شناسهٔ خبر: 71486926 - سرویس سیاسی
منبع: مهر | لینک خبر

نگاه «مجله مهر» به هفته‌ای که گذشت؛

رونالدو در راه تهران؛ طارمی روی لبه تیغ!

در «مجله مهر» به بررسی مهم‌ترین رویدادها و تحولات هفته گذشته می‌پردازیم. از مسائل سیاسی و اقتصادی گرفته تا اخبار فرهنگی و اجتماعی، با ما همراه باشید تا مروری بر مهم‌ترین اخبار داشته باشیم.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری مهر، گروه مجله - فاطمه برزویی: بالاخره بهمن ماه تمام شد و وارد آخرین ماه زمستان شدیم، ماهی که آفتاب زیبایی دارد و بوی عید به مشام می‌رسد اما آخرین هفته بهمن ماه شاهد یک شب خونین در کوی دانشگاه بود. قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران، مهم‌ترین و تلخ‌ترین خبری بود که در این هفته منتشر شد. در ادامه، شما می‌توانید سایر اخبار را در متن زیر بخوانید.

طارمی روی لبه تیغ

سرنوشت «مهدی طارمی» در اینتر میلان به سوژه‌ای پرحاشیه تبدیل شد. این مهاجم ایرانی که پیش از این توانسته بود توجه‌ها را در لیگ‌های مختلف به خود جلب کند، حالا در ایتالیا و زیر نظر «سیمونه اینزاگی»، سرمربی اینتر، با انتقادهای جدی روبه‌رو شده است. به‌نظر می‌رسد طارمی که در این فصل تنها یک گل برای تیمش به ثمر رسانده، نتوانسته رضایت کادر فنی و هواداران اینتر را جلب کند. مالک باشگاه، که به شدت به تأثیرگذاری طارمی شک کرده حتی دستاورد او را به عنوان مهاجم سوم تیم کم‌اثر می‌داند. شرایطی که این روزها برای مهاجم ایرانی رقم خورده، باعث شده که به احتمال زیاد نام او در تابستان پیش رو در کنار بازیکنان دیگری مانند «آرناتوویچ» و «کوره‌آ» در لیست فروش قرار بگیرد.

در همین حال، فوتبال ایران شاهد حرکتی از جنس جوانمردی بود که شاید در دنیای امروز کمتر شاهد آن باشیم. در مسابقات لیگ دسته دوم، مهاجم تیم فرد البرز با تصمیمی اخلاقی، توپ را به‌جای گل‌زدن، به بیرون فرستاد تا از آسیب‌دیدگی مدافع حریف جلوگیری کند. در ادامه رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا، تیم تراکتور با اشتباهات عجیب دروازه‌بانش، توانست در برابر الخالدیه به تساوی ۳ به ۳ برسد و بازی النصر و پرسپولیس هم بدون حضور ستارگانی مانند رونالدو با تساوی صفر به پایان رسید.

در نهایت، شاید مهم‌ترین اتفاق این هفته در دنیای ورزش، به بازی‌های آینده استقلال تهران در لیگ قهرمانان آسیا مربوط می‌شود. استقلالی‌ها که به دنبال صعود از مرحله یک هشتم نهایی هستند، در این مسیر حریف النصر خواهند بود اما جذاب‌ترین بخش این دیدار برای هواداران ایرانی، حضور «کریستیانو رونالدو» در تهران است. اولین مواجهه این ستاره جهانی با تماشاگران ایرانی در ورزشگاه آزادی، بدون شک یکی از مهم‌ترین لحظات تاریخ ورزش ایران خواهد بود.

رونالدو در راه تهران؛ تقدیر او را به آزادی کشاند!

کارت قرمز برای رژیم اسرائیل!

در هفته‌ای که گذشت، دنیای سیاست و مقاومت با لحظات پر از تنش و در عین حال نمادهای قدرتمند مقاومت فلسطینی همراه بود. یکی از مهم‌ترین اخبار این هفته، اولین تصویر از سه اسیر اسرائیلی بود که پس از مدت‌ها اسارت، به صلیب سرخ تحویل داده شدند. گردان‌های قسام در اقدامی نمادین، یک قطعه طلا به اسیر «ساگی دیکل» هدیه دادند تا به دخترش که چهار ماه پس از اسارتش متولد شده بود، تقدیم کند. این حرکت، نشان از عزم راسخ مقاومت فلسطینی و تعهد به ارزش‌های انسانی در دل جنگ و خشونت داشت.

اما ماجرا به همین‌جا ختم نمی‌شود. در پی این تحولات، موجی از اعتراضات در سراسر جهان به راه افتاد. یکی از بارزترین این اعتراضات، خشم تحلیلگر آمریکایی از حمایت‌های مالی واشنگتن از رژیم اسرائیل بود. این تحلیلگر با صدای بلند از تأمین مالی رژیم اسرائیل با پول مالیات شهروندان آمریکایی انتقاد کرد و خواستار توقف این حمایت‌ها شد. به گفته او، اگر اسرائیل قصد دارد جنایات جنگی مرتکب شود، نباید این کار را با پول مردم آمریکا انجام دهد. این اعتراضات نه تنها در سطح رسانه‌ها، بلکه در تظاهرات خیابانی در نیویورک نیز به اوج خود رسید، جایی که مردم علیه طرح ترامپ برای کوچاندن اجباری مردم غزه به خیابان‌ها ریختند و صدای اعتراض‌شان را به گوش بقیه رساندند.

