شناسهٔ خبر: 70953092 - سرویس علمی-فناوری
منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

بهترین زمان ختنه نوزاد

بهترین زمان ختنه نوزاد چه زمانی است و دلیل آن چیست؟ ختنه در سن کم چه فوایدی دارد و اصولا مزایای ختنه کردن چیست؟

صاحب‌خبر -

به گزارش پارسینه به نقل از نی نی بان ختنه نوزاد یک تصمیم مهم برای والدین است و تعیین بهترین زمان ختنه نوزاد می‌تواند بر تجربه کلی کودک و والدین تأثیر بگذارد. در حالی که ختنه را می‌توان در سنین مختلف انجام داد، انجام این عمل در اوایل نوزادی و به دلایل پزشکی و علمی توصیه می‌شود. در این مقاله در این‌باره اطلاعات بیشتری به شما ارائه می‌دهیم.

بهترین زمان برای ختنه نوزاد چه زمانی است؟

بهترین زمان ختنه نوزاد در یک تا دو ماه اول زندگی است که به طور کلی بهترین زمان ختنه نوزاد در نظر گرفته می‌شود. در این دوره، نوزادان هنوز در مراحل اولیه رشد خود هستند که امکان بهبودی سریع و عوارض کمتر را فراهم می‌کند. هر کودکی منحصر به فرد است، بنابراین مهم است که با متخصص اطفال کودکتان درباره بهترین زمان ختنه نوزاد مشورت کنید.

چرا اوایل نوزادی برای ختنه ایده آل است؟

ختنه معمولا وقتی در هفته‌های اولیه زندگی انجام شود آسان‌تر و موثرتر است. به دلایل زیر ختنه نوزادان در هفته‌های اول تولد توصیه می‌شود:

روش ساده‌تر: نوزادان پوست ختنه‌گاه نازک‌تر و انعطاف‌پذیرتری دارند که این روش را سریع‌تر و کمتر تهاجمی‌تر می‌کند.
بهبودی سریع‌تر: نوزادان معمولا خیلی سریع‌تر از کودکان بزرگتر یا بزرگسالان و اکثر آن‌ها در عرض یک هفته با کمترین ناراحتی بهبود می‌یابند.
خطر کمتر عوارض: میزان عوارض برای نوزادان در مقایسه با کودکان بزرگتر و بزرگسالان به طور قابل توجهی کمتر است. هنگامی که ختنه در مراحل اولیه زندگی انجام شود، خطرات عفونت یا خونریزی زیاد به حداقل می‌رسد.
پریشانی عاطفی کمتر: نوزادان، سطح آگاهی یا حافظه مشابهی از این روش ندارند، همین موضوع باعث می‌شود در مقایسه با کودکان بزرگتر یا بزرگسالان، استرس عاطفی کمتری برای آن‌ها ایجاد شود.

فواید ختنه زودهنگام نوزادان

ختنه زودهنگام نوزاد فواید سلامتی بسیاری به همراه دارد که نیاز است با آن‌ها آشنا شوید. یکی از مزایای کلیدی آن کاهش خطر عفونت‌ها، به ویژه عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) است که در پسران ختنه نشده در طول سال اول زندگی شایع‌تر است. ختنه همچنین در پیشگیری از سرطان نقش دارد و تحقیقات نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان آلت تناسلی را در آینده کاهش می‌دهد. علاوه بر این، ختنه با آسان‌تر کردن تمیزی دستگاه تناسلی باعث بهبود بهداشت می‌شود و به پیشگیری از بیماری‌هایی مانند بالانیت (التهاب پوست ختنه‌گاه) کمک می‌کند. همچنین مطالعات نشان می‌دهد که ختنه با کاهش خطر ابتلا به عفونت‌های مقاربتی از جمله اچ آی وی، همراه است که مزایای سلامتی طولانی‌مدتی را برای کودک در بزرگسالی ارائه می‌دهد.

در طول عمل ختنه نوزاد چه اتفاقی می افتد؟

اکثر ختنه‌ها در بیمارستان توسط متخصص اطفال یا متخصص زنان و زایمان و در ۲۴ تا ۷۲ ساعت اول پس از تولد انجام می‌شود. همچنین می‌توانید کودک خود را در ۱۰ روز اول تولدش به مطب پزشک اطفال ببرید تا ختنه شود. انجام ختنه در یک محیط پزشکی، ایمن در نظر گرفته می‌شود. همچنین به طور کلی انجام ختنه توسط یک پزشک مجرب، بی‌خطر است. 

