شناسهٔ خبر: 73886039 - سرویس اجتماعی
منبع: مهر | لینک خبر

انتقال ۶ هزار مددجوی بهزیستی به مراکز امن در ایام جنگ ۱۲ روزه

رئیس سازمان بهزیستی گفت: ۶ هزار مددجو از ۴۲ مرکز بهزیستی شهر تهران و ۶۲ مرکز در کل کشور را در ایام جنگ به مراکز امن منتقل کردیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، از ۲۵ تا ۳۱ تیر هفته بهزیستی نامگذاری شده است. به همین مناسبت در چهل و پنجمین سالگرد تأسیس سازمان بهزیستی، نشست خبری سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی عصر امروز برگزار شد.

حسینی در ابتدای این نشست خبری با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: آنچه در این جنگ شاهد بودیم این بود که وفاق اجتماعی به بهترین شکل در جامعه ظهور پیدا کرد.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: در شهر تهران ۳۰ هزار کودک معلول و مددجو داریم که نیازمند مراقبت دائمی هستند. از ظرفیت‌های مختلف استفاده کرده‌ایم و ۶۰۰۰ مددجو از ۴۲ مرکز بهزیستی شهر تهران و ۶۲ مرکز در کل کشور را به مراکز امن منتقل کردیم.

حسینی گفت: علاوه بر جابجایی مددجویان حتی جابجایی مرکز هم داشتیم. با خیرین ۲۵ مرکز اصلی تهران رایزنی کردیم تا ۲۰ هزار اسکان اضطراری تأمین شود. حتی با مراکز تولید نان هم رایزنی کردیم که تأمین نان مددجویان هم متوقف نشود.

وی با اشاره به هفته بهزیستی گفت: به مناسبت هفته بهزیستی ۱۵۶۹ پروژه افتتاح می‌شود که حدود ۷۰ درصد آن مربوط به اشتغال مددجویان بهزیستی و حدود ۲۰ درصد آن مربوط به خدمات توان‌بخشی است. در رأس این استان‌ها کرمان لرستان و اصفهان هستند. بالاترین ارزش ریالی هم به مددجویان استان مرکزی و خراسان رضوی اختصاص یافته است.

حسینی با بیان اینکه دولت چهاردهم بودجه بیشتری به مددجویان بهزیستی اختصاص داد؛ گفت: در دولت چهاردهم بالاترین میزان شاخص بودجه بهزیستی نسبت به بودجه عمومی را شاهد بودیم که ۲/۴ بودجه کل کشور را شامل می‌شود. این عدد نشان دهنده رشد ۵۶ درصدی بودجه بهزیستی است.

وی با اشاره به اینکه در سال علی قبل، ۱۶۵۵ مددجوی بهزیستی به کار گرفته شدند؛ گفت: این استخدام‌ها در ۹ آزمون استخدامی سال‌های قبل بوده است اما در آخرین آزمون استخدامی برگزار شده با توجه به اجبار دستگاه‌ها به جذب سه درصدی معلولان و مددجویان بهزیستی، ۵۰۰۰ نفر مددجو استخدام شدند.

حسینی با بیان اینکه در جنگ اخیر اهمیت فعالیت اورژانس اجتماعی و مشاوره‌های اجتماعی آن احساس شد؛ گفت: تعداد ۳۷۵ مرکز اورژانس اجتماعی به ۳۸۶ واحد اورژانس رسیده است و ان شاالله به ۴۱۵ دستگاه اورژانس اجتماعی در سال آینده خواهد رسید. تاکنون استقرار مراکز اورژانس اجتماعی تنها در مراکز استان‌ها بوده است. در حالی که برنامه‌ریزی می‌کنیم تا این مراکز به سایر شهرستان‌ها هم توسعه پیدا کند.

رئیس سازمان بهزیستی به ایجاد پویش ایران همدل در جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۳ هزار پزشک، پرستار و مشاور اجتماعی در این طرح شرکت کردند و ۱۱ هزار گروه مردمی جهادی هم پای کار فعالیت‌های امدادی اجتماعی هستند

حسینی با بیان اینکه سال گذشته ۱۴ هزار واحد مسکونی برای معلولین احداث شده است و ۷ هزار واحد هم در دست احداث است؛ گفت: در همین هفته بهزیستی ۱۹۴۲ واحد مسکونی به معلولان بهزیستی اهدا خواهیم کرد.

امسال ۳۵ مرکز انرژی خورشیدی احداث خواهیم کرد که ۲۱ هزار مددجوی بهزیستی در سراسر کشور جز سهامداران این شرکت تولید برق خواهند شد.

حسینی با اشاره به اینکه نزدیک به پنج هزار میلیارد تومان کمک خیران به بهزیستی در سال گذشته بوده است؛ گفت: به دنبال ایجاد شبکه همیاران و خیران هستیم که ۷ هزار خیر در آن حضور دارند. ۱۳ هزار پزشک، مددکار و پرستار در همین ایام جنگ به وسیله این شبکه جذب اولیه شدند.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: به دنبال طرحی با نام سلام (سلامت اجتماعی محله محور) هستیم که طی آن از ظرفیت جوامع محلی برای توسعه حضور خیران و مددجویان استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه ۲۰۰ هزار فرصتی شغلی برای مددجویان بهزیستی ایجاد کردیم؛ خاطر نشان کرد: تنها در سال گذشته بیش از ۷۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شد که ۱۲ درصد در بخش صنعت، ۲۵ درصد در حوزه کشاورزی و ۶۲ درصد در بخش خدمات بوده است.