شناسهٔ خبر: 71774255 - سرویس اقتصادی
منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

قانون بودجه می‌گوید همه حقوق بگیران باید مالیات بدهند؛ سازمان مالیاتی می‌گوید از همه مالیات کم نمی‌شود

اقتصادنیوز: اخیرا بخشنامه سازمان مالیاتی در مورد لغو معافیت مالیاتی مزایای همراه حقوق کارکنان دولت و بخش خصوصی حاشیه جدی در فضای رسانه کشور ایجاد کرده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه  همشهری نوشت: سازمان مالیاتی با انتشار توضیحاتی اعلام کرد که برداشت‌ها از این نامه، اشتباه است و قرار نیست معافیت‌های مالیاتی حقوق‌بگیران کمتر شود.

اما گویا براساس مصوبات بودجه، طی سال‌جاری و سال آینده تمام آیتم‌های حقوق کارمندان و کارگران، مشمول مالیات خواهد بود. به‌تازگی معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی طی نامه‌ای اعلام کرد: مطابق بند «ث» تبصره 15قانون بودجه سال1403 کل کشور مجموع حقوق دریافتی کارکنان بخش‌های دولتی و غیردولتی از قبیل حقوق، مزایا، مقرری، حق شغل، حق شاغل، فوق‌العاده‌ها، اضافه‌کار، حق‌الزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش، حق‌التدریس، حق پژوهش، کارانه مستمر و غیرمستمر اعم از نقدی و غیرنقدی از یک یا چند منبع در بخش‌های دولتی و غیردولتی از کارفرمای اصلی یا غیراصلی مشمول مالیات می‌شود. 

حالا بررسی بودجه 1404 نشان می‌دهد در تبصره1 قانون بودجه مفاد این بند تکرار شده است و عملا در سال آینده نیز مزایا مشمول مالیات خواهد بود. در سال 1404، مجموع پرداختی به کارکنان دولتی و غیردولتی تحت هر عنوان از قبیل حقوق و مزایا، مقرری یا مزد، حق شغل، حق شاغل، حق‌الزحمه، حق مشاوره، حق حضور در جلسات، پاداش و کارانه اعم از مستمر یا غیرمستمر که به‌صورت نقدی و غیرنقدی، از یک یا چند منبع، در بخش دولتی و یا غیردولتی، چه از کارفرمای اصلی و یا غیراصلی (موضوع تبصره ‌1‌ ماده‌86‌ قانون مالیات‌های مستقیم) باشد پس از کسر معافیت‌های مصرح در قوانین، به‌شرح زیر مشمول مالیات بر درآمد حقوق است: سقف معافیت مالیاتی سالانه موضوع ماده ‌84‌ قانون مالیات‌های مستقیم در سال 1404 مبلغ 2میلیارد و 880میلیون (2.880.000.000) ریال تعیین می‌شود.