سید محمد پاکمهر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، اظهار داشت: مهمترین چالش خراسان شمالی مسئله کمبود آب و خشکسالی است. متاسفانه 8 دشت استان جزو مناطق ممنوعه برداشت آب هستند و حفر چاههای غیرمجاز نیز بر این مشکلات افزوده است.
وی افزود: حل چالش کم آبی میتواند نشاط و زندگی را به روستاهای استان بازگرداند و باید همه برای حل این چالش در کنار متولیان امر انتقال آب و وزارت نیرو باشند. اعتبارات قطره چکانی دردی را در این زمینه دوا نمیکند.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، گرمه، جاجرم، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی، گفت: حدود 4000 میلیارد تومان اعتبار سفر ریاست جمهوری در سفر اخیر به استان خراسان شمالی مربوط به حوزه آبرسانی و علیرغم اینکه این اعتبار خوبی است، اما باز هم نیاز به اعتبارات بیشتر وجود دارد.
پاکمهر گفت: در حال حاضر حدود 200 روستای خراسان شمالی با تانکر آبرسانی میشود که اگر این مسئله در سالهای آینده حل نشود موجب مهاجرت بسیاری از روستایان به حواشی شهر و مشکلات بعدی خواهد شد.
نماینده مردم 6 شهر استان خراسان شمالی، گفت: در بسیاری از مناطق روستایی و شهری استان، خط انتقال آب و مجتمعهای آبرسانی ایجاد شده که برای تکمیل آنها و اعتباراتی مورد نیاز است و باید هرچه سریعتر این اعتبارات از سوی وزارت نیرو تامین شود. اگر مسئله کم آبی و چالش آب در خراسان شمالی جدی گرفته نشود در سالهای نه چندان دور با مشکلات بسیار زیاد اجتماعی و منطقهای مواجه خواهیم بود.
پاکمر با بیان اینکه طرح انتقال آب از سرانی به بجنورد و سایر شهرهای استان خراسان شمالی یک طرح بسیار مفید و سازنده برای حل چالش کم آبی استان است، گفت: تقاضای جدی ما از دولت و سازمان برنامه و بودجه این است که تامین اعتبار این پروژه هر چه سریعتر انجام شده و حداقل در دو سال آینده مردم بخشی از مناطق استان از این طرح بهرهمند شوند.
وی افزود: در این سفر اعتباری بالغ بر دو هزار میلیارد تومان (دو همت) برای آغاز این پروژه اختصاص یافت. این اعتبار که از محل منابع مالی دولت تأمین شده، بخشی از هزینههای لازم برای اجرای این پروژه را پوشش میدهد.
پاکمهر همچنین تصریح کرد: ماده 23 این پروژه چهار سال پیش اخذ شده بود و با تلاش مجمع نمایندگان استان و پیگیریهای مکرر، این مصوبه در سفر ریاست جمهوری نهایی شد. با توجه به اهمیت پروژه، در آیندهای نزدیک شاهد پیشرفت ملموس آن خواهیم بود.
انتهای پیام/311/
∎