شناسهٔ خبر: 71560085 - سرویس استانی
منبع: تسنیم | لینک خبر

تدابیر ویژه برای توزیع خرما و میوه شب عید در استان قم

رئیس جهاد کشاورزی قم از توزیع خرما و میوه شب عید با قیمت مناسب در ماه رمضان و عید نوروز خبر داد و بر نظارت دقیق بر این اقلام تأکید کرد.

صاحب‌خبر -

محمدرضا حاجی رضا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به روند تامین کالاهای اساسی و نظارت بر قیمت‌ها در بازار ماه مبارک رمضان و سال جدید اظهار داشت: در استان قم به جهت ریشه مذهبی مراسمات مختلفی برگزار می‌شود، بنابراین نگاه خاصی به مباحث تنظیم بازار داریم‌.

حاجی رضا پیش‌بینی‌ها و برنامه‌هایی که طی 3‌ سال اخیر به جهت خدمت‌رسانی به مردم انجام شده را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: سفره مردم برای ما مهم است. علاوه بر کارهای عملیاتی در طول سال، طی مناسبت‌ها نیز در آمادگی کامل هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم تقارن ماه مبارک رمضان با عید نوروز را شرایط حساسی دانست و بیان کرد: با آغاز روزهای پایان سال شرایط بازار حساس می‌شود و شاهد تغییر قیمت‌ها هستیم. به همین جهت از یک ماه گذشته مباحث تنظیم بازار و تأمین کالای اساسی در دستورکار قرار می‌گیرد.

وی عنوان کرد: هدف ما احصا نیازمندی‌ها و نظارت ویژه بر تأمین کالای اساسی است. در راستای تأمین کالاهایی ازجمله گوشت، مرغ، شکر، روغن و... در وضعیت مطلوبی قرار داریم.

حاجی رضا درخصوص وضعیت نابسامان تولید و نرخ سیب‌زمینی و پیاز در کشور تصریح کرد: امسال همچون سال گذشته مسئله سیب‌زمینی به چند دلیل عمده خاص است، اولین مسئله مربوط به شرایط اقلیمی، آب و هوا و بارندگی است، در بخش‌های خاصی از کشور اعم از جیرفت، جنوب کرمان، همدان، اصفهان و سایر استان‌ها کاشت سبزیجات انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم علت خلع قیمت در بازار سیب‌زمینی را عرضه و تغییر اقلیم دانست و اظهار داشت: طبق آمار مصرف ماهیانه کل کشور 400 هزار تن است. امروز 7 استانی که عمدتا از تولیدکنندگان سیب‌زمینی هستند، بالغ بر یک میلیون تن سیب‌زمینی در انبارها موجود دارند. تعزیرات برای تأمین آن ورود پیدا کرده است. ان‌شاالله طی 2 الی 3 هفته آینده شاهد نظم بهتری در توزیع سیب‌زمینی خواهیم بود.

وی افزود: زمانی که ما از ابتدای فروردین به سمت پایداری هوا برویم، استان‌های تولیدکننده سیب‌زمینی محصول خود را وارد بازار می‌کنند. از طرفی کسانی که سیب‌زمینی را احتکار کردند به دلیل گرمای هوا نمی‌توانند این‌ محصول را بیش از حد نگهداری کنند.

حاجی رضا با اشاره به نظارت بر نرخ کالاهای اساسی در بازار اذعان کرد: در بحث نظارت تقسیم کاری بین جهاد کشاورزی، اداره‌کل صمت و اتاق بازرگانی وجود دارد. مسئولیت جهاد کشاورزی بازرسی و تظارت بر مراکز تأمین تولید است. باوجود فراوانی کالا در قم و سراسر کشور، شرایط روانی جامعه به‌جهت توزیع، تورم قیمت‌ها و احتکار نظام بازار را دچارش تنش کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان کرد: ستاد تنظیم بازار استان در حوزه اقلام ویژه ماه مبارک رمضان و عید نوروز ازجمله خرما و میوه شب عید تدابیری درنظر دارد و این کالاها با قیمت مناسب عرضه خواهد شد. مصرف برنج در کل کشور 3 الی 3300 میلیون تن است. 2.5 میلیون تن داخل تولید می‌شود و مابقی توسط واردات اتفاق می‌افتد.

وی افزایش قیمت برنج را تغییر ارز 28 تومانی به ارز توافقی(نیمایی) دانست و خاطرنشان کرد: در این شرایط به جهت تعادل‌بخشی بازار یک محموله ویژه برنج خارجی در اختیار استان قرار دارد تا در ماه‌های اسفند و فروردین توزیع شود.

حاجی رضا از تزریق سیب‌زمینی تنظیم بازار به استان خبر داد و عنوان کرد: بخشی اعظمی از سیب‌زمینی وارداتی با نرخ 29 هزار تومان تمرکز بر شهر تهران داشت. 2 محموله 50 تا 100 تنی سیب‌زمینی تنظیم بازار در استان قم توزیع کرده‌ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم علت تمام چالش‌های موجود در تنظیم بازار امروز را جو روانی ایجاد شده در جامعه ارزیابی کرد و گفت: استان قم روزانه حداقل 150 تن مصرف برنج دارد. آمار سامانه جامع انبارها نشانگر آن است که ظرفیت برنج و شکر استان کافی است.

وی تصریح کرد: مصرف حبوبات کشور حدود 800 هزار تن است. 500 هزار تن داخل کشور تولید می‌شود و 300 هزار تن وارداتی است. ارزی که می‌بایست به جهت واردات محصول توسط دولت تأمین شود شاید به صورت توافقی شکل گرفت، اما نباید قیمت تولیدات داخلی تابع نرخ واردات باشد.

حاجی رضا متذکر شد: بحث واردات کالاهای اساسی تا پایان سال 1404 بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است، به همین جهت وارد کنندگانی که ارز از وزارت می‌گیرد، برای ثبت سفارش باید تعهد دهد که در مکان‌هایی که ما مشخص می‌کنیم بار خود را توزیع کند تا خلع ایجاد شده در بازار ترمیم شود.

انتهای پیام/