شناسهٔ خبر: 74386685 - سرویس سیاسی
منبع: شفقنا | لینک خبر

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: فعال‌سازی مکانیسم ماشه توسط اروپا مبنای حقوقی ندارد

صاحب‌خبر -

شفقنا- عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به نامه اخیر تروئیکای اروپایی به سازمان ملل گفت: با خروج آمریکا از برجام و اقدامات یکجانبه اروپا، هیچ مبنای حقوقی برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه وجود ندارد.

به گزارش شفقنا به نقل از خانه ملت، فداحسین مالکی در خصوص نامه تروئیکای اروپا به سازمان ملل و اعلام آمادگی برای فعالسازی مکانیسم ماشه گفت: کشورهای اروپایی از مدتها پیش و پس از اینکه جمهوری اسلامی ایران در مقابل حملات رژیم صهیونیستی و اقدامات آمریکا واکنش قاطعانه نشان داد، با چراغ سبز آمریکا به دنبال فعالسازی این مکانیسم بودند البته که این موضوع برای ایران تازگی نداشته و ما با این ادبیات غربی‌ها کاملا آشنا هستیم.

وی افزود: تلاش کشورهای غربی برای فعالسازی مکانیسم ماشه به عنوان یک ابزار فشار علیه ایران، از دو جهت قابل ملاحظه است، ابتدا اینکه با خروج یکجانبه آمریکا از برجام، ماهیت سیاسی و فنی این توافق زیر سؤال رفته و در واقع دیگر برجامی وجود ندارد که آنها بخواهند مکانیسم ماشه را فعال کنند، از سوی دیگر ایران نیز اهرم‌های فشاری مانند خروج از NPT دارد که معادلات منطقه و جهان را تغییر خواهد داد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر بی‌اعتباری مبنای حقوقی برجام تصریح کرد: هیچ مبنای حقوقی برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه وجود ندارد. آمریکا خود از برجام خارج شده و مواد مورد استناد اروپایی‌ها نیز اعتبار خود را از دست داده‌اند.

وی در پایان با هشدار نسبت به پیامدهای منطقه‌ای چنین اقداماتی گفت: کشورهای تأثیرگذاری مانند روسیه، چین، ترکیه و پاکستان اجازه نخواهند داد منطقه تحت تأثیر بهانه‌جویی‌های غرب قرار گیرد و اگر تاکنون نظاره گر بودند، هم اکنون وارد صحنه خواهند شد. همانگونه که ایران نیز در قبال هرگونه اقدام علیه همسایگانش، ساکت نخواهد نشست.