شناسهٔ خبر: 71547946 - سرویس بین‌الملل
منبع: حوزه | لینک خبر

دیدگاه رسانه‌های غربی‌ درباره سید حسن نصرالله

حوزه/ نصرالله یکی از قدرتمندترین شخصیت‌های عرب بود که در خاورمیانه، لبنان، درگیری اعراب و اسرائیل و منطقه آثار ماندگاری از خود بر جای گذاشت.سیدحسن نصرالله نه تنها در لبنان، بلکه فراتر از آن، توسط بسیاری به عنوان یک قهرمان شناخته می‌شد تا جایی که او دیگر به عنوان رهبر یک جنبش مقاومت تلقی نمی‌شد، بلکه یک رهبر شیعه بود که برای منافع اسلام مبارزه می‌کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه، سید مقاومت حجت الاسلام والمسلمین شهید سید حسن نصرالله، یکی از شخصیت‌های برجسته در دنیای سیاست‌ بود که به‌ خاطر مقاومت در برابر تجاوزات اسرائیل و حمایت از حقوق مردم لبنان و فلسطین شناخته می‌شود. نصرالله توسط بسیاری از آزادگان جهان فارغ از هر دین و گرایشی به‌ عنوان نماد عزت و مقاومت در برابر ظلم و تجاوز خارجی مطرح است.

«اوری ساگی» ژنرال صهیونیست بر عملیات ترور سید «عباس موسوی» سال‌ها بعد از ترور سیدعباس موسوی گفته بود بدترین پیامد ترور عباس موسوی برای اسرائیل انتخاب نصرالله به دبیرکلی حزب‌الله بود.در سال ۱۹۹۲، سیدحسن نصرالله به عنوان دبیرکل حزب‌الله لبنان انتخاب شد؛ انتخاب او به عنوان یک رهبر جوان، بازتاب‌های گسترده‌ای داشت و حزب‌الله را در مسیر جدیدی از توسعه و مقاومت قرار داد.

او یکی از قدرتمندترین شخصیت‌های عرب بود که در خاورمیانه، لبنان، درگیری اعراب و اسرائیل و منطقه آثار ماندگاری از خود بر جای گذاشت.سیدحسن نصرالله نه تنها در لبنان، بلکه فراتر از آن، توسط بسیاری به عنوان یک قهرمان شناخته می‌شد تا جایی که او دیگر به عنوان رهبر یک جنبش مقاومت تلقی نمی‌شد، بلکه یک رهبر شیعه بود که برای منافع اسلام مبارزه می‌کرد.حزب‌الله لبنان به رهبری سید حسن نصرالله در کمتر از ۱۰ سال ضربات سنگینی به نظام سلطه در لبنان وارد کرد.

در سال ۲۰۰۰ و در جریان جنگ ۳۳ روزه حزب‌الله لبنان ارتش آمریکا و فرانسه را از لبنان بیرون کرد و توانست با مقاومت و ایستادگی مثال زدنی رژیم صهیونسیتی را با ذلیلانه‌ترین و خفت بارترین شکست تاریخی خود از لبنان بیرون کند.در جریان این جنگ افسانه شکست‌ناپذیری رژیم خونخوار صهیونسیتی بکلی نابود شد و از این تاریخ حزب‌الله لبنان به فرماندهی علامه شهید سیدحسن نصرالله، به عنوان اثر گذارترین نیروی مقاومت در برابر اشغالگران صهیونیست مطرح شد و شخص شهید سیدحسن نصرالله به عنوان محبوب‌ترین رهبر عربی تبدیل شد.

