شناسهٔ خبر: 71215004 - سرویس علمی-فناوری
منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خطر پذیر مطرح کرد؛

چالش‌ها و فرصت‌های تأمین مالی جمعی در اکوسیستم دانش‌بنیان کشور

تأمین مالی جمعی به‌عنوان یکی از روش‌های نوآورانه در نظام مالی کشور، نقش مهمی در حمایت از اکوسیستم دانش‌بنیان و فناورانه ایفا می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، محمدحسین سجادی نیری رئیس انجمن سرمایه گذاری خطر پذیر در نشست خبری اولین همایش ملی تامین مالی جمعی در معرفی انجمن سرمایه گزاری خطرپذیر گفت: یکی از نهاد‌های مهم انجمن‌های کارفرمایی هستند متشکل از نهادهایی است که در کشور کار تامین مالی در حوزه اکوسیستم، اقتصاد دانش بنیان و نوآوری در کشورما انجام می‌دهند که انجمنی متشکل از ۱۵۱ نهاد فعال در این عرصه است که اعضای آن شامل صندوق‌های پژوهش و فناوری، سرمایه‌گذاران خطرپذیر شرکتی (CVC)، شرکت‌های سرمایه‌گذاری جسورانه (VC)، صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه (VC Funds) و همچنین سکو‌های تأمین مالی جمعی هستند. این انجمن یکی از بازیگران کلیدی در تأمین مالی اکوسیستم دانش‌بنیان کشور محسوب می‌شود.

سجادی نیری بر اهمیت تامین مالی جمعی گفت: این روش، به‌عنوان یکی از ابزار‌های نوآورانه تأمین مالی، می‌تواند نقش مؤثری در توزیع نقدینگی و تأمین سرمایه برای کسب‌وکار‌های نوپا ایفا کند. وی در ادامه توضیح داد: در شرایط کنونی کشور، ورود ابزار‌های نوین مالی با موانعی از جمله چالش‌های تنظیم‌گری و رگولاتوری، ملاحظات بانک مرکزی در تعیین نرخ سود و الزاماتی مانند ارائه ضمانت‌نامه‌ها همراه است.

سجادی نیری با اشاره به مدل‌های رایج تأمین مالی جمعی گفت: در حال حاضر، مدل بدهی (Loan-based) یا وام‌دهی در کشور مورد استفاده قرار گرفته، اما سایر مدل‌ها مانند مدل‌های پاداش‌محور و سهام‌محور (Equity-based) هنوز در ایران اجرایی نشده‌اند.» موقعی همچنین نسبت به تأخیر در ورود نهاد‌های تنظیم‌گر هشدار داد و افزود که اگر این ابزار‌ها بدون نظارت و قانون‌گذاری صحیح توسعه یابند، ممکن است در آینده با چالش‌های مشابهی که پرداخت‌یار‌ها و صرافی‌های رمزارزی با آن مواجه شدند، روبه‌رو شوند.