شناسهٔ خبر: 71484324 - سرویس فرهنگی
منبع: مهر | لینک خبر

مسلمان واقعی امیدوار است و امید در بطن «انتظار موعود» نهفته است

مدرس و پژوهشگر حوزه علمیه خواهران ضمن بیان اینکه مسلمان واقعی امیدوار است و امید در بطن انتظار نهفته است، گفت: هدف آرمانی که همان بحث تمدن نوین اسلامی است که با بذر امید حاصل شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، ماه‌های رجب، شعبان و رمضان را می‌توان بهشت اعیاد دینی و مذهبی مسلمانان به ویژه شیعیان دانست. خصوصاً در ماه شعبان و با وجود سالروز میلاد امام زمان (عج) در این ماه، می‌توان از ظرفیت‌های عظیم آن برای ایجاد نشاط جمعی استفاده کرد.

نیمه شعبان تنها یک جشن مذهبی نیست، بلکه نمادی از امید و انتظار برای آینده‌ای روشن است. اعتقاد به ظهور امام زمان (عج) به مسلمانان یادآوری می‌کند که در نهایت، عدالت و صلح جهانی برقرار خواهد شد. این باور، الهام‌بخش تلاش برای ساختن جامعه‌ای بهتر و عادلانه‌تر است.

سیده معصومه طباطبایی، مدرس و پژوهشگر حوزه علمیه خواهران درباره برگزاری جشن‌ها و تجمعات مردمی در اعیاد دینی و مذهبی از جمله غدیر و شعبان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این دست اعیاد بر اساس آن چیزی است که در سیره اهل بیت و معصومین آمده و ما از آن پیروی می‌کنیم و بسیاری از بزرگان به آن توصیه کرده‌اند که این ایام را با شکوه برگزار کنیم.

رئیس اداره راهبری واحدهای حوزویِ حوزه علمیه خواهران، ادامه داد: علت توصیه و توجه بزرگان و معصومین به جماعت‌گرایی باشکوه این اعیاد این است که به نوعی باعث وفاق مذهبی و ملی شده و سبب تقویت اشتراکات اعتقادی بین مردم خواهد شد.

وی افزود: از طرف دیگر چنانچه این مسئله توسط رسانه‌ها به درستی تبیین شود، و این مسئله را والدین به درستی برای کودکان خود تشریح کنند، و همچنین معلمان و مربیان برای دانش آموزان به درستی فرهنگ سازی کنند، طبیعتاً می‌تواند، بستر مناسبی، برای ایجاد امید و حرکت و پویایی جامعه رقم بزند.

طباطبایی با تاکید بر اعیاد نیمه شعبان به عنوان میلاد با سعادت منجی عالم بشریت، بیان کرد: بالاخص در برپایی جشن نیمه شعبان که ما منتظر یک منجی هستیم که تمام غم‌ها رنج‌ها و گرفتاری‌ها با حضور ایشان از میان برداشته شود. اهمیت موضوع دوچندان می‌شود. منجی که در همه ادیان به آن اعتقاد دارند و ما مسلمان‌ها و شیعیان به ظهور امام زمان (عج) به عنوان نجات دهنده عالم بشریت اعتقاد راسخی داریم.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش به مسائلی اشاره کرد که اثاث و زمینه‌ساز ظهور منجی خواهد شد، عنوان کرد: از جمله اینکه در آیات قرآن به ما تذکر دادن انه لا اله الا الله مگر ظالمین. هیچکس از خدا نامید نمی‌شود مگر کافر باشد. پس طبیعتاً یک مسلمان اگر امید داشته باشد مسلمان واقعی است و این امید، در بطن بحث انتظار نهفته شده است، لذا طبیعتاً لازم است، امید داشته باشد تا این انتظار زمینه را برای حرکت به سمت کمال ایجاد کند.

این پژوهشگر و مدرس حوزه علمیه خواهران همچنین با تاکید بر اینکه شکوه اعیاد و جشن‌های ملی و مذهبی پیام مشخصی نیز به دشمنان کشور و اسلام منتقل می‌کند تصریح کرد: این مراسم‌ها به خارج از کشور پیامی را فریاد می‌زند که ما اگر در مسائل خاصی دچار اختلاف نظر هستیم، اگر در مسائل سیاسی و اجتماعی، اقتصادی و… دچار نقایصی هستیم، اما همگی زیر یک پرچم و ذیل یک هدف در کنار همدیگر جمع شده و برای تحقق یک هدف آرمانی که همانا بحث تمدن نوین اسلامی است که منجر به ظهور حضرت یار خواهد شد.

طباطبایی در پایان گفت: علی‌رغم همه لازم اختلافات در نگرش‌ها در سبک و سیاق‌ها اما در یک هدف مشترک کنار همدیگر جمع شده و همگرا و هم افزا خواهیم بود برای اینکه به منجی عالم بشریت وصل شویم.