در مقاله‌ای که در سال ۲۰۰۶ برای The New York Times نوشته شده بود، خبرنگار رابرت اف. ورث، به تحسین گسترده‌ای که از نصرالله در دنیای عرب به‌ویژه پس از توانایی حزب‌الله در ایستادگی در برابر یکی از قدرتمندترین نیروهای نظامی جهان، اشاره کرد. این مقاله بر این نکته تأکید داشت که رهبری نصرالله در این جنگ او را به «نماد مقاومت» و قهرمانی برای کسانی که این جنگ را نمادی از تاب‌آوری عرب‌ها در برابر تجاوزات اسرائیل می‌دیدند، تبدیل کرده است. موفقیت او در این جنگ باعث شد به‌ عنوان رهبری که توانسته در برابر قدرت اسرائیل بایستد شهرت یابد، و حتی از جانب برخی تحلیلگران اروپایی و آمریکایی که کارآمدی حزب‌الله در میدان نبرد را تأیید کردند، احترام دریافت کند.

در Le Monde، روزنامه‌نگار فرانسوی ژان پی‌یر پرن به توانایی نصرالله در حرکت در میان زمین سیاسی پیچیده خاورمیانه اشاره کرد؛ دیپلماسی او که اغلب بحث‌برانگیز است، به او شهرتی به‌ عنوان رهبری ماهر داده است. با وجود اختلاف نظر با غرب، ائتلاف‌های استراتژیک نصرالله به او قدرت سیاسی قابل توجهی در منطقه داده است که او را به یکی از بازیگران قدرتمند در سیاست‌های خاورمیانه تبدیل کرده است.

علاوه بر این، مقاومت او در برابر اسرائیل باعث شد که در برخی از محافل در اروپا و ایالات متحده احترام به دست آورد، جایی که کارشناسان بر نقش او در به چالش‌ کشیدن تسلط نظامی اسرائیل تأکید کردند. در مقاله‌ای برای The Guardian، خبرنگار جاناتان استیل بر کارآمدی نصرالله در جلب احساسات نه‌تنها در لبنان بلکه در میان اعراب علیه سیاست‌های اسرائیل اشاره کرد. استیل نقش نصرالله را در بازتعریف جنبش‌های مقاومت در چارچوب عربی مدرن به‌ عنوان یک شخصیت برجسته در نظر بسیاری، حتی فراتر از خاورمیانه، مورد توجه قرار داد.

ه گزارش الجزیره، سخنان و اقدامات نصرالله او را به قهرمانی برای بسیاری از اعراب تبدیل کرده است، به‌ویژه در زمینه حمایت قاطع او از قضیه فلسطین. محبوبیت او در کشورهایی مانند لبنان، سوریه، عراق و حتی مصر به‌ طور فزاینده‌ای افزایش یافته است، جایی که مقاومت او به‌ عنوان یک مبارزه شرافتمندانه در برابر یک قدرت خارجی تهاجمی دیده می‌شود. تصویر نصرالله به‌ عنوان قهرمانی برای وحدت عربی و دعوت ثابت او برای مقاومت در برابر ظلم اسرائیل عمیقاً در میان توده‌های عربی طنین‌انداز است، کسانی که اغلب احساس می‌کنند نخبگان سیاسی آن‌ها نتواسته‌اند به‌ طور کافی در برابر توسعه‌طلبی اسرائیل مقابله کنند.

در The Washington Post، خبرنگار دیوید ایگناتیوس اظهار داشت که هرچند نصرالله در غرب اغلب سیاه نمایی می‌شود، توانایی او در جلب حمایت از بخش وسیعی از دنیای عرب نشان می‌دهد که او شخصیتی برجسته در سیاست‌های خاورمیانه است. ایگناتیوس اشاره می‌کند که هرچند تاکتیک‌های او بحث‌برانگیز است، اما توانایی نصرالله در متحد کردن گروه‌های مختلف تحت پرچم مقاومت گواهی بر نفوذ و مهارت‌های سیاسی او است.ائتلاف‌های سیاسی و حمایت از حقوق فلسطینی‌ها باعث شده که نصرالله از سوی بسیاری از اعراب و حتی برخی از ناظران غربی که از تاثیرگذاری او در سیاست‌های خاورمیانه آگاه‌اند، احترام و تحسین دریافت کند. در حالی که رسانه‌های غربی همچنان بر ارتباطات او با فعالیت‌های نظامی حزب‌الله تمرکز دارند، ضروری است که زمینه وسیع‌تری که نصرالله در آن فعالیت می‌کند، مورد توجه قرار گیرد؛ زمینه‌ای که او را به‌ عنوان نماد مقاومت و قهرمان کرامت و حاکمیت اسلامی- عربی می‌بیند.

