شفقنا- بسیاری از افراد ممکن است اهمیت حفظ رطوبت بدن در ساعات افطار ماه رمضان را نادیده بگیرند، درحالیکه این موضوع نقش مهمی در حفظ سلامت بدن و افزایش سطح انرژی در طول روزهداری دارد.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه الشرق الاوسط نوشت: «به گزارش شبکه سیانان، نظیمه قریشی، متخصص تغذیه در تورنتو و یکی از نویسندگان کتاب راهنمای سلامت رمضان، میگوید که یکی از اشتباهات رایج در ماه رمضان، مصرف نکردن آب کافی است که میتواند منجر به مشکلات گوارشی، کمآبی بدن و احساس ناراحتی شود».
در همین حال، دکتر مایکل بیرسکین، متخصص بیماریهای سالمندی و پزشکی داخلی در دانشگاه «نیویورک لانگون هلث»، هشدار داد که کمآبی طولانیمدت ممکن است آسیبهای جدی به بدن وارد کند.
او توضیح داد: «کمآبی میتواند باعث سرگیجه، تحریکپذیری، خستگی، سردرد و بیحالی شود. همچنین، اگر فردی به بیماریهای خفیف قلبی مبتلا باشد، کمآبی ممکن است باعث افزایش ضربان قلب شود و در نهایت به حمله قلبی شدید یا سکته مغزی منجر شود».
از سوی دیگر، دکتر لمی نزال، متخصص بیماریهای کلیوی و استاد دانشگاه «گروسمان» نیویورک، تأکید کرد که سلامت کلیهها ارتباط مستقیمی با میزان مصرف آب دارد. او هشدار داد که کمبود آب در طولانیمدت میتواند به کاهش عملکرد کلیهها منجر شود.
توصیههایی برای حفظ رطوبت بدن در ماه رمضان
مصرف بیشتر آب در ساعات افطار
متخصصان توصیه میکنند که افراد قبل از آغاز روزهداری، تا حد امکان آب بنوشند.
لمی نزال میگوید که بهمحض اینکه روزهداران افطار میکنند، باید نوشیدن آب را در طول شب ادامه دهند، او افزود: «نباید فقط زمانی که احساس تشنگی میکنند آب بنوشند، بلکه باید در کل ساعات افطار مایعات کافی مصرف کنند».
قریشی نیز پیشنهاد میکند که افراد در روزهای روزهداری به همان میزان آبی که در روزهای عادی مصرف میکنند، آب بنوشند.
بیرسکین هم تأکید کرد که افراد مسن بهطور کلی کمتر آب مینوشند و برخی از آنها ممکن است به دلیل کاهش حس تشنگی، مقدار کافی آب مصرف نکنند. به همین دلیل، اهمیت نوشیدن آب در ماه رمضان برای آنها دوچندان میشود.
تنوع در دریافت مایعات
کارشناسان توصیه میکنند که علاوه بر آب، از منابع دیگر مایعات نیز در ساعات افطار استفاده شود.
قریشی میگوید: «میتوان از میوهها و سبزیجاتی که حاوی مقدار زیادی آب هستند، مانند هندوانه، خیار و مرکبات بهره برد. بااینحال، او تأکید کرد که این خوراکیها نباید جایگزین آب شوند، بلکه باید در کنار آن مصرف شوند».
همچنین، قریشی پیشنهاد کرد که برای تنوع و کاهش یکنواختی در مصرف آب، میتوان چند قطره آبلیمو به آن اضافه کرد یا برشهایی از لیمو و نعناع درون آب قرار داد.
کافئین را کاهش دهید
نوشیدن بیش از حد کافئین می تواند منجر به کم آبی بدن شود.
کافئین یک ادرارآور است، به این معنی که باعث می شود کلیه ها سدیم و آب بیشتری از بدن از طریق ادرار دفع کنند. اگر فردی برای جبران آن آب و مایعات زیادی ننوشد، ممکن است دچار کم آبی شود.