شناسهٔ خبر: 70708706 - سرویس بین‌الملل
منبع: مهر | لینک خبر

یک سالگی شکایت از تل‌آویو در دادگاه لاهه و ناامیدی از اثربخشی آن

با گذشت یک سال از آغاز روند محاکمه بین‌المللی جنایتکاران صهیونیست در پرونده شکایت آفریقای جنوبی در دادگاه لاهه، رژیم صهیونیستی همچنان در سایه سکوت جهانی به جنایت‌های خود در غزه ادامه می‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، وب سایت آمریکایی «موندویز» در گزارشی به اقدامات بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی این رژیم علیه نوار غزه طی یک سال گذشته پرداخته و اعلام کرد که یک سال کامل از شکایت تاریخی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل به دیوان بین المللی دادگستری می‌گذرد و این رژیم، همچنان به ارتکاب جنایات نسل کشی در نوار غزه ادامه می‌دهد.

این وب سایت آمریکایی تاکید کرد: آفریقای جنوبی به صراحت اعلام کرده که تل‌آویو درگیر نسل کشی علیه فلسطینیان در غزه بوده و این امر به معنای نقض همه قطعنامه‌های بین‌المللی و همچنین عدم پایبندی تل آویو به کنوانسیون ۱۹۴۸ در مورد ممانعت از انجام جنایت نسل کشی است.

بر اساس این گزارش، واکنش فوری به جنبش همبستگی جهانی با فلسطین در میان مردم دنیا تعجب آور نبود و با وجود اینکه بسیاری متوجه شدند، جامعه بین‌المللی توان اجرای قوانینی که وضع کرده را ندارد، اما این امید به وجود آمد که شکایت تنظیم شده توسط آفریقای جنوبی علیه رژیم تل‌آویو، حتی اگر نمادین هم باشد، تأثیر ملموسی بر وضعیت فلسطینی‌ها در غزه خواهد داشت.

با گذشت یک سال از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی، تجاوزات وحشیانه این رژیم علیه نوار غزه همچنان ادامه دارد و درد و رنج مردم فلسطین در این باریکه بیشتر شده است. وب سایت مذکور آمریکایی گزارش داد که تل آویو تا ۱۸ جولای ۲۰۲۵ فرصت دارد به شکایتی که آفریقای جنوبی علیه آن ارائه داده پاسخ دهد. این بدان معناست که جنگ نسل کشی در غزه در سایه سکوت جهانی ادامه پیدا می‌کند.

در ادامه این گزارش آمده است: بدون تردید، اسرائیل با حمایت روحی و مادی و نظامی قدرت‌های بزرگ جهان به ویژه آمریکا، به جنایات نسل کشی علیه فلسطینیان ادامه خواهد داد. بنابراین سوال مهمی مطرح می‌شود، با این مضمون که جنبش همبستگی با فلسطین که طی یک سال گذشته در سطح جهان به راه افتاد، چه تأثیری بر زندگی فلسطینی‌ها در نوار غزه داشت و تا چه اندازه توانست توجهات جهانی را به فاجعه‌ای که ساکنان غزه دائماً در معرض آن هستند، جلب کند.

وب سایت آمریکایی موندویز خاطرنشان کرد: از زمان ایجاد جنبش بایکوت و تحریم علیه اسرائیل در سال ۲۰۰۵، فعالان در سراسر جهان موفقیت‌هایی در زمینه مبارزه برای آزادی فلسطین به دست آوردند. بنابراین می‌توان گفت که پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه تل آویو، با توجه به مشروعیت بین‌المللی این شکایت می‌تواند در آینده به یک پیروزی واقعی منجر شود.

لازم به ذکر است که پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی شامل اتهام اعمال آپارتاید توسط این رژیم علیه مردم فلسطین در نوار غزه بود. آفریقای جنوبی با گنجاندن این استدلال در پرونده شکایت خود علیه صهیونیست‌ها، شباهت‌های میان سیاست‌های رژیم اشغالگر در قبال فلسطینی‌ها و سیاست‌های رژیم آپارتاید آفریقای جنوبی در قبال مردم این کشور قبل از آزادی، را برشمرد و تاکید کرد که رژیم صهیونیستی علناً مشغول انجام جنایت آپارتاید علیه مردم فلسطین است.