شناسهٔ خبر: 70636290 - سرویس استانی
منبع: تسنیم | لینک خبر

اوضاع شرکت‌های صنعت دارو بسیار وخیم است

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی استان البرز گفت: ما در درون صنعت دارو می‌دانیم که اوضاع شرکت‌ها بسیار وخیم است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، امیر فرشچی، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی استان البرز امروز در نشست کمیسیون اقتصاد سلامت که در اتاق بازرگانی استان برگزار شد، گفت: این کمیسیون فرصتی برای حضور، مشارکت و تعامل شرکت‌های فعال در بخش‌های مختلف حوزه اقتصاد سلامت اعم از دارو، مواد اولیه دارویی، تجهیزات و ملزومات پزشکی است و در این مسیر از ظرفیت و توانمندی اتاق بازرگانی البرز در راستای رفع مشکلات این حوزه بهره‌برداری خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه نقدینگی مهم‌ترین مشکل فعالان این حوزه است، افزود: مسئله‌ای که باید به آن توجه شود این است که با نگاهی که مشکل را ایجاد کرده، نمی‌توان به حل آن پرداخت. در حال حاضر در مصاحبه‌ها و گفتگوها همواره مشکل نقدینگی مطرح و مواردی مانند عدم اعطای وام توسط بانک‌ها و بدهکاری بیمه‌ها تا عدم تعیین قیمت توسط سازمان غذا و دارو در این خصوص بیان می‌شود، به همین دلیل کمیته‌هایی که قصد مشاوره به سازمان غذا و دارو را دارند باید با نگاهی متفاوت به این مسائل بپردازند.

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی استان البرز با اشاره به اینکه در مصاحبه‌های مختلف بیان می‌شود که صنعت دارو در کماست، عنوان کرد: این جمله از زمان همه‌گیری کرونا به دفعات مطرح شده و این جمله اشتباه هم اعتبار صنعت دارو را زیر سؤال برده است و هم اینکه بعد از چندین سال این موضوع را در ذهن مسئولین متبادر می‌کند که اهالی صنعت دارو اطلاعات دقیق نمی‌دهند، وگرنه چطور این صنعت هنوز زنده است!؟ هنوز تخصیص آفرها در صنعت دارو برای مسئولین سوال است!

فرشچی با بیان اینکه وقتی اعتبار یک صنعت زیر سؤال می‌رود نمی‌توان انتظار رسیدگی عاجل به مشکلات آن را داشت در حالی‌ که ما در درون این صنعت می‌دانیم اوضاع شرکت‌ها بسیار وخیم است، در بررسی مشکل نقدینگی فعالان حوزه اقتصاد سلامت گفت: با نگاهی به گزارش مالی شرکت‌ها می‌بینیم که بسیاری در سال گذشته سود بالای 30 تا 40 درصد داشتند، در حالی‌که این اعداد با واقعیت متفاوت است و بسیاری از آنها در واقع ضررده بوده‌اند! تا زمانی که با دیتای شفاف مذاکره نکنیم به جایی نمی‌رسیم.

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی البرز ضمن ابراز نگرانی از عدم تطابق آمارها و اطلاعات موجود با تاکید بر لزوم تحلیل و تصحیح این داده‌ها مطرح کرد: اتاق بازرگانی در بسیاری موارد مورد مشورت نهادهای دولتی قرار می‌گیرد و با همین پتانسیل می‌تواند به عنوان منبعی برای معتبر کردن داده‌ها عمل کند و از این ظرفیت برای بهبود فضای کسب‌وکار در صنعت سلامت بهره‌برداری کند.

وی خاطرنشان کرد: بنگاه‌های اقتصادی فعال در حوزه اقتصاد سلامت به‌ ویژه دارو کم‌ترین میزان سرمایه‌گذاری مشترک با سایر نهادهای اقتصادی - صنعتی کشور را دارند. سرمایه‌گذاری‌های مشترک به واسطه ورود شرکت‌های بزرگ و قوی می‌تواند مشکلات نقدینگی صنعت را کم کند و این موضوع را به کرات در شرکت‌های سایر حوزه‌ها در کشور و در دنیا شاهد هستیم. از طرفی با توجه به مشکلات بورس از پتانسیل‌های مثبت آن بی‌اطلاع هستیم.

فرشچی عنوان کرد: در حالی که همین امروز بسیاری از صنایع مشکلات خود را از طریق ورود به بورس یا فرابورس یا اوراق قرضه حل می‌کنند، اما ما در حوزه دارو دوست داریم حوزه خود را کوچک و تحت اختیار نگه داریم و از شراکت با سایر حوزه‌ها می‌ترسیم. ترجیح می‌دهیم قسمت «داروسازی» را بر قسمت «اقتصادی» برتر بدانیم که این خود یکی از ریشه‌های بروز مشکلات ماست. اتاق بازرگانی البرز با توجه به در دست داشتن امکانات بین بخشی می‌تواند تسهیل‌گر ارتباط و شراکت بین حوزه‌های مختلف صنعت باشد.

وی با اشاره به اینکه که از این پتانسیل به خوبی استفاده نمی‌کنیم و با بیان اینکه کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی البرز پیشنهادات خود را به صورت کتبی و رسمی به شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی استان ارائه خواهد داد تا در صورت نیاز به ارگان‌های مرتبط منتقل شود، افزود: اتاق بازرگانی ارتباط تعاملی خوبی با بدنه دولت دارد که یکی از مهم‌ترین بازوهای مشورتی اتاق بازرگانی در این مورد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی و جلسات تخصصی گارگروهی و کارشناسی ذیل آن است.

انتهای پیام/