شناسهٔ خبر: 71093805 - سرویس علمی-فناوری
منبع: شفقنا | لینک خبر

AP: نمونه‌های سیارکی ناسا حاوی بقایای نمکی یک «دنیای آبی باستانی» است

صاحب‌خبر -

شفقنا- محققان ناسا از یک کشف جدید و کم‌سابقه در مورد بقایای یک نمونه سیارکی خبر می‌دهند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ آسوشیتدپرس نوشت: دانشمندان می‌گویند: نمونه‌های سیارکی که توسط ناسا آورده شده است، نه تنها بلوک‌های بکر برای حیات دارد بلکه بقایای نمکی یک دنیای آبی باستانی را نیز در خود جای داده است.

این یافته نظریه قبلی محققان و دانشمندان را که می‌گفتند سیارک‌ها ممکن است دانه‌های اولیه حیات را روی زمین کاشته باشند تقویت می‌کند. این عناصر اولیه حیات برای رشد و نمو قطعاً به آب نیاز داشتند. تیم مک کوی از مؤسسه اسمیتسونیان و یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه می‌گوید: «این همان محیطی است که می‌توانست برای مراحلی که به تشکیل حیات منتهی می‌شود، ضروری باشد.»

مک کوی افزود: ترکیب مواد تشکیل‌دهنده حیات با محیطی از آب نمک غنی از سدیم یا آب نمک، واقعاً مسیر اصلی تشکیل حیات است. این فرآیندها احتمالاً خیلی زودتر اتفاق افتاده و بسیار گسترده‌تر از آنچه قبلاً فکر می‌کردیم بوده است.»

فضاپیمای «اوزیریس-رکس» ناسا 122 گرم (4 اونس) گرد و غبار و سنگریزه را از سیارک بننو در نزدیکی زمین بازگرداند و قوطی نمونه را در سال 2023 به صحرای یوتا تحویل داد و سپس به دنبال یک سنگ فضایی دیگر به فضا بازگشت. این عملیات بزرگترین فرآیند حمل و نقل کیهانی از آن سوی ماه بود که رکورد آن تا اکنون نیز باقی مانده است. دو ماموریت نمونه سیارکی قبلی که توسط ژاپن صورت گرفت مواد کمتری با خود به زمین بازگردانده بود.

مقادیر کمی از نمونه گرانبها و سیاه سیارک بننو – که از زمان شکل‌گیری منظومه شمسی در 4.5 میلیارد سال پیش باقی مانده است- در اختیار دو تیم تحقیقاتی جداگانه قرار گرفت که مطالعات آنها در مجلات «Nature» و «Nature Astronomy» منتشر شد.

برخی از نمک های ظریف یافت شده در نمونه سیارک بننو – مشابه آنچه در بستر دریاچه های خشک صحرای موهاوی کالیفرنیا و صحرای آفریقا وجود دارد – در صورت وجود در شهاب سنگ های در حال سقوط، از بین می روند اما ناسا توانسته آنها را سالم به زمین برساند و همین نمونه‌ها دید محققان را به کلی نسبت به حیات کیهانی تغییر داده است. آخرین نتایج حاکی از آن است که این نمونه‌ها دارای نشانی از شبکه زیرزمینی وسیعی از دریاچه‌ها یا حتی اقیانوس‌ها بوده‌اند.

گفتنی است 60 آزمایشگاه در سراسر جهان در حال تجزیه و تحلیل قطعات سیارک بنن به عنوان بخشی از مطالعات اولیه هستند.

این خبر را در آسوشیتدپرس ببینید