شناسهٔ خبر: 75420347 - سرویس ورزشی
منبع: فدراسیون والیبال | لینک خبر

ساحلی قهرمانی زیر ۲۱ سال جهان؛ نگاه ویژه والیبال ورلد به عملکرد تیم جوان ایرانقلعه‌نوی: رقابت برای المپیک در آسیا فشرده است/ برای ارتقای مهارت‌ها سخت تلاش می‌کنیم

صاحب‌خبر -

سایت والیبال ورلد در گزارشی به عملکرد تیم ملی زیر ۲۱ سال ایران در ساحلی قهرمانی جهان پرداخت و به نقل از بازیکن کشورمان، نوشت: رقابت برای المپیک در آسیا خیلی فشرده است.


به گزارش دپارتمان ارتباطات فدراسیون والیبال، رقابت‌های والیبال ساحلی قهرمانی زیر ۲۱ سال جهان که از ۲۳ مهرماه به میزبانی شهر  پوئبلا مکزیک آغاز شده بود، با قهرمانی لتونی به پایان رسید و تیم‌های لهستان (حریف مرحله یک هشتم نهایی ایران) و مکزیک دوم و سوم شدند.

تیم ملی والیبال ساحلی زیر ۲۱ سال ایران که با وایلد کارت فدراسیون جهانی در این مسابقات شرکت کرد، در مرحله مقدماتی مقابل اوکراین، آرژانتین و چین به پیروزی رسید تا با سه برد متوالی و صدرنشینی در گروه چهارم مسابقات مستقیما به مرحله یک هشتم نهایی صعود کند.

ملی‌پوشان ساحلی ایران در مسابقه مرحله یک هشتم نهایی دو بر صفر نتیجه را به لهستان واگذار کردند تا به کار خود در این مسابقات پایان دهند.

سایت والیبال ورلد در گزارشی به عملکرد تیم ملی زیر ۲۱ سال ایران در ساحلی قهرمانی جهان پرداخت و نوشت: تیم دو نفره ایران، امیرعلی قلعه‌نوی و حبیب ناصری، با وایلدکارت اعطایی فدراسیون جهانی والیبال (FIVB) در رقابت‌های قهرمانی جهان زیر ۲۱ سال ۲۰۲۵ شرکت کرد. آن‌ها با شروعی عالی و صدرنشینی بدون شکست در مرحله گروهی، مستقیم به مرحله یک‌هشتم نهایی راه یافتند اما در این مرحله مغلوب حریف لهستانی شدند و زودتر از انتظار از گردونه مسابقات کنار رفتند. با این حال، قلعه‌نوی این حضور را «گامی مهم در مسیر اهداف بلندمدت» خود دانست.

قلعه‌نوی ۱۹ ساله درباره میزبانی پوئبلا گفت: اینجا در مکزیک تجربه خیلی خوبی کسب کردیم. پوئبلا محل بسیار مناسبی برای میزبانی قهرمانی جهان است؛ محل برگزاری در دل طبیعت و معماری زیبا قرار دارد و واقعاً از آن لذت می‌بریم. اما مهم‌تر از همه، حضور در این رقابت‌ها کمک می‌کند برای تورنمنت‌های بعدی آماده‌تر باشیم.

ملی‌پوشان ایران کار خود را با بازگشتی تماشایی از یک ستِ باخته برابر تیم قدرتمند اوکراین، دمیترو کوزی و سویاتوسلاو ناخورنی آغاز کردند؛ تیمی که در ادامه تا مرحله یک‌چهارم نهایی پیش رفت. سپس ایران در دو مسابقه بعدی مرحله گروهی نیز با بردهای دو بر صفر  مقابل مارکوس گونزالس/ بریس دل‌کوتو (آرژانتین) و لیو یوان/ ماو یوان (چین) پیروز شد تا با سه برد و بدون شکست صدرنشین گروه شود و مستقیماً به مرحله یک‌هشتم نهایی صعود کند.

با این حال، در این مرحله زوج شیمون بِتا/ آرتم بساراب (بخت دوم مسابقات از لهستان) با پیروزی در دو ست متوالی به روند موفق ایرانی‌ها پایان داد.

قلعه‌نوی درباره این شکست توضیح داد: سه برد در سه بازی گروهی به دست آوردیم، اما در بازی آخر کمی خسته بودیم و هم‌تیمی‌ام هم اندکی بیمار بود؛ بنابراین نتوانستیم والیبال خوب‌مان را ارائه کنیم و باختیم. امیدوارم برای تورنمنت بعدی، قوی‌تر برگردیم.

وی درباره چرایی دریافت وایلدکارت فدراسیون جهانی نیز گفت: نتوانستیم در قهرمانی زیر ۲۱ سال آسیا در روی‌اِت تایلند شرکت کنیم، چون هم‌زمان با جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران بود و موفق به دریافت ویزای تایلند نشدیم. آن رویداد مسیر انتخابی این قهرمانی جهان بود. به همین دلیل، فدراسیون جهانی برای حضور در جدول اصلی پوئبلا به ایران وایلدکارت داد که بابت آن بسیار سپاسگزاریم.

این دومین حضور جهانی قلعه‌نوی در رده‌های پایه بود. او سال گذشته در قهرمانی جهان زیر ۱۹ سال ۲۰۲۴ در شانگلوئو چین همراه با حبیب اکبرزاده، به مدال برنز دست یافت. قلعه‌نوی افزود: سال گذشته در قهرمانی زیر ۱۹ سال جهان سوم شدم و شاید همین یکی از دلایل دریافت وایلدکارت بود. این حضور برای تیم ایران کاملاً ثمربخش بود و تجربه‌ای بی‌قیمت به همراه داشت.

با وجود دشواری‌های تکرار شونده در زمینه سفرهای بین‌المللی، این ملی‌پوش جوان از پیگیری رؤیاهای ورزشی خود دست نمی‌کشد و دراین باره گفت: با باشگاه در ایران تمرین را ادامه می‌دهم و در لیگ برتر والیبال ساحلی کشور مسابقه می‌دهیم. همچنین برای بازی‌های آسیایی سال آینده آماده می‌شویم. در مجموع، هدفم کسب مدال‌های بیشتر در قهرمانی‌های جهان و آسیا و در نهایت حضور در المپیک لس‌آنجلس است.

وی درباره مسیر دشوار کسب سهمیه المپیک در قاره آسیا، گفت: رقابت برای المپیک در آسیا خیلی فشرده است؛ تیم‌های زیادی مثل قطر، استرالیا و چین حضور دارند. بنابراین باید در رویدادهای بیشتری مثل Futures**، **Challenge و Elite شرکت کنیم تا رنکینگ جهانی‌مان بهتر شود، هرچند دریافت مکرر ویزا همیشه آسان نیست. با این حال، در تورها و جام‌های AVC شرکت می‌کنیم و برای ارتقای مهارت‌ها و جایگاه بین‌المللی‌مان در مسیر هدف المپیک سخت تلاش خواهیم کرد.

گفتنی است کسب سهمیه والیبال ساحلی المپیک لس آنجلس از جمله آرمان‌های هفده‌گانه فدراسیون والیبال ایران تا سال ۲۰۲۸ است.