شناسهٔ خبر: 70642318 - سرویس اقتصادی
منبع: افکارنیوز | لینک خبر

کلاهبرداری لباس‌فروش‌ در حراجی؛ از بازی با اعداد تا حقه‌های اینستاگرامی

آیا فروشنده‌ها ضرر می‌کنند؟ احتمالا نه چون در بهترین حالت ۸۰ درصد قیمت یک لباس سود است و فروشگاه با اعمال تخفیف ۵۰ درصد، تنها شر آنها را از سر خود کم می‌کند

صاحب‌خبر -

 فروشندگان لباس ترفندهای زیادی دارند چون باید هر طور شده چرخ کسب‌وکارشان بچرخد و سر ماه از پس هزینه‌های اجاره مغازه و نقد کردن چک‌هایشان بربیایند اما مشتری‌ها هم پولشان را از سر راه پیدا نکرده‌اند برای همین بهتر است بدانید وقتی برای خرید لباس به بازار می‌روید، دقیقا چه چیزهایی انتظارتان را می‌کشند.

 ترفند قدیمی هنوز در لباس‌فروشی جواب می‌دهد و کارکردی ساده دارد. عوض اینکه بگویند قیمت لباس 500 هزار تومان شده از عدد 499 هزار تومان استفاده می‌کنند. خودتان قضاوت کنید! حتما می‌توجه می‌شوید همان اختلاف قیمت هزار تومانی، از نظر روانی روی تصمیم مشتری تاثیر می‌گذارد. عدد رند به طور کلی بیشتر به چشم می‌آید و در ذهن باقی می‌ماند. در این شگرد فروشنده فقط هزار تومان کمتر سود می‌کند ولی چون ترفندش جواب می‌دهد، تعداد بیشتری لباس می‌فروشد و بیشتر سود می‌کند. بازی هنوز تمام نشده؛ در بازار لباس ممکن است با ترفندهای بیشتری روبرو شوید.

ترفند فروش کیلویی؛ راز لباس ارزان چیست؟

فروش کیلویی لباس در بازار عمده‌فروش‌ها، رایج است؛ یک گونی لباس را می‌گذارند روی ترازو و می‌گویند یک میلیون تومان. داخل گونی ممکن است چند جین تیشرت، شلوار، هودی و سوئیشرت باشد. هیچ‌کدام سایزبندی و رنگ‌بندی کامل ندارند و از هر رنگ و سایز فقط یکی پیدا می‌‌کنید. لباس‌ها دست‌دوم و کهنه نیستند و فقط به دلیل نوع حمل‌و‌نقل، چروک شده‌اند یا بوی نامطبوع می‌دهند. بعضی فروشگاه‌های خردده‌فروشی برای اینکه رخ کار بهتر باشد و با قیمت بالاتری بتوانند لباس‌ها را بفروشند، روی رگال آنها را اتو می‌کشند. قیمت این لباس‌ها پایین است و به همین دلیل فروش خوبی دارند.

فروش لباس فیک به اسم اورجینال​

شگردی قدیمی و تکراری که هنوز جواب می‌دهد؛ حتی الان که واردات هرگونه لباس خارجی ممنوع است. اتفاقا قاچاق لباس در شرایط فعلی رونق بیشتری گرفته ولی جز نمونه‌های های‌کپی خارجی، در بازار کلی نمونه تقلبی پیدا می‌کنید که توسط کارگاه‌های داخلی تولید شده‌اند و اتفاقا با نمونه اصلی مو نمی‌زنند. گاهی وقت‌ها اگر فروشنده‌های بی‌انصاف متوجه شوند مشتری قادر به تشخیص مسئله نیست، بدون رحم و مروت سرش کلاه می‌گذارند.

استفاده از محبوبیت بلاگرها

بلاگرها گاهی بین مشتری و فروشنده، نقش واسطه را بازی می‌کنند. صاحب مغازه با چند بلاگر که فالوئر بالایی دارند قرارداد می‌بندد تا اجناسش را تبلیغ کنند. گاهی وقت‌ها لباس را به بلاگر می‌دهند تا خودش بفروشند. در این حالت صفحه فروشنده را تگ نمی‌کنند و به نظر می‌آید دارید از خودشان خرید می‌کنید اما در اصل وقتی به دایرکت بلاگر می‌روید و چیزی سفارش می‌دهید، او سفارش شما را به فروشنده اصلی ارجاع می‌دهد، در کمترین زمان ممکن تحویل می‌گیرد و با پست برایتان می‌فرستند تا در نهایت پورسانت کار را بگیرد.

کلک تخفیف زیاد یا وعده کف قیمت

جلب مشتری با یک پلاکارد یا بنر بزرگ از قدیمی‌‌ترین شگردهای فروشندگان لباس است. روی یک بنر بزرگ با فونت درشت می‌نویسند شلوار فقط 298 هزار تومان، کفش فقط 398 هزار تومان،  تیشرت 198  هزار تومان. بعضی وقت‌ها پلاکارد و بنر از خود مغازه بزرگتر است و این تصور را ایجاد می‌کند  که همه اجناس مغازه با این قیمت به فروش می‌رسد، اما وقتی مشتری به هوای لباس ارزان، از همه جا بی‌خبر، وارد مغازه می‌شود و دنبال تیشرت 198 هزار تومانی یا شلوار 298 هزار تومانی می‌گردد، فروشنده یک قفسه کوچک نشان  می‌دهد که  فقط چند تکه جنس تک سایز درون آن است. شگرد فروشندگان زمانی جواب می‌دهد که مشتری ناامید از پیدا کردن لباس ارزان، چرخی در فروشگاه می‌زند و بین بقیه اجناس، لباس یا کفشی بپسندد و بخرد.

