شناسهٔ خبر: 74435278 - سرویس علمی-فناوری
منبع: شفقنا | لینک خبر

گیاهی سبز و ارزان قیمت که فشار خون را کاهش داده و از سرطان جلوگیری می‌کند

صاحب‌خبر -

شفقنا-پزشکان و متخصصان تغذیه می‌گویند بسیاری از مردم از خوردن این گیاه سبز مهم که باید به رژیم غذایی آنها اضافه شود، غقلت می‌ورزند. دلیل این امر این است که ریحان، ارزان‌ترین گیاه است و در عین حال فواید معجزه‌آسایی برای بدن انسان دارد، از جمله محافظت در برابر سرطان و کاهش فشار خون.

به گزارش شفقنا، روزنامه بریتانیایی «Metro» به نقل از پزشکان و متخصصان تغذیه نوشت: ریحان می‌تواند بدن انسان را از سرطان محافظت کند و فشار خون را متعادل نگه دارد.

ریحان گیاهی سبز شبیه جعفری و نعناع است و ایتالیایی‌ها اغلب از آن در تهیه سس پیتزا یا پاستا استفاده می‌کنند. اعتقاد عمومی بر این است که ایتالیایی‌ها آن را کشف کرده‌اند، اما برخی می‌گویند که بیش از ۵۰۰۰ سال پیش در هند و آسیای جنوب شرقی کشف شده است.

«جیلین کالبرتسون»، متخصص تغذیه در کلینیک کلیولند، می‌گوید: «ریحان حاوی مواد مغذی و ترکیباتی است که می‌تواند به پیشگیری از بیماری‌های مزمن، از جمله سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی و آرتروز کمک کند.»

به گفته این متخصص، ریحان دارای خواص ضد باکتری و ضد التهابی است و حتی بسته به نوع و شکل ریحان مورد استفاده، ممکن است سلامت روان را نیز تقویت کند.

روزنامه Metro گزارش می‌دهد که ریحان صدها سال در طب سنتی چینی برای درمان بیماری‌های قلبی عروقی مورد استفاده قرار گرفته است و مطالعات حیوانی توانایی آن را در کاهش فشار خون بالا نشان داده است.

گیلیان می‌افزاید: «ریحان همچنین حاوی اوژنول است، روغنی که ممکن است با شل کردن رگ‌های خونی به کاهش فشار خون کمک کند.» این موضوع در مورد انواع ریحان، از جمله عصاره‌ها، برگ‌ها و پودرها صدق می‌کند.

ریحان همچنین به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند. این سبزی نه تنها طعم فوق‌العاده‌ای به پیتزا می‌دهد، بلکه می‌تواند به پیشگیری از انواع خاصی از سرطان نیز کمک کند.

یک مطالعه که در سال ۲۰۱۶ در مجله « Journal of Molecule»منتشر شد، نشان داد که روغن ضروری ریحان شیرین رشد سلول‌های سرطانی روده بزرگ را در انسان مهار می‌کند.

در واقع، مشخص شد که پنج نوع مختلف ریحان دارای خواص ضد سرطانی هستند و رشد و تقسیم سلول‌های سرطانی را مهار می‌کنند و در نهایت منجر به نابودی آنها می‌شوند.

گیلیان می‌گوید: «شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان می‌دهد ریحان ممکن است ابزاری مؤثر برای پیشگیری از سرطان باشد. با این حال، محققان باید مطالعات انسانی بیشتری انجام دهند تا این نتایج امیدوارکننده را تأیید کنند و دوز مناسب ریحان را درک کنند.»

گیلیان توضیح می‌دهد: «مطالعات انسانی هنوز در مراحل اولیه خود هستند، اما برخی از مزایای بالقوه جالب در مدیریت قند خون و دیابت نوع ۲ را نشان داده‌اند.»

این یافته از مطالعاتی حاصل می‌شود که در آن‌ها دانشمندان دریافتند عصاره ریحان به کاهش سطح قند خون در افراد دیابتی کمک می‌کند و همین اثر در حیواناتی که از عصاره ریحان استفاده می‌کردند، مشاهده شد.

محققان دریافتند که این گیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است، موادی که با خنثی کردن مولکول‌هایی که می‌توانند به سلول‌ها آسیب برسانند، از آسیب سلولی جلوگیری کرده یا روند آن را کند می‌کنند. این مولکول‌های مضر به عنوان «رادیکال‌های آزاد»شناخته می‌شوند.

گیلیان می‌گوید: بدن شما در پاسخ به استرس و التهاب، رادیکال‌های آزاد تولید می‌کند. رادیکال‌های آزاد همچنین از عوامل محیطی مانند دود سیگار و اشعه ماوراء بنفش ناشی می‌شوند.»

منبع: Metro