شفقنا- الاخبار نوشت: اسرائیل با بهکارگیری ترکیبی از حملات سایبری، جنگ روانی و تحریمها، طرح زامیر برای «جنگ ترکیبی» علیه ایران را به اجرا گذاشته تا از این طریق سپاه پاسداران را تضعیف و نفوذ تهران را مهار کند.
به گزارش شفقنا، الاخبار با اشاره به این موضوع همچنین نوشت: از زمان پایان تهاجم نظامی اسرائیل به ایران، مقامات سیاسی و نظامی ایران همواره هشدار دادهاند که دشمنان جمهوری اسلامی به دلیل ناتوانی در مقابله با آنچه «تهدید ایران» میخوانند از طریق روشهای نظامی «کلاسیک»، همچنان درگیر «جنگ ترکیبی» علیه این کشور هستند.
«جنگ ترکیبی» از دیدگاه بیل نیمت، نظریهپرداز ارشد نظامی آمریکا، «الگوی مدرنی از جنگ چریکی است که در آن از فناوریهای نوین برای جلب حمایت روانی و مردمی استفاده میشود.» این مفهوم وجوه مشترک بسیاری با جنگ نسل چهارم دارد؛ از جمله بهکارگیری «قدرت نرم» مانند تحریمهای اقتصادی و دیپلماتیک، عملیات خرابکارانه و ترور، همچنین استفاده همزمان از نیروهای نظامی رسمی و غیررسمی، شبکههای مزدور و جاسوسان داخلی و خارجی.
این نوع جنگ همچنین در بسیاری از جنبهها با جنگ نسل پنجم، که پیچیدهتر است، همپوشانی دارد؛ بهویژه از نظر تمرکز بر راهاندازی کمپینهای جنگ روانی سیاسی و فرهنگی که از فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی برای تحریک تودهها علیه حکومتها تحت عناوین مختلف استفاده میکند. هدف نهایی این استراتژی، بازمهندسی اجتماعی و همچنین اجرای حملات سایبری برای ایجاد تفرقه و بیثباتی است تا در نهایت اعتماد به نهادهای حکومتی تضعیف و نظام ساقط شود.
طرح زامیر: چارچوب نظری برای سناریوی تجاوز
مبانی این طرح در مطالعهای که زامیر هنگام فعالیت بهعنوان پژوهشگر در «موسسه واشنگتن برای سیاست خاورنزدیک» بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ انجام داد، منعکس شده است. در این تحقیق ۷۵ صفحهای با عنوان «مقابله با استراتژی منطقهای ایران: یک برنامه جامع بلندمدت»، ایران بهعنوان تهدیدی برای اسرائیل «فراتر از سطح تهدید متعارف، اما پایینتر از آستانه هستهای» توصیف شده است. زامیر هشدار میدهد که ایران در پی تبدیل شدن به «قوه مسلط منطقهای» در منطقهای است که آینده نظام امنیتی آن برای دهههای آینده در آن تعیین میشود.
مطالعه زامیر با دیدگاه دولت بنیامین نتانیاهو درباره روند مذاکرات هستهای ایران همسو است. او ادعا میکند که تمایل ایران به دادن امتیازات، حتی در صورت توافق بر سر محدودیتهای برنامه هستهای، صرفاً ناشی از ملاحظات «موقتی» و «تاکتیکی» برای کسب منافع اقتصادی از غرب است تا بتواند «کمپین استراتژیک» خود علیه رقبای منطقهای و بینالمللی را ادامه دهد. به همین دلیل، او هشدار میدهد که سهلانگاری در قبال دولت ایران میتواند «پیامدهای پرهزینه» داشته باشد.
زامیر معتقد است «ایران با توافقها یا تفاهمات بازدارنده نمیشود، مگر آنکه با قاطعیت و بازدارندگی صریح مواجه شود» و «مقابله با پروژه ایران از طریق مداخلات مقطعی یا اقدامات منفرد ممکن نیست.» او خواستار ترسیم «رویکردی بلندمدت، چندجانبه و چندجبههای است که در آن اسرائیل همراه با آمریکا و متحدان عرب، با تقسیم وظایف روشن و مؤثر در چارچوبی منطقهای منسجم همکاری کنند.» این استراتژی نباید صرفاً نظامی باشد، بلکه باید ابعاد دیپلماتیک، اطلاعاتی، اقتصادی، رسانهای و امنیتی را نیز دربرگیرد. هدف اصلی آن تضعیف سپاه پاسداران بهعنوان مرکز ثقل نظام ایران و قطع توانایی آن در مدیریت روابط با متحدان منطقهای تهران است.
طرح ژنرال اسرائیلی به «جنگ ایدئولوژیک» نیز توجه دارد
از نظر زامیر، ادغام اسرائیل در فرماندهی مرکزی آمریکا فرصت استراتژیکی برای تشکیل اتحاد با چند کشور عربی در حوزههای اطلاعاتی، دفاع هوایی و سایبری فراهم کرده است. این کشورها به دنبال «موازنه» در برابر حضور پررنگ ایران در این عرصهها هستند.
طرح این ژنرال اسرائیلی به «جنگ ایدئولوژیک» نیز توجه دارد؛ استراتژیای که هدف آن از بینبردن «گفتمان ایدئولوژیک ایران» بهویژه در میان جوامع شیعه و در عین حال «تقویت جایگزینهای فرهنگی و مذهبی معتدل در این محیطها از طریق برجستهکردن مزایای اسلام منعطف و ارزشهای دموکراسی پایدار» است.
جنگ پنهان
از جمله وجوه عملیاتی «طرح زامیر»، تهدیداتی بود که ارتش رژیم صهیونیستی در طول جنگ از طریق فضای رسانهای و دیجیتال علیه شخصیتهای سیاسی و نظامی ایران انجام داد. علاوه بر این، بیش از ۶۰۰۰ حمله سایبری علیه جمهوری اسلامی صورت گرفت که برخی از آنها بخش بانکی را هدف قرار داد. در پاسخ، حملات متقابل سایبری ایران باعث افزایش ۷۰۰ درصدی حملات سایبری به منافع اسرائیل از جمله پلتفرمهای دولتی و زیرساختها شد. همچنین دقایقی پس از اعلام دونالد ترامپ در پلتفرم «تروث سوشال» درباره حمله به تاسیسات هستهای ایران، یک حمله سایبری مشابه به این پلتفرم و همچنین حداقل ۱۵ مؤسسه آمریکایی و ۱۹ وبسایت انجام شد.
در همین راستا، روزنامه فایننشال تایمز به نقل از مقامات اسرائیلی گزارش داد که اطلاعات امنیتی درباره ایران که «سالها» جمعآوری شده، از منابعی مانند «اطلاعات انسانی»، «منابع آزاد»، «ماهوارههای تجاری»، «تلفنهای هکشده» و «عوامل محلی» بهدست آمده است. این اطلاعات امکان ایجاد «انبارهای مخفی برای جمعآوری پهپادها» و «استفاده از سلاحهای کوچک نصبشده روی وسایل نقلیه عمومی» در خاک ایران را فراهم کرده است.
متن خبر در الاخبار