شناسهٔ خبر: 71562141 - سرویس سیاسی
منبع: افکارنیوز | لینک خبر

صدور قطعنامه‌ ضد روسیه در سازمان ملل/ رای دور از انتظار آمریکا

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد پس از رای ممتنع به دو قطعنامه مرتبط با بحران اوکراین با عناوین «پیشبرد صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین» و «مسیر صلح»، طی بیانیه‌ای مواضع اصولی ایران را تشریح کرد.

صاحب‌خبر -

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی با تاکید بر موضع ثابت و شفاف جمهوری اسلامی ایران پیرامون بحران اوکراین، تصریح کرد: ایران همواره بر این باور است که تمامی اختلافات باید از طریق روش‌های مسالمت‌آمیز و گفت‌وگو، مطابق با حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، حل‌وفصل شوند.

نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل متحد تاکید کرد که تمامی کشورهای عضو سازمان ملل باید به مقاصد و اصول مندرج در منشور ملل متحد، از جمله حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی کشورها و همچنین ضرورت پرهیز از تهدید یا توسل به زور، پایبند باشند.

این نمایندگی افزود: جمهوری اسلامی ایران بارها خواستار توقف فوری درگیری‌ها و کاهش تنش‌ها شده و تأکید دارد که برای دستیابی به راه‌حل‌های پایدار و بلندمدت، باید به ریشه‌های بحران پرداخت. همچنین خاطرنشان شده که اقدامات و تصمیمات تحریک‌آمیز برخی کشورها و سازمان ناتو، موجب تعمیق شکاف‌های ژئوپلیتیکی در منطقه حساس اروپای شرقی شده است.

نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد با اشاره به انگیزه‌های برخی کشورهای بانی قطعنامه‌های ارائه‌شده در نشست امروز، گفت که این اقدام، بخشی از رقابت‌های ژئوپلیتیکی گسترده‌تری است و ماهیتی سیاسی دارد.

نمایندگی ایران در سازمان ملل تاکید کرد که استنادهای صورت‌گرفته به «اهداف و اصول ملل متحد» در قطعنامه‌های تصویب‌شده، نباید به منزله تفسیری مجدد از منشور ملل متحد تلقی شود.

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت که تهران همچنان به نقش‌آفرینی سازنده خود در راستای حل‌ و فصل مسالمت‌آمیز این بحران ادامه خواهد داد.

مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۲۵ در سومین سالروز جنگ اوکراین دو قطعنامه تصویب کرد؛ قطعنامه «پیشبرد صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین» و دیگری قطعنامه «مسیر صلح».

به قطعنامه اول که ضد روسیه است، ۹۳ کشور رای موافق، ۱۸ کشور رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند. این آرا کمتر از قطعنامه های قبلی است که بیش از ۱۴۰ کشور روسیه را محکوم کرده و خواستار لغو الحاق چهار منطقه اوکراینی به این کشور شدند. آمریکا به این قطعنامه رای منفی داد.

مجمع عمومی سازمان ملل همچنین قطعنامه "مسیر صلح" را با اصلاحاتی تصویب کرد که پیش نویس آن توسط آمریکا ارائه شده بود و در این رای گیری، ۹۳ کشور رای موافق، ۸ کشور رای مخالف و ۷۳ کشور نیز رای ممتنع دادند که آمریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد؛ اما اوکراین رای مثبت و روسیه رای منفی دادند.

پیش نویس قطعنامه اولیه روسیه را متجاوز در جنگ نمی خواند یا تمامیت ارضی اوکراین را تایید نمی کرد. با این حال، تعدادی از اصلاحات قبل از رأی گیری برای تقویت ادبیات علیه روسیه و تأیید مجدد تمامیت ارضی اوکراین به تصویب رسید.

قطعنامه اصلاح شده آمریکا سپس توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید.