لاهوتی در طرح سوال خود از وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه حال کشاورزی کشور خوب نیست، اظهار کرد: آقای نوری، شما سهامدار انقلاب هستید و من میدانم که دل شما برای انقلاب و نظام میسوزد، اما چرا باید برنج تقلبی وارد کشور شود؟ این درد را به چه کسی بگوییم؟ آیا راه و روش مدیریت بازار، واردات برنج تقلبی است؟ ما نمیگوییم در زمینه برنج اگر کشور نیاز دارد برنج وارد نشود، بلکه میگوییم که برنج آلوده وارد کشور نشود. این نماینده مجلس همچنین با اشاره به پرونده چای دبش، خطاب به وزیر جهادکشاورزی اظهار کرد: ما از شما انتظار داشتیم زمانی که جنایت چای دبش را میدانستید، بازار را به نحوی مدیریت میکردید که دیگر امسال چای وارد نمیشد در حالی که در دوره مدیریت شما تاکنون چیزی حدود ۴۱ هزار تن چای دیگر وارد کشور شده که این ظلم به کشاورز است.
در ادامه و در پاسخ به سوال لاهوتی، نوریقزلجه وزیر جهادکشاورزی پشت تریبون قرار گرفت و گفت: امسال تولید داخلی برنج ما حدود ۲.۵ میلیون تن هست، اما نیاز امسال ما به برنج ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن هست. پس حدود ۸۰۰ هزار تن نیاز به واردات داریم و باید واردات آن انجام بگیرد. او گفت: در مورد واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی در کشور نخستین نفری بودم که دستور برخورد را دادم. در این برنج، برنج ارزانقیمت و گرانقیمت باهم مخلوط شد و قرار شد با تایید دستگاههای ذیصلاح این برنج با قیمت درست توزیع شود. تا امروز این برنج در اختیار بازرگان خارجی قرار دارد و تحویل قطعی نشده است. واردات دوباره برنج برای ذخایر استراتژیک است و وارد بازار نخواهد شد. وقتی وزارت جهاد کشاورزی را تحویل گرفتم پنج میلیارد دلار بدهی ارزی در موضوعات کشاورزی داشتیم.
در پایان اما با میانجیگری محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نماینده سوالکننده به وزیر جهادکشاورزی دو ماه فرصت داد تا مسائل مطرح شده را مرتفع کند. بنابراین نخستین سوال از وزیر دولت چهاردهم به رای گذاشته نشد.
از صحبتهای وزیر قانع نشدم
مهرداد لاهوتی، نماینده سوالکننده از وزیر جهادکشاورزی در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»، گفت: از صحبتهای وزیر جهاد کشاورزی قانع نشدم، اما ایشان فرصتی خواست و آقای قالیباف نیز گفتند که ایشان متعهد شدند تا مواردی را که مطرح کردید، اصلاح کنند. بنابراین ما نیز به ایشان دو ماه فرصت دادیم تا مواردی که مطرح کردیم را برطرف کند. عبدالوحید فیاضی، نماینده نور و محمودآباد در مجلس نیز اظهار کرد: واردات برنج و چای یکی از مسائل اساسی است که در سوال از وزیر جهادکشاورزی مطرح شد و سوال این بود که چرا باید واردات انجام شود و وزیر نیز اعلام کرد که میزان واردات قابل قبول است. البته در گذشته واردات بیش از حد نیاز داشتیم.
او تاکید کرد: اما موضوع حائز اهمیت این است که باید واردات و ثبت سفارش توسط کسانی باشد که در تولید داخل نقش دارند و تولید داخلی را خریداری میکنند. در قانون آمده اگر کسی یک کیلو چای بخرد میتواند دو کیلو چای وارد کند. بنابراین خریدار محصول داخلی، در صورت نیاز باید واردات کند. اما متاسفانه موسساتی مانند چای دبش و سایر رانتخوارانی که در کشور هستند سهم بزرگی در واردات دارند. این در شرایطی است که بهترین تولیدکننده چای و برنج سهمی در واردات ندارد و سود واردات به جیب دلالان میرود. این اشکال بر وزیر وارد است و در این خصوص وزیر پاسخ قانعکنندهای نداشتند.
رحمتالله نوروزی یکی دیگر از نمایندگان شمال کشور در مجلس نیز گفت: باید از تولید داخلی حمایت شود و اگر علاوه بر تولید داخلی نیاز بود واردات انجام شود تا شاهد گرانی نباشیم. اما معتقدم که بیش از نیاز داخل، واردات انجام شده و به همین دلیل ما گله داریم. از صحبتهای وزیر قانع نشدم. باید دولت و مجلس بیش از این به کشاورزی توجه کنند، چراکه امنیت غذایی مطرح است.