شناسهٔ خبر: 74740547 - سرویس اقتصادی
منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

معاون فنی ساتبا عنوان‌کرد؛

کاهش مصرف برق با موتورهای جدید کولر آبی

معاون فنی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) گفت: جایگزین کردن موتورهای جدید کولر آبی با قدیمی‌ها، صرفه‌جویی ۷۰درصدی در مصرف برق را ممکن می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، علیرضا پرنده مطلق در مراسم امحای موتورهای قدیمی کولرهای آبی و تعویض با موتورهای جدید افزود: استفاده از موتورهای جدید همچنین موجب ۱۵ تا ۲۰درصد صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود. وی ادامه داد: رفع کمبود برق و ناترازی فقط با افزایش تولید میسر نمی‌شود و باید به سمتی برویم که مصرف بهینه شود.معاون فنی ساتبا خاطرنشان کرد: یکی از روش‌های کاهش ناترازی که وزارت نیرو دنبال می‌کند، موضوع تعویض موتورهای کم بازده با موتورهای پربازده بی.ال.دی.سی است که امروز در یک طرح آزمایشی موتور و پمپ ۲هزار دستگاه کولر تعویض شد؛ این امر به یک مگاوات صرفه‌جویی در بخش پیک توان می‌انجامد و به دنبال آن ۲.۵مگاوات در طول سال می‌توان صرفه‌جویی ایجاد کرد.

پرنده مطلق بیان‌داشت: مقرر است ۱۴۰هزار موتور کولر آبی را قبل از پیک بار سال آینده کشور تعویض کنیم و امید است این کار معادل ۷۷مگاوات صرفه‌جویی در پیک بار شبکه و معادل ۱۸۸‌میلیون کیلووات صرفه‌جویی در سال ۱۴۰۵ محقق کند.وی گفت: به‌زودی و با فراخوانی که از سوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) اعلام می‌شود، ثبت‌نام متقاضیان انجام می‌شود و می‌خواهیم این کار به گونه‌ای پیش برود که در کمتر از یک هفته موتور کولرها تعویض و جایگزین شود.معاون فنی ساتبا ادامه داد: به طور تقریب معادل ۶۰درصد انرژی مصرفی کولر کاهش انرژی خواهیم داشت. وی خاطرنشان کرد: به طور میانگین یک کولر معادل ۵۰۰وات در ساعت کاهش مصرف خواهد داشت که می‌تواند مصرف خانواده را کاهش می‌دهد. معاون فنی ساتبا گفت: این موتورهای جدید تا پنج سال خدمات پس از فروش دارند.