این روش معمولا بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و شما می‌توانید در طول عمل در کنار کودک خود بمانید. معمولا نوزاد شما به اتاق عمل برده می‌شود و روی میز مخصوصی قرار می‌گیرد که بازوها و پاهایش را می‌بندند تا انجام ختنه برای پزشک و نوزاد راحت‌تر باشد.

یک داروی بی‌حسی به آلت تناسلی نوزاد تزریق یا از یک بی‌حس‌کننده موضعی روی پوست او استفاده می‌شود. بسته به روشی که پزشک ترجیح می دهد یک حلقه پلاستیکی یا یک گیره مخصوص در اطراف پوست ختنه‌گاه قرار می‌گیرد تا جریان خون را قطع کند و سپس پوست ختنه‌گاه خارج می‌شود.

مراقبت از زخم ختنه نوزاد

بلافاصله پس از ختنه، گاز نرمی را همراه با وازلین یا ماده‌ای که پزشک توصیه کرده، به آرامی دور نوک آلت تناسلی نوزاد قرار بدهید. تعویض پوشک کودکتان را به دفعات مورد نیاز ادامه دهید. در صورت نیاز با هر بار تعویض پوشک، یک گاز استریل جدید روی محل ختنه بگذارید.

پوشک را شل ببندید و هنگام در آغوش گرفتن کودکتان مراقب باشید تا به آلت تناسلی که در حال بهبودی است، فشار نیاورید.

حمام کردن نوزاد بعد از ختنه

حمام کردن نوزاد پس از ختنه کاملا ایمن است. اکثر متخصصان اطفال فقط یک یا دو بار در هفته اول حمام کردن نوزاد با اسفنج را توصیه می‌کنند، بنابراین تا زمانی که شما نوزاد را به طور مرتب حمام می‌کنید، آلت تناسلی باید به طور کامل بهبود یابد.

در حالی که آلت تناسلی در حال بهبود است، هنگام قرار دادن نوزاد در داخل و خارج از وان با ملایمت رفتار کنید و با صابون یا دستمال او را شستشو ندهید. شستن آلت تناسلی کودک فقط با آب گرم کافی است. پس از بهبود آلت تناسلی، می‌توانید آن را با آب و صابون بشویید.

زمان بهبودی ختنه نوزاد چقدر است؟

احتمالا در چند روز پس از ختنه قرمزی، تورم و خونریزی یا ترشح خفیف وجود خواهد داشت که کاملا طبیعی است. اکثر نوزادان در عرض ۷ تا ۱۰ روز به طور کامل پس از ختنه بهبود می‌یابند.

اگر ختنه با استفاده از روش حلقه انجام شده باشد، حلقه باید در عرض ۵ تا ۷ روز خود به خود بیفتد. اگر حلقه در عرض دو هفته نیفتاد، به پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

مراقب علائم غیرطبیعی باشید که می‌تواند نشانه عفونت باشد. اگر آلت تناسلی کودک به شدت قرمز شد یا مایع زرد غلیظی ترشح کرد، ممکن است در محل ختنه دچار عفونت شده باشد. تب نیز ممکن است نشانه عفونت باشد. هر نوع تب در نوزاد تازه متولد شده نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارد.

عفونت در نوزادان همیشه باید با احتیاط درمان شود، حتی اگر جزئی باشد. اگر در روزهای بعد از ختنه متوجه هر یک از این علائم شدید، بهتر است با پزشک کودک تماس بگیرید. همچنین اگر متوجه شدید که کودک شما ادرار نمی‌کند، پوشک کمتری کثیف می‌کند، یا هنگام ادرار کردن گریه می‌کند، کودک را فورا نزد پزشک ببرید.

ختنه، یک عمل جراحی جزئی برای برداشتن پوستی است که نوک آلت تناسلی را پوشانده است. این روش سال‌هاست که روی نوزادان پسر انجام می‌شود و به طور کلی بی‌خطر است. همان‌طور که متوجه شدید، بهترین زمان ختنه نوزاد در یک تا دو ماه اول زندگی است. مراقب علائم عفونت بعد از ختنه نوزاد باشید و اگر در مورد ختنه سئوالی دارید، از متخصصان اطفال در مورد مزایا، خطرات و مراقبت‌های بعد از آن مشورت بگیرید تا بهتر شما را راهنمایی کنند.