سرویس حوادث: طرح زمستانی پلیس راهور و نیروهای امدادی و خدماتی کشور با حضور ۵۶ هزار نیرو در قالب ۲۵ هزار تیم پلیسی و امدادی در ۱۱۰ نقطه برفگیر کشور عملیاتی شد.
سردار تقی مهری رئیس پلیس راهور ناجا در رزمایش آغاز طرح ترافیکی زمستان ۹۴ در پیست آبعلی هدف از اجرای این طرح را تسهیل در عبور و مرور و ایمنی ترافیک برای تمام کاربران دانست و گفت: ۵۶ هزار نفر به طور مستقیم و ۲۰۰هزار نفر هم به طور غیر مستقیم در این طرح فعال هستند.
وی با بیان اینکه این طرح تا ۲۳ اسفند امسال ادامه خواهد داشت، افزود: همه دستگاههای امدادی، خدماتی اورژانس، هلال احمر، بیمه، راهداری، پلیس و امداد خودرو و با به کارگیری حداکثر توان و ظرفیت خود برای تسهیل در رفت و آمد و مدیریت بر حوادثی که ممکن است در گردنهها و نقاط کوهستانی و برفگیر به وجود آید، حضور دارند. سردار مهری به رانندگان توصیه کرد: با تجهیزات ایمنی لازم اقدام به تردد در جادهها کنند و به تذکرات پلیس، هلالاحمر، اورژانس و نیروهای خدمت رسان توجه کنند.
* خط قرمزهای پلیس
او درباره خط قرمزها و تخلفاتی که پلیس با جدیت در طرح زمستانی با آن برخورد میکند، گفت: پلیس برابر قانون با تمام تخلفات برخورد میکند و خط قرمزهای ما در این ایام انجام تخلفات حادثهساز به ویژه در شرایط نامساعد جوی است. تخلفاتی مانند انحراف به چپ و سبقت غیرمجاز، دو تخلفی هستند که بیشترین تصادفات در این فصل را به خود اختصاص دادهاند از این رو پلیس به طور ویژه با این تخلفات برخورد خواهد کرد.
وی افزود: یکی دیگر از مواردی که پلیس به طور جدی با آن برخورد میکند، همراه نداشتن تجهیزات ایمنی زمستانی بهویژه زنجیر چرخ در جادههای برفگیر است. از این رو به رانندگان توصیه میکنم حتماً زنجیر چرخ به همراه داشته باشند؛ ضمن اینکه لباس گرم، خوراک و تجهیزات مناسبی را در سفر همراه خود بیاورند و خودرو خود را به سیستم گرمایشی مجهز کنند و قبل از حرکت از وضع راهها مطلع شوند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور هم در این رزمایش از بهکارگیری محلول جدیدی در برفروبی و یخزدایی جادهها در برخی از استانهای کشور به طور آزمایشی خبرداد و گفت: اگر نتیجه مثبت باشد، از سال آینده از این محلول استفاده خواهیم کرد.
مهندس داود کشاورزیان در پاسخ به سؤال خبرنگار ما اضافه کرد: نمک قابلیت خوبی برای یخزدایی در جادهها دارد اما به آسفالت جادهها آسیب جدی میزند.
معاون وزیر راه به فعال بودن ۶۲۰ راهدارخانه، ۱۵۰۰ ایستگاه راهداری، ۹۴۰۰ دستگاه انواع ماشینآلات و ۱۴ هزار و ۸۰۰ نیرو در طرح زمستانی جادهها اشاره کرد و گفت: استفادهنکردن از زنجیر چرخ حتی توسط یک خودرو در جادهها میتوانند سبب گرفتار شدن دهها خودرو شود.
وی به رانندگان توصیه کرد که قبل از حرکت از وضعیت راهها به واسطه سایت ۱۴۰٫ir مطلع شوند.
* افزایش توان عملیاتی
دکتر ناصر چرخساز رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر کشور از افزایش ۹ درصدی توان عملیاتی سازمان امداد و نجات در طرح زمستانی خبرداد و گفت: با تقویت تلفن ندای امداد ۱۱۲ سازمان امداد و نجات این آمادگی را دارد که در تمام راهها آماده پاسخگویی به حوادث و سوانح احتمالی باشد.
دکتر امین صابرینیا اورژانس کشور هم به حضور ۱۸ هزار کارشناس اورژانس در این طرح اشاره کرد و گفت: ۴۰۰۰ آمبولانس و ۱۹ پایگاه هوایی نیز در طرح زمستانی حضور فعال دارند. وی به آمادگی ۲۴ ساعته اورژانس کشور برای خدمترسانی به شهروندان اشاره کرد و گفت: در رزمایش زمستانی ۲۱۷۳ پایگاه زمینی و ۴۲۴۴ آمبولانس، ۳۴ موتور آمبولانس و ۵۸ اتوبوس آمبولانس در خدمت مردم در جادههای برفی و کوهستانی هستند.
∎