شناسهٔ خبر: 70824481 - سرویس اجتماعی
منبع: مهر | لینک خبر

استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال

وزارت بهداشت با اجرای طرح‌های تغذیه‌ای و غربالگری، بهبود وضعیت تغذیه و کاهش چاقی کودکان را هدف قرار داده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از انجمن تغذیه کودکان ایران، احمد اسماعیل زاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در مراسم افتتاحیه بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان که در تالار امام خمینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد با اشاره به اقدامات و برنامه‌های وزارت بهداشت برای بهبود وضعیت تغذیه کودکان در کشور گفت: در مقایسه کشورمان با بقیه نقاط در کودکان زیر ۵ سال وضعیت بدی نداریم اما در سنین کودکی اضافه وزن و چاقی شایع است.

وی افزود: با مقایسه شاخص‌ها آمار کم وزنی در کودکان ۵ درصد، آمار لاغری ۱۰ درصد و کوتاهی قد در کودکان ۵ درصد است.

استقرار ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی تا پایان سال

اسماعیل زاده ادامه داد: یکی از اقدامات خوب وزارت بهداشت، مستقر کردن کارشناس تغذیه در مناطق روستایی در برنامه بیمه روستایی است که تا پایان سال حدود ۳۵۰ کارشناس تغذیه در مناطق روستایی مستقر می‌کنیم.

وی با تشریح اقدامات وزارت بهداشت گفت: هرم راهنمایی غذایی را برای اولین بار برای کودکان طراحی کرده ایم و ایران جز اولین کشور است که از این هرم رونمایی می‌کند تا آموزش تغذیه‌ای را براساس هرم ارائه کنیم.

وی اضافه کرد: تدوین نقشه تغذیه‌ای کشور با تمرکز بر شاخص‌های متعدد کودکان در این دوره آغاز شده است همچنین فقر آهن از مشکلاتی است که با وجود مکمل یاری بازهم این امر وجود دارد در این باره نیز اقدامات لازم را در حال انجام داریم.

چطور از چاقی در کودکان پیشگیری کنیم؟ - ایمنا

طرح پایگاه تغذیه سالم در مدارس؛ گامی برای فرهنگ‌سازی تغذیه‌ای

اسماعیل زاده گفت: برای پیشگیری از چاقی کودکان، نظام ارجاع را طراحی می‌کنیم که غربالگری بچه‌ها است این طرح در سه استان به صورت پایلوت اجرا خواهد شد تا به کنترل اضافه وزن و چاقی کودکان کمک کند.

وی در ادامه تدوین کتابچه‌های گام به گام در مدارس را از دیگر اقدامات وزارت بهداشت اعلام و اظهار کرد: این طرح با همکاری آموزش و پرورش برای افزایش سواد تغذیه‌ای افراد و فرهنگ سازی این موضوع اجرا می‌شود.

وی گفت: مالیات بر کالای آسیب رسان از جمله نوشیدنی‌های شیرین شده با قند نیز از دیگر اقدامات وزارتخانه است همچنین برنامه‌های پایگاه تغذیه سالم در مدارس مهم است که باید مورد توجه باشد.

اسماعیل زاده با اشاره به شیر مدارس اضافه کرد: توزیع شیر مدارس امسال به نتیجه نرسیده که لازم است مانند سال گذشته این موضوع در مدارس پیگیری شود زیرا دانش بچه‌ها را در زمینه تغذیه افرایش می‌دهد.

وی اظهار کرد: مکمل یاری، آموزش‌ها و مشاوره‌های تغذیه‌ای، حمایت تغذیه‌ای کودکان برای کودکان زیر ۵ سال و دارای سوءتغذیه، از جمله موارد مهم وزارت بهداشت است که انجام شده یا درحال انجام است.

وی در ادامه برنامه مکمل یاری با مگادوز ویتامین آ برای کودکان ۲ تا ۵ سال، تدوین استاندارد تغذیه کودکان در کودکستان، چاپ کتاب پاسخ علمی درست به باورهای تغذیه‌ای نادرست، انجام پروژه‌های بین المللی دفتر بهبود در راستای ارتقای وضعیت تغذیه کودکان را از دیگر اقدامات وزارت بهداشت ذر زمینه تغذیه دانست.

گفتنی است این کنگره از ۲۶ تا ۲۸ دی ماه در این مکان برپا خواهد بود.