بازتاب تشییع پیکر شهید نصرالله و شهید صفی الدین در رسانه‌های رژیم صهیونیستی و جهان

وبگاه روسیا الیوم، در گزارشی به بازتاب حضور گسترده مردمی در مراسم تشییع پیکر شهید سید حسن نصرالله در بیروت پرداخت. در این گزارش آمده است: از نخستین ساعات صبح امروز هزاران نفر از حامیان حزب‌الله لبنان در ورزشگاهی بزرگ در بیروت گرد هم آمدند تا در مراسم تشییع پیکر سید حسن نصرالله شرکت کنند.

آسوشیتدپرس نوشت: نصرالله بیش از ۳۰ سال رهبر حزب الله لبنان و یکی از بنیانگذاران آن بود و از نفوذ گسترده ای در میان گروه های منطقه برخوردار بود. وی در محور مقاومت تحت رهبری ایران که شامل گروه های عراقی، یمنی و فلسطینی می شود، بسیار مورد احترام بود. به نوشته این رسانه آمریکایی، قرار است مقام هایی از کشورهای منطقه از جمله محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس، و سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، برای شرکت در مراسم تشییع جنازه در استادیوم اصلی پایتخت لبنان حضور یابند. پیش‌بینی می‌شود که مقام های لبنانی از جمله رئیس مجلس و نمایندگان رئیس جمهور و نخست وزیر نیز در این مراسم که بزرگترین تشییع جنازه لبنان در دو دهه اخیر محسوب می شود، شرکت کنند.

تارنمای شبکه فرانس ۲۴ طی گزارشی با اشاره به برگزاری مراسم روز یکشنبه تشییع پیکرهای شهیدان «سید حسن نصرالله» و «سید هاشم صفی الدین» در لبنان، آن را نماد قدرت‌نمایی ایران و حزب الله توصیف کرد. فرانس ۲۴ در ادامه عنوان کرد: انتظار می رود مشارکت مردم در مراسم تشییع رهبر فقید حزب الله گسترده باشد. ده ها هزار نفر از عزاداران از لبنان و خارج از آن در این مراسم حضور خواهند داشت.

تلویزیون و خبرگزاری رویترز در این خصوص چنین تیتر زد: ده ها هزار نفر با برگزاری مراسم تشییع گسترده ای برای سید حسن نصرالله عزاداری کردند.رویترز نوشت: ده ها هزار نفر روز یکشنبه در حومه بیروت گرد هم آمدند تا به رهبر پیشین حزب الله، حسن نصرالله، ادای احترام کنند.

شبکه تلویزیونی «آرتی‌ای» ایرلند به حضور ده ها هزار لبنانی و غیرلبنانی در مراسم تشییع باشکوه «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله اشاره کرد و نوشت: در حالی که بخش هایی از سخنرانی های گذشته نصرالله در این مراسم پخش می شد، ده ها هزار نفر با مشت های گره کرده بر پایبندی به عهد خود با نصرالله تاکید کردند.

آرتی‌ای از حضور همه اقشار جامعه لبنان در مراسم تشییع رهبر فقید حزب الله خبرداد و نوشت: زنان و مردان و کودکان از سراسر لبنان و حتی کشورهای دیگر، در سرمای گزنده این روزها، با پای پیاده برای حضور در مراسم به بیروت آمدند.

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در جریان مراسم تشییع پیکر شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین، بر فراز بیروت پرواز کردند.این جنگنده‌ها در ارتفاع پایینی بر فراز بیروت پرواز کردند و تشییع کنندگان نیز با شنیده شدن صدای پرواز جنگنده‌ها شعار مرگ بر اسرائیل سر دادند.

منابع:

پایگاه خبری بین المللی العالم

مرکز اسناد انقلاب اسلامی

مشرق نیوز