به گزارش فرارو، در عین حال تلویزیون دولتی عربستان سعودی شمار قربانیان این حادثه را تاکنون بیش از هفتصد نفر گزارش کرده است. به گزارش منابع عربستانی شمار زخمیهای این حادثه بیش از ۸۰۰ نفر گزارش شده است.
بنا به اعلام سازمان حج و زیارت تاکنون دست کم 122زائر ایرانی در این حادثه جان باخته اند. بیش از 150 نفر از زائران کشورمان نیز زخمی شدند.
اوحدی رییس سازمان حج و زیارت درباره حادثه امروز گفته است: «زائران از تمام کشورها به سوی محل برگزاری مناسک میروند، امروز در ساعت ۹ صبح اعلام شد که دو مسیر را بستهاند و زائران تنها از سه مسیر میتوانند به رمی جمرات بروند، به همین دلیل و با توجه به ازدحام زیاد و تحت فشار قرار گرفتن مردم، شاهد فاجعهای تلخ و ناگوار بودیم».
رییس سازمان حج و زیارت ایران با انتقاد از عربستان سعودی افزود: «امکان تردد حتی برای آمبولانسها در رمی جمرات وجود ندارد که این نشان میدهد عربستان خود را برای چنین اتفاقی آماده نکرده است».
حسین امیرعبداللهیان، معاون وزارت امور خارجه نیز «مقامات عربستان سعودی» را مسئول این حادثه دانست و گفت که «آنها باید فورا اقدامات موثری را برای مدیریت بحران موجود و تامین امنیت کامل زوار بعمل آورند».
امیرعبداللهیان افزود: «بیتدبیری در تامین امنیت حجاج از سوی مقامات ذیربط سعودی غیر قابل اغماض است.»
کاردار سفارت عربستان در تهران نیز درباره این حادثه به وزارت خارجه احضار شد.
حضور چند صد هزار نفر برای انجام مراسم حج در گذشته نیز با حوادثی همراه بوده است.
در سال ٢٠٠٦ میلادی، بیش از ٣٦٠ زائر در هنگام اجرای مراسم رمی جمرات به خاطر ازدحام جمعیت کشته شدند در حالیکه روز پیش از آن هم بیش از ٧٠ نفر در اثر فرو ریختن یک هتل در نزدیکی مسجد الحرام جان خود را از دست داده بودند.
ازدحام جمعیت در آخرین روز مراسم حج در سالهای ٢٠٠٤ و ٢٠٠١ نیز به ترتیب به کشته شدن ٢٤٤ و ٣٥ نفر منجر شد و در سال ١٩٩٨، فشار جمعیت هنگام عبور از یک پل هوایی و ازدحام پس از آن ١٨٠ کشته برجای گذاشت.
آتش گرفتن چادر زائران در منا در سال ١٩٩٧ دست کم ٣٤٠ کشته و چند صد زخمی داد و در سال ١٩٩٤ هم حدود دویست و هفتاد نفر در اثر ازدحام جمعیت هنگام رمی جمرات کشته شدند.
در چند دهه اخیر، بیشترین تلفات مراسم حج به سال ١٩٩٠ تعلق دارد که فشار جمعیت هنگام عبور از یک تونل در نزدیکی اماکن مقدس مکه جان بیش از ١٤٠٠ نفر را گرفت.