در توسعه پایدار شهری اعلام کرد.
وی با بیان اینکه دوره نخست این سمینار به بررسی نقش هویت فرهنگی در معماری و شهرسازی و تأثیر این عوامل در تحقق اهداف توسعه پایدار شهری، اختصاص دارد، گفت: این سمینار بیش از آنکه به مراسم روز برگزاری و سخنرانی های افتتاحیه و اختتامیه متکی باشد به نشست های تخصصی و پیگیری خروجی های این رویداد اهتمام می ورزد.
صراف نیا آخرین فرصت ارسال مقاله به دبیرخانه سمینار یاد شده را شهریور امسال اعلام و اظهار کرد: این سمینار بصورت سالانه برگزار و در هر دوره از سمینار به یکی از موضوع های تخصصی مرتبط با هویت فرهنگی و توسعه پایدار شهری پرداخته خواهد شد.
سه عامل فرهنگ، اقتصاد و اقلیم مشخصه­ های کالبدی و ریخت­ شناسی شهر را به وجود می­ آورند.
با توجه به اینکه درک کامل از کالبد یک شهر بدون دانستن پایه و اصول فرهنگی آن میسر نیست و از طرفی معماری غنی در توسعه پایدار نقشی پررنگ دارد، تجمیع هویت فرهنگی و توسعه پایدار در معماری و شهرسازی از مباحثی است که امروزه نیاز به توجه بیشتری دارد.
ت/3011 / 1339
انتهای پیام