شناسهٔ خبر: 70823351 - سرویس سیاسی
منبع: نامه‌نیوز | لینک خبر

جنگ یا مذاکره؛ هدف نهایی از فشار حداکثری ترامپ علیه ایران چیست؟

تنها یک هفته مانده به بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، مانور تبلیغی رسانه‌های خارجی با طرح "فشار حداکثری" ترامپ علیه ایران تشدید شده است.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

هدف نهایی طرح "فشار حداکثری" از سوی تیم سیاست خارجی ترامپ علیه ایران چیست؟‌ آیا او به‌دنبال فرصت مذاکره‌ای است که در دولت قبلی خود به دست نیاورد یا آنطور که جریانات تندرو معتقدند، او می‌خواهد جنگی علیه کشورمان راه بیندازد؟

نگاه رسانه‌های غربی به پاسخ به این پرسش متفاون است. مثلا رویترز و یورونیوز می‌گویند: فشارحداکثری دنبال ویران کردن اقتصاد ایران برای وادار کردن این کشور به مذاکره است.

فایننشال تایمز هم نوشته: استراتژی «فشار حداکثری» درپی بازگرداندن ایران به میز مذاکره برای حصول یک توافق جامع است.

با این حال این تمام ماجرا نیست. دویچه وله می گوید: فشار حداکثری بر ایران به منظور ترغیب مردم به تغییر رژیم است.

گرفتار شدن آمریکا در بحران آتش سوزی لس آنجلس، فعلا گمانه‌ها برای ورود آمریکا به یک جنگ علیه ایران را کاهش داده است. اما ممکن است رژیم صهیونیستی به‌عنوان گروه نیابتی ترامپ، وارد عمل شود. هرچند فعلا نشانه‌ای از چراغ سبز ترامپ برای حمله نیست.

دونالد ترامپ در جریان مذاکره با دولت ایتالیا برای آزاد کردن یک ایرانی که متهم به دورزدن تحریم‌ها شده بود، نشان داد می‌خواهد در ررابر کشورمان نرمش نشان دهد. او در دولت قبلی خود نیز در یکسال اول عملا نرمش موقتی نشان داد و پس از یکسال ایره فشار حداکثری را اجرایی کرد.

حالا ترامپ ممکن است بخواهد شانس خود را برای مذاکره با دولت پزشکیان بیازماید. رئیس جمهور فردا به مردم آمریکا پیام خواهد داد و این شاید شروع دور تازه‌ای از گفتگوهای تهران و واشنگتن باشد. گفتگوهایی که مانع از اجرای ایده فشار حداکثری تندروها شود.

اما به عقیده تحلیلگران، اگر ترامپ در جریان این گفتگوها، انتظاراتی بیش از قبل مطالبه کند، سرنوشت این مذاکرات بهتر از گفتگوهای قبلی نخواهد بود.

منبع: خبر فوری