احزاب اتحادیه دموکرات مسیحی/ سوسیال مسیحی به رهبری فریدریش مرتس که در انتخابات پارلمانی آلمان رتبه نخست را کسب کرد از روز جمعه ۱۰ اسفند همراه با حزب سوسیال دموکرات به رهبری اولاف شولتس نخستین دور مذاکرات برای بررسی احتمال تشکیل دولت ائتلافی در این کشور آغاز خواهد کرد.
به گفته منابع حزب اتحادیه دموکرات مسیحی، این نشست به تعیین خطوط کلی و جدول زمانی مذاکرات رسمی ائتلافی اختصاص دارد.
گفته شده است که هر دو حزب ۹ نماینده برای این مذاکرات معرفی کردهاند.
در ابتدا، قرار بود این رایزنیها از اواسط هفته آینده آغاز شوند، اما به دلیل هماهنگی با کارزارهای انتخاباتی ایالتی در هامبورگ و برگزاری جشن کارناوال، در گفتوگویی مشترک بین دو حزب توافق مذاکرات زودتر آغاز شد.
فریدریش مرتس، رهبر دموکرات مسیحی، هدف خود را تشکیل دولت ائتلافی تا عید پاک تعیین کرده است.
کلینگبایل از حزب سوسیال دموکرات نیز پس از انتخاب به عنوان رئیس فراکسیون این حزب در پارلمان آلمان تأکید کرد: «ما خواهان مذاکرات سریع و مؤثر هستیم، اما این روند را با دقت و جدیت کامل پیش خواهیم برد.»
ائتلاف اتحادیه دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی با حزب سوسیال دموکرات، که در جایگاه سوم قرار گرفته، محتملترین گزینه برای تشکیل دولت است. با این حال، پیشبینی میشود که مذاکرات دشواری پیشرو باشد، زیرا دو طرف در موضوعاتی مانند مهاجرت، سیاست مالی و جنگ اوکراین اختلافات قابلتوجهی دارند.
پیشتر فریدریش مرتس پیروز انتخابات پارلمانی گفته بود تخت هیچ شرایطی با حزب راست گرای آلترناتیو برای آلمان ائتلاف نخواهد کرد .
∎