شناسهٔ خبر: 70683340 - سرویس اقتصادی
منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 18 دی

واردات خودرو سال آینده آزاد است

اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی ایران دست پیدا کنیم.

صاحب‌خبر -

نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.

در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.

18 دی 1354؛ ساخت پالایشگاه 500 هزار بشکه‌ای با همکاری ایران و ژاپن

مذاکرات اقتصادی ایران – ژاپن پایان یافت و در جلسه‌ای با حضور هوشنگ انصاری، وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران و «توشیوکو موتور» وزیر بازرگانی خارجی و صنایع ژاپن توافق‌های اقتصادی دو کشور اعلام شد.

طرفین در مورد تامین منابع مالی طرح مجتمع پتروشیمی شاهپور به توافق کامل رسیدند. براساس این توافق حدود 830 میلیون دلار از اعتبارات موردنیاز طرح از طرف بخش دولتی و خصوصی ژاپن و حدود 670 میلیون دلار آن از طرف دولت ایران تامین خواهد شد. با حصول این توافق، اجرای این طرح که مشارکتی بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و گروه میتسویی ژاپن به صورت 50-50 می‌باشد، به سرعت پیشرفت خواهد کرد.

طرفین همچنین در مورد پالایشگاه که طرحی عظیم و متضمن تصفیه 500 هزار بشکه نفت خام در روز است به توافق رسیدند.

به همین منظور مذاکرات هیتی از کارشناسان عالیرتبه شرکت ملی نفت ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی با کارشناسان وزارت بازرگانی و صنایع و بخش خصوصی ژاپن در این مورد حداکثر تا ماه مه 1976 آغاز می‌شود. هدف از اجرای این طرح مشترک، ایجاد بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت جهان در ایران برای صدور فرآورده‌های نفتی به ژاپن و استفاده از نفتای تولیدی پالایشگاه در تهیه موارد مختلف پتروشیمی، جهت تامین احتیاجات دو کشور و صادرات به کشورهای ثالث است. به علاوه، طرفین توافق کردند که در زمینه ایجاد راه‌آهن سریع‌السیر تهران-مشهد همکاری های نزدیک خود را دنبال کنند.

در زمینه تولید انرژی هسته‌ای نیز موافقت شد که مقامات دو کشور به منظور تبادل‌نظر درباره امکانات تشریک مساعی فیمابین در آینده نزدیک ملاقات و مذاکره کنند.

18 دی 1364؛ شرکت و کارخانه «درین» کاشان به نفع دولت مصادره شد

طی حکمی ازسوی دادگاه انقلاب اسلامی کاشان شرکت و کارخانه «درین» کاشان به نفع دولت مصادره شد.

شرکت «درین ایمیکو» در سال 56 توسط یک شرکت آمریکایی و عده‌ای از سرمایه‌داران ایرانی جهت تولید پودر باریت برای اکتشافات نفتی در 9 کیلومتری شهرستان کاشان، مجاور یک معدن باری احداث شده است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی علیرغم تلاش سرمایه‌داران وابسته برای تعطیل شدن آن توسط متخصصین متعهد بازسازی شد و با تغییر دادن خط تولید آن 80 درصد پودرهای صنعتی و معدنی موردنیاز کشور را که قبلا از خارج وارد می‌شده است، در این کارخانه تولید می‌شود.

دور جدید مذاکرات ایران و فرانسه برای حل اختلافات مالی

مذاکره بین جمهوری اسلامی ایران و فرانسه جهت حل اختلافات مالی ادامه می‌یابد.

هیات 8 نفره اقتصادی و مالی فرانسه به سرپرستی «ژاک مارتن» نماینده ویژه دولت این کشور که به منظور حل اختلافات مالی بین جمهوری اسلامی ایران و فرانسه از روز چهاردهم دی‌ماه در تهران به سر می‌برد، صبح دیروز به دنبال چند دور مذاکره با مقامات اقتصادی و مالی کشورمان ایران را ترک کرد.

دکتر مهدی نواب، معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی و رئیس‌کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک های اقتصادی و فنی که سرپرستی هیات ایرانی طرف مذاکرات را بر عهده داشت، اعلام کرد: طی اقامت هیات فرانسوی مذاکرات مبسوطی پیرامون اختلافات مالی دو کشور انجام شد. اما با توجه به سابقه پیچیده قراردادها و حجم مبالغ موضوع اختلاف و همچنین دعاوی متعدد خارجی و بین‌المللی که در این مورد مطرح می‌باشد، از ابتدا نیز انتظار نمی‌رفت که این مذاکرات به حل و فصل کامل قضیه بینجامد.

یادآوری می شود، عمده‌ترین موضوع اختلافات مالی دو کشور مربوط به وامی است که توسط ایران در زمان رژیم سابق به ضمانت کامل دولت فرانسه به کمیساریای انرژی اتمی فرانسه اعطا شده است. فرانسه تاکنون در بازپرداخت این وام اهمال کرده و موضوع بارها در داوری‌های بین‌المللی مطرح شده است.

18 دی 1374؛ بنیاد مستضعفان فرودگاه سند پاکستان را توسعه می‌دهد

عملیات اجرایی طرح توسعه فرودگاه نواب شاه در ایالت سند پاکستان که به وسیله بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی اجرا می‌شود، با حضور محسن رفیق‌دوست سرپرست این بنیاد آغاز شد.

رفیق‌دوست در مراسم آغاز این طرح گفت: اجرای برنامه‌های اقتصادی نشانه‌ای از دوستی و همکاری های نزدیک میان ایران و پاکستان است.

در جریان دیدار هیات بنیاد مستضعفان و جانبازان از پاکستان همچنین قرار است موافقت‌نامه نهایی درباره شروع به کار کارخانجات نساجی پاک ایران در ایالت بلوچستان پاکستان امضا شود.

فعالیت این کارخانه‌ها پس از انقلاب اسلامی متوقف شده بود و دو کشور در خرداد 1372 شرکت جدیدی را برای راه‌اندازی مجدد کارخانجات مذکور تاسیس کردند.

18 دی 1384؛ واردات خودرو سال آینده آزاد است

میزان درآمد پیش‌بینی شده از محل واردات خودرو در لایحه بودجه 85 حدود دو هزار میلیارد ریال است.

محمود بهشتیان، معاون امور گمرکی گفت: میزان درآمد پیش‌بینی شده از محل واردات خودرو حدود دو هزار میلیارد ریال و واردات خودرو در سال آینده آزاد بوده و هیچ مشکلی ندارد.

وی با بیان اینکه این رقم ممکن است در مجلس تغییر کند، اعلام کردک در صورتی که رقم مذکور توسط مجلس به تصویب برسد، به طور قطع وصول خواهد شد.