شناسهٔ خبر: 71664567 - سرویس گوناگون
منبع: فرارو | لینک خبر

طرز تهیه کتلت هویج برای سحری ماه رمضان

در ابتدا بد نیست کمی درباره خواص هویج صحبت کنیم. هویج انواع مختلفی دارد که رایج‌ترین آن در ایران ظاهری نارنجی رنگ و ترد دارد. این رنگ نارنجی نشانه‌ی وجود ویتامین A بتاکاروتن در این گیاه است. ویتامین A برای بینایی مفید است و خاصیت ضد چین چروک و خوان‌کننده‌ی پوست دارد. هویج همچنین سرشار از فیبر، ویتامین K، بیوتین، پتاسیم و ویتامین B۶ است

صاحب‌خبر -

کتلت هویج یکی از انواع کتلت با گوشت چرخ کرده است که به عنوان یک غذای سبک و مقوی برای سحری ماه رمضان توصیه می‌شود. در این مطلب از سرویس آشپزی می‌خواهیم طرز تهیه کتلت هویج با گوشت و بدون گوشت را به عنوان یک شام ارزان به شما آموزش دهیم.

خواص مفید هویج

به گزارش ایرنا؛ در ابتدا بد نیست کمی درباره خواص هویج صحبت کنیم. هویج انواع مختلفی دارد که رایج‌ترین آن در ایران ظاهری نارنجی رنگ و ترد دارد. این رنگ نارنجی نشانه‌ی وجود ویتامین A بتاکاروتن در این گیاه است. ویتامین A برای بینایی مفید است و خاصیت ضد چین چروک و خوان‌کننده‌ی پوست دارد. هویج همچنین سرشار از فیبر، ویتامین K، بیوتین، پتاسیم و ویتامین B۶ است.

مصرف مرتب هویج به تقویت دید، محافظت از پوست در برابر آفتاب و بالا رفتن سن، جلوگیری از کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. هر ۱۰۰ گرم حاوی ارزش غذایی زیر است:

انرژی: ۴۳ کالری

پروتئین: ۱ گرم

کربوهیدرات: ۱۰ گرم

فیبر: ۳ گرم

چربی: ۰ گرم

کلسترول: ۰ گرم

سدیم: ۳۵ میلی‌گرم

کلسیم: ۲۷ میلی‌گرم

آهن: ۱ میلی‌گرم

ویتامین س: ۹ میلی‌گرم

ویتامین آ: ۲۸۱۲۹ واحد بین‌المللی

کتلت هویج به دو صورت یا گوشت و بدون گوشت تهیه می‌شود. در ادامه طرز تهیه کتلت هویج با گوشت را به شما آموزش می‌دهیم.

زمان آماده‌سازی: ۳۰ دقیقه

زمان پخت: ۶۰ دقیقه

مواد لازم

هویج متوسط: ۳ عدد

سیب زمینی متوسط: ۳ عدد

گوشت چرخ کرده: ۱۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

ادویه کاری: ۱ قاشق چای‌خوری

سماق یا پودر لیمو عمانی: ۲ قاشق چای‌خوری

زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری

زیره: ۲ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

مرحله اول

هویج و سیب‌زمینی و پیاز را در کاسه‌ای متوسط رنده کنید. رنده‌ی ریز باعث آب انداختن بیشتر مواد می‌شود پس اگر از رنده‌ی ریز استفاده می‌کنید، سعی کنید آب مواد، به خصوص پیاز را بگیرید.

گرفتن آب پیاز یکی از نکته‌های بسیار مهمی است که آشپز‌های حرفه‌ای به خوبی به آن واقفند. این کار باعث می‌شود که کتلتی که تهیه می‌کنید بسیار ترد و خوش عطر باشد.

مرحله دوم

حالا به مواد رنده شده، گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی و ادویه‌ها را اضافه کنید.

مرحله سوم

همه مواد را باهم ورز دهید تا به خوبی مخلوط و یکدست شوند. بهتر است که بعد از ترکیب مواد، کاسه را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید که تا مایع کتلت شکل بگیرد و کمی سفت‌تر شود.

مرحله چهارم

در یک تابه روغن بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود. ظرف آبی کنار دست‌تان بگذارید و دست‌تان را با آن مرطوب کنید. سپس مایع کتلت را به هر شکلی که دوست دارید و در اندازه‌ای مناسب شکل دهید و در روغن بیندازید. دو طرف کتلت که سرخ شد آن را از روغن خارج کنید روی دستمال حوله‌ای آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود. این روند تا تمام شدن مایع کتلت ادامه دهید. نوش جان.

نکته: در این طرز تهیه کتلت هویج برای چسبندگی مواد، به جای تخم مرغ از آرد نخودچی استفاده شده است. پس اگر مواد بعد از ترکیب شدن چسبندگی خوبی نداشت، به آن یک قاشق غذاخوری دیگر آرد نخودچی اضافه کنید.

طرز تهیه کتلت هویج بدون گوشت

اگر گیاه‌خوار هستید یا به هردلیلی تمایل به مصرف گوشت ندارید، در این بخش طرز تهیه کتلت هویج بدون گوشت را به شما آموزش می‌دهیم.

زمان آماده‌سازی و پخت این طرز تهیه، مانند طرز تهیه بالا است

مواد لازم

سیب زمینی متوسط: ۳ عدد

هویج متوسط: ۲ عدد

پودر نشاسته: ۳ قاشق غذاخوری

آرد: ۴ قاشق غذاخوری

پنیر پیتزای رنده شده: یک چهارم پیمانه (به دلخواه)

نمک و فلفل و ادویه‌ی دلخواه: به میزان لازم

پیاز: ۱ عدد متوسط

سیر: چند حبه (به دلخواه)

آرد سوخاری یا آرد معمولی: به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله اول

هویج و سیب‌زمینی را می‌توانید بپزید، یا خام آنها را در کاسه‌ای متوسط رنده کنید. سپس پیاز را هم رنده کنید و بعد از گرفتن آب آن به هویج و سیب‌زمینی اضافه کنید. سیر را هم رنده یا ریز خرد کنید و به مواد اضافه کنید.

مرحله دوم

پودر نشاسته، آدر، پنیر پیتزای رنده شده (در صورت تمایل) و ادویه‌ها را به مواد رنده شده اضافه کنید؛ سپس مواد را به خوبی ورز بدهید تا با هم ترکیب شود و مایع کتلت یکدستی به دست بیاید.

مرحله سوم

تابه‌ای را روی حرارت بگذارید و مقدار کافی روغن در آن بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود. مقداری از مایع کتلت را به اندازه و شکل دلخواه در دست شکل دهید. سپس آن را در آرد سوخاری بغلطانید تا تمام آن به آدر آغشته شود و در روغن داغ بیندازید.

مرحله چهارم

این روند را تا تمام شدن تمام مایع کتلت ادامه دهید. کتلت‌های سرخ شده را روی دستمال حوله‌ای آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه‌ی آنها گرفته شود. نوش جان.