شناسهٔ خبر: 70725817 - سرویس اقتصادی
منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

آخرین قیمت گوشت، مرغ، برنج و روغن

رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی نشان می‌دهد، هر کیلوگرم گوشت مرغ نسبت به هفته گذشته کاهش یافته و به ۸۲ هزار تومان رسیده است، اما در بازار روغن شاهد عرضه قطره چکانی آن و قفسه‌های خالی هستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش شرق؛ رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی نشان می‌دهد، در کمتر از یک هفته قفسه‌های روغن خوراکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و خرده فروشی‌های سطح شهر خالی از کالا شده است.

 

بازار روغن

در حالی که مسئولان دولتی با خروج سرمایه گذار خارجی از این بازار تاکید داشتند زیرساخت‌ها خارج نشده و فقط سهام از طرف خارجی به طرف ایرانی واگذار شده است، پس تغییری در تولید و قیمت رخ نخواهد داد، قفسه اکثر فروشگاه‌ها و خرده فروشی‌ها خالی از روغن خوراکی شده و همچون کالایی نایاب، فروشنده زیرمیزی به دوستان و مشتریان نزدیک می‌فروشد.

از سوی دیگر با توجه به ادعای انجمن صنفی صنایع روغن نباتی، میزان تولید امسال به ۲.۲ میلیون تن می‌رسد که در خوشبینانه‌ترین حالت میزان مصرف داخل ۱.۸ میلیون تن است. در چنین شرایطی هر نهادی توپ را در زمین دیگری پاس داده و مشخص نیست ناظران بر بازار کالاهای اساسی در این یک هفته چگونه متوجه خالی شدن قفسه‌ها نشده‌اند.

 

بازار برنج

بر اساس تولیدکنندگان برنج کشور میزان تولید داخل پاسخگوی نیاز کشور بوده و نیاز به واردات نداریم؛ اما انحصار بازار منجر به افزایش قیمت‌ها شده و فشار این امر بر مردم خواهد بود. در حال حاضر با وجود این که واردات برنج پس از ممنوعیت ۴ ماهه (ابتدای مرداد تا پایان آبان که فصل برداشت برنج کشور است) در حال انجام است نرخ انواع برنج ایرانی بالا بوده و مردم قدرت مالی خرید برنج‌هایی مانند هاشمی و طارم را ندارند.

از این رو، تاکید بر واردات برنج با قیمت پایین‌تر است، سیاستی که در بازار گوشت قرمز در حال انجام است.

 

بازار گوشت قرمز

با وجود انباشتگی دام سبک و سنگین در کشور و واردات گوشت دولتی، نرخ گوشت قرمز تولید داخل در بازار پایین نیامده است. از سوی دیگر، قیمت بالای کله و پاچه که از نرخ گوشت قرمز بیشتر شده، برای خرید باید سفارش داده شود.

 

بازار گوشت مرغ

اما سیاست تولید ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه یک‌روزه در بازار گوشت مرغ سبب شده تا این بازار از آرامش نسبی و تثبیت قیمت برخوردار باشد.

 

بازار لبنیات

پس از افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی در چند نوبت از ابتدا سال، در حال حاضر تغییر قیمتی را شاهد نیستیم اما در بازار کره حیوانی همچنان عرضه این کالا به شکل محدود انجام می‌شود.

عنوان می‌شود با افزایش قیمت جهانی روغن، صادرات کره از کشور برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی‌تر از عرضه در بازار داخل دارد.

در سایر بازار کالاهای اساسی از تخم مرغ که امسال تغییر قیمتی نداشت تا حبوبات که در دو نوبت تغییر نرخ داشت، وضعیت ثبات برقرار است.

 

 

منبع: تجارت نیوز