بلاگرها گاهی بین مشتری و فروشنده، نقش واسطه را بازی می‌کنند و در نهایت پورسانت می‌گیرند

استفاده از قیمت ثابت برای تمام لباس‌ها

انتخاب قیمت واحد برای تمام لباس‌های داخل مغازه از روش‌های قدیمی بازار پوشاک است. یک فروشنده برای ما راز این کلک را افشا کرد: یک دست لباس مجلسی حریر بچه‌گانه را در کمتر مغازه‌ای می‌توانید با قیمت 200 هزار تومان پیدا کنند. وقتی یک پیراهن با این کیفیت را 200 هزار تومان می‌خرند، قطعا از همین جا جوراب شلواری و دستمال سر و چندتا تکه دیگر هم می‌خرند، چون قیمت پایین لباس اصلی در ذهن مشتری تاثیر خودش را گذاشته و قیمت بالای بقیه اجناس خیلی به چشمش نمی‌آید. در حقیقت فروشنده سود خود را روی سایر اجناس کسب می‌کند.

دستکاری تن‌خور لباس با سوزن و فتوشاپ

فروشگاه‌های لباس که صفحه مجازی دارند و در اینستاگرام فعالیت می‌کنند، درباره اهمیت عکس و تاثیری که روی مخاطب می‌گذارد آگاه هستند. علاوه بر ادیت تصویر، گاهی ممکن است سایر شگردها را هم امتحان کنند؛ به این شکل که اگر لباسی گشاد یا بد حالت باشد، با نخ سوزن یا سوزن ته‌گرد لباس را خوش‌حالت نشان می‌دهد تا خاطر مشتری از خرید راحت باشد. در این روش مشتری که فقط عکس لباس را می‌بیند و ظاهرش را می‌پسندد، لباس را سفارش می‌دهد و وقتی به دستش می‌‌رسد تازه متوجه می‌شود که سایز لباس مناسب نیست. بعضی فروشگاه‌ها این ترفند را روی مانکن درون ویترین هم انجام می‌دهند، چون به گفته صاحب مغازه، مشتری را جذب می‌کند. مشتری وقتی یک لباس خوش‌فرم در ویترین می‌بیند وارد مغازه می‌شود و همان لباس را امتحان می‌کند وقتی لباس به تنش نخورد چون در اتاق پرو است چند لباس دیگر می‌پوشد و در نهایت ممکن است یک لباس بخرد.

حراج آخر فصل با لباس اول فصل

هوا سرد شده و مردم دنبال خرید لباس مناسب فصل هستند اما خیلی از مغازه‌دارها هنوز با حراج لباس‌های تابستانی درگیرند. تیشرت آستین‌کوتاه عضو ثابت حراجی‌های زمستان است که فروشنده با فراغ بال آنها را تا 50 درصد ارزان‌تر می‌فروشد. چرا؟ چون مال پارسال هستند و علاوه بر اینکه ممکن است سال آینده از مد بیفتند، ‌هزینه‌های انبارداری به فروشگاه متحمل می‌کند. استقبال مشتریان از حراج لباس‌های خارج فصل خوب است چون مشتری معمولا قیمت لباس‌ها را به خاطر دارد و وقتی می‌بنید فرصت پیدا کرده آنها را با قیمتی مناسب بخرد، معمولا دست‌وپایش را گم می‌کند و  حتی امکان دارد بیش از نیاز خود دست به خرید بزند. آیا فروشنده‌ها ضرر می‌کنند؟ احتمالا نه چون در بهترین حالت 80 درصد قیمت یک لباس سود است و فروشگاه با اعمال تخفیف 50 درصد، تنها شر آنها را از سر خود کم می‌کند.

قالب کردن لباس و کفش معیوب

اگر مشتری حواسش جمع نباشد، ممکن است در فروشگاه لباس‌فروشی سرش کلاه بگذارند. فروشنده‌ای قدیمی می‌گوید بعضی کفش‌ها از کارگاه مشکل دارند. مثلا کف پلاستیکی آن‌ها زدگی کوچکی دارد یا هوا وارد آن شده و یک سوراخ کوچک در کفی کفش تشکیل داده است. این مدل کفش‌ها را با قیمت پایین‌تر از نمونه‌ سالم می‌فروشند اما گاهی صاحب مغازه اسیر وسوسه شیطان می‌شود و می‌گذاردشان کنار سایر کفش‌ها. اگر مشتری متوجه شد که پیشنهاد تخفیف ارائه می‌دهد اما اگر نفهمید، فروشنده کلی سود می‌کند. سود این کار به قدری است که بعضی فروشنده‌ها حاضر می‌شوند ریسک فروش لباس ایراددار به مشتری را بپذیرند و خودشان را آماده نگه می‌دارند تا اگر یکی دو روز بعد سر‌وکله‌اش پیدا شد، نهایتا با مرجوع کردن کالا نگذارند سودش از جیبشان بیرون برود.