این اعتراضات در سطح جهانی نیز گسترش یافت. در انگلیس، ۱۵۰ هزار نفر در لندن تجمع کردند تا مخالفت خود را به طرح‌های ترامپ و رژیم اسرائیل نشان دهند و خواهان پایان دادن به ظلم و جنایات در غزه بودند. هواداران تیم فوتبال اوساسونا در اسپانیا نیز در یک حرکت نمادین، پلاکاردهایی به نمایش گذاشتند که روی آن نوشته شده بود: «به اسرائیل کارت قرمز بدهید». این حرکت‌ها نشان‌دهنده گسترش همبستگی جهانی با مردم فلسطین و فشارهایی است که به قدرت‌های جهانی وارد می‌شود تا از حمایت‌های خود از رژیم صهیونیستی دست بردارند.

رونالدو در راه تهران؛ تقدیر او را به آزادی کشاند!

چانه‌زنی روی حداقل‌های حقوق کارگران

هفته‌ای دیگر گذشت و چانه‌زنی بر سر دستمزد کارگران همچنان ادامه دارد. آنچه در این مذاکرات بیش از هر چیز به چشم می‌آید، شکافی است که هر سال میان واقعیت‌های اقتصادی و تصمیمات گرفته‌شده عمیق‌تر می‌شود. عددهایی که روی کاغذ به‌عنوان افزایش حقوق مطرح می‌شوند، هیچ نسبتی با آنچه در بازار می‌گذرد، ندارند. صحبت از پایه ۷ میلیون تومانی برای سال ۱۴۰۴ شده است؛ رقمی که نه‌تنها امیدی برای بهبود شرایط معیشتی ایجاد نمی‌کند، بلکه زخم کهنه‌ی نادیده‌گرفتن حقوق کارگران را عمیق‌تر می‌کند.

کارگرانی که با حداقل حقوق زندگی می‌کنند، سال‌هاست که عادت کرده‌اند تنها نیمی از ماه را با حقوق‌شان بگذرانند و نیمه‌ی دیگر را با قرض و فشار سپری کنند. اصلانی، دبیر کانون شورای اسلامی کار البرز، می‌گوید که حتی اگر حداقل دستمزد در سال آینده افزایش پیدا کند، باز هم بیشتر از ۱۰ روز از ماه را پوشش نخواهد داد. این در حالی است که قیمت‌ها هیچ‌وقت متوقف نمی‌شوند و هر روز رکورد جدیدی در هزینه‌های زندگی ثبت می‌شود.

در همین شرایط، دولت نسخه‌ای تازه برای حمایت از دهک‌های پایین نوشته است: «کالابرگ.» وعده‌ای که بارها مطرح شده و حالا قرار است تا ۱۰ اسفند اجرایی شود اما سوال اینجاست آیا این راه‌حل می‌تواند گره‌ی از مشکلات باز کند؟ برخی می‌گویند این همان سیستم کوپنی است که سال‌ها پیش از آن عبور کرده بودیم اما سخنگوی دولت تأکید دارد که این سیاست تفاوت‌های اساسی دارد.

رونالدو در راه تهران؛ تقدیر او را به آزادی کشاند!

ممانعت از فرود هواپیمای ایرانی در لبنان

در روزهای اخیر، لبنان شاهد یک بحران سیاسی جدید بود که در آن دولت لبنان مانع از فرود هواپیمای ایرانی در فرودگاه بیروت شد. این تصمیم به شدت واکنش‌های مختلفی را در داخل لبنان به همراه داشت. «نواف سلام»، نخست‌وزیر لبنان، در توضیح این تصمیم اعلام کرد که شرکت ایرانی مالک هواپیمای مذکور تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار دارد و به همین دلیل، لبنان از فرود آن در فرودگاه «رفیق الحریری» جلوگیری کرده است. او گفته، دولت لبنان در حال مذاکره با طرف ایرانی و از طریق سفارت‌های دو کشور به دنبال یافتن راه‌حلی برای بازگرداندن شهروندان لبنانی از ایران است.

این تصمیم دولت لبنان با اعتراضات شدیدی در داخل کشور مواجه شد. «محمود قماطی»، نایب رئیس شورای سیاسی حزب‌الله، در تجمع اعتراضی مردم لبنان علیه دخالت‌های آمریکا و رژیم اسرائیل در این کشور، از دولت لبنان انتقاد کرد و پرسید: «چرا اجازه فرود هواپیمای ایرانی را نمی‌دهید؟ ایران کشور دوست ماست!» او به‌وضوح این اقدام را نتیجه سیاست‌های آمریکا و رژیم اسرائیل دانست و گفت که نباید حاکمیت لبنان به ذلت کشیده شود. قماطی همچنین تأکید کرد که مقاومت با حمایت ملت و رزمندگان خود ادامه خواهد داشت و پیامدهای هرگونه اقدام علیه آن، متوجه حکومت لبنان خواهد بود.

رونالدو در راه تهران؛ تقدیر او را به آزادی کشاند!

حزب‌الله لبنان، در واکنش به این تحولات، به‌صراحت اعلام کرده که «صبر ما حدی دارد» و دولت لبنان نباید تسلیم دیکته‌های رژیم اسرائیل و آمریکا شود. نایب رئیس شورای سیاسی حزب‌الله تأکید کرد که ممانعت از فرود هواپیمای ایرانی در بیروت، «توهین به لبنان» است و لبنان نباید تحت فشارهای خارجی به‌ویژه از سوی آمریکا و اسرائیل قرار گیرد.