صاحبخبر - به گزارش حوزه بینالملل خبرگزاری تقریب؛ الیف قرهطاش، خوشنویس ترک، سوره فتح را به طور کامل با خط نسخ نوشت و از نقشه تاریخی فلسطین (قبل از اشغال) به عنوان قاب اثر استفاده کرد. این پروژه ۱۷ ماه زمان برد و با خلاقیت و فداکاری همراه بود.
اثری که قرهطاش با دستان هنرمند خود خلق کرد، ابعادی به اندازه ۶۰ در ۱۲۵ سانتیمتر دارد و در حسابهای شبکههای اجتماعی این هنرمند نیز منتشر شده است.
وی در گفتوگو با آناتولی اظهار داشت: «این اثر شامل تمامی آیات سوره فتح است که تعداد آنها ۲۹ آیه میباشد. سوره فتح، چهلوهشتمین سوره قرآن کریم است و بر روی کاغذی مخصوص طراحی شده است. قاب سادهای نیز برای تاکید بر زیبایی خط عربی به کار رفته است.»
این هنرمند در پایان سوره عبارت «صدق الله العظيم» را اضافه کرد و همراه با سوره، دعایی ویژه برای آزادی فلسطین و غزه نوشت. این اثر ترکیبی از هنر، دعا و ثبت تاریخی است.
هر حرفی که نوشتم، گامی به سوی آزادی غزه بود
قرهطاش با اشاره به این که بسیاری از افراد به روشهای مختلف همبستگی خود را ابراز کردهاند، اظهار داشت که او میخواست از طریق استعدادش در هنر خوشنویسی از آرمان فلسطین حمایت کند.
وی گفت: «از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، دیدیم که مردم چگونه از طرق مختلف از فلسطین حمایت کردند؛ برخی ترانه سرودند و خواندند، برخی دیگر نقاشی کشیدند یا طرحهایی طراحی کردند.»
این هنرمند ترک تاکید کرد: «هر کسی از استعدادش استفاده کرد تا صدایی برای فلسطین باشد. مردم محدودیتهای شبکههای اجتماعی را به چالش کشیدند، کمپینهای تحریم سازماندهی شد و وجدان مردم در سراسر جهان بیدار گشت.»
وی ادامه داد: «من نیز میخواستم از طریق حوزهای که در آن مهارت دارم، یعنی هنر خوشنویسی، بخشی از این پیام باشم.»
قرطاش در مورد انتخاب سوره فتح، توضیح داد: «وقتی قلم و کاغذ را در دست گرفتم و آیات سوره فتح را برای غزه و فلسطین میخواندم، نتوانستم از گریه و دعا برای آزادی غزه و فلسطین خودداری کنم. دستم شروع به نوشتن سطرهایی کرد که بازتاب امید بود. هر حرف، هر خط و هر قطره مرکبی که نوشتم، گامی به سوی آزادی غزه بود.»
وی افزود: «این اثر تنها یک قطعه هنری در زمینه خوشنویسی نیست، بلکه دعا، نیایش، فریاد و ثبت تاریخ است. هر حرف و هر سطر آن، فریادی برای آزادی غزه و فلسطین است.»
سهمی در صدای جهانی حمایت از فلسطین
این هنرمند اشاره کرد که غزه باعث بیداری وجدان جهانی شده است و مردم را در سراسر جهان به حرکت درآورده تا همبستگی خود را با آرمان فلسطین ابراز کنند.
وی گفت: «در دانشگاههای آمریکا و اروپا، دانشجویان به خیابانها آمدند و خواستار آزادی فلسطین شدند. آنها در محوطه دانشگاهها چادر زدند و شعارهای حمایت از فلسطین سر دادند.»
همچنین ترانه «زنده باد فلسطین» (Leve Palestina) که از سوئد آغاز شد، به سرودی تبدیل شد که روح همبستگی پس از هفتم اکتبر را بازتاب میدهد.
قرهطاش تاکیدکرد که این اثر هنری بخشی از این جنبش جهانی حمایت از فلسطین است.
وی در پایان گفت: «هر حرف در این سوره، هر قطره مرکب، سهمی در این صداهایی است که در سراسر جهان بلند شده است. از خدا میخواهم که به غزه و فلسطین نصرت عطا کند و آنها را از این ستم و ظلم نجات دهد و آزادی را به این سرزمین بازگرداند. همچنین دعا میکنم که خداوند به ما صبر، قدرت و ثبات در این آرمان مقدس عطا کند و ما را شایسته نصرت و فتح قرار دهد.»
انتهای پیام/
∎