شناسهٔ خبر: 70575353 - سرویس اجتماعی
منبع: حوزه | لینک خبر

گزارشی از نشست خبری هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت / ارسال ۳ هزار و ۴۰۰ اثر به جشنواره

محمدعلی شجاعی‌فرد با بیان اینکه جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، بستری برای به تصویر کشیدن صدای عدالت‌خواهی و صلح پایدار در جهان است، به راه‌اندازی میزهای کشورها از ۱۸ نقطه‌ی جهان در این جشنواره اشاره کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست خبری کمیته بین‌الملل هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت، امروز سه‌شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۳ در قم برگزار شد.

محمد علی شجاعی فرد، قائم‌مقام دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، هنر سینمای مقاومت را توانمندی آن برای تنظیم شاکله فکری مردم نسبت به نگاه مقاومت و سلطه توحید بر شیطان دانست و گفت: در این دوره تلاش کردیم تا دبیرخانه دائمی جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، به خانه‌ی هنرمندان و دغدغه‌مندان هنر سینمای مقاومت تبدیل شود.

شجاعی‌فرد با بیان اینکه جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت تنها جشنواره‌ای در دنیا است که هدف تسلط توحید بر شیطان را دنبال می‌کند،‌ گفت: رویکرد جشنواره بین‌المللی مقاومت همان نگاه و رویکرد رهبر انقلاب اسلامی است، یعنی تلاش برای نزدیک نمودن دلها و تحقق راهبرد ایشان برای کشورهای منطقه که تشکیل امت واحده است. زیرساخت تحقق این امر، توجه دادن به بازگشت به هدف آفرینش و فطرت اولیه انسان‌هاست که مطابق با نگاه مقاومت می‌باشد.

قائم مقام دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت خاطرنشان کرد: بر خلاف جشنواره‌های اروپایی که از فرش قرمز عبور می‌کنند، مقاومت برای ما از جماران شروع می‌شود.

شجاعی‌فرد با اشاره به اینکه برای تحقق نگاه سینمایی مقاومت نیاز به زیرساخت‌ داریم، گفت: شناسایی هنرمندان از کشورهای مختلف جهان که شاید از حوزه کشورهای مقاومت هم نباشند ولی دغدغه‌ی تولید آثار هنری مقاومت دارند، عبور از برگزاری جلسات مناسبتیِ صرف و حرکت به سمت جلسات اندیشه‌ورز و حمایت از تولیدات هنرمندان کشورهای مختلف از جمله این اقدامات است.

شجاعی فرد با اشاره به تلاش‌های گسترده این جشنواره در حوزه بین‌الملل اظهار داشت: جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، بستری برای به تصویر کشیدن صدای عدالت‌خواهی و صلح پایدار در جهان است. ما در این دوره، با راه‌اندازی میزهای کشورها از ۱۸ نقطه‌ی جهان، موفق شدیم شبکه‌ای از هنرمندان و فیلمسازان متعهد به ارزش‌های انسانی و مقاومت ایجاد کنیم.

وی افزود: پیام این جشنواره ساده اما عمیق است؛ مقاومت نه تنها ایستادگی در برابر ظلم و استبداد، بلکه راهی برای ایجاد صلح پایدار و حفظ کرامت انسانی است. جشنواره مقاومت، خانه‌ای برای هنرمندانی است که می‌خواهند روایتگر این ارزش‌ها باشند.

به گفته شجاعی‌فرد، هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در بخش‌های رقابت فیلم‌های داخلی و بین‌المللی، جهان بدون اسراییل، بخش مستند، دفاع مقدس، هوش مصنوعی، روایت قلم، نقد و پژوهش علوم انسانی و مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی برگزار می‌شود.

قائم مقام جشنواره هجدهم فیلم مقاومت گفت: قالب‌های مدنظر برای جشنواره شامل فیلم بلند سینمایی و انیمیشن، فیلم کوتاه داستانی و پویانمایی، مستند کوتاه و بلند و سریال است، همچنین بخش روایت قلم که صرفا در حیطه فیلم‌نامه کوتاه و بلند خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه دریافت آثار هنرمندان توسط دبیرخانه جشنواره از نیمه آبان امسال آغاز شده است و سایت جشنواره نیز از هفته گذشته برای ثبت نام در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است، افزود: اکران اصلی آثار جشنواره، اسفندماه امسال در تهران و با سه سینما در نقاط مختلف پایتخت انجام خواهد شد که این اکران شامل فیلم‌های سینمایی، مستند و پویانمایی می‌شود.

شجاعی فرد گفت: نوع دیگری از اکران را به صورت مردمی با همکاری موسسه‌های پخش فیلم خواهیم داشت که شامل ۵۰ اکران در کل کشور می‌شود. در کنار اینها برای نقاطی که در آن هیچ زیرساخت نمایش فیلم وجود نداشته باشد، یک تریلی مجهز به سینمای سیار، اکران آثار را انجام خواهد داد.

وی با اشاره به اینکه صاحبان آثاری که برگزیده نسل روایت شوند و زیر ۳۰ سال سن داشته باشند، نشان نخبگی دریافت می‌کنند و عضو بنیاد ملی نخبگان خواهند شد، گفت: همچنین زیرساختی در بنیاد روایت فتح و با هدف فراهم‌آوری فیلمسازان گام دوم انقلاب فراهم شده است. بر این اساس مدرسه سینمایی شهید آوینی با زیرساخت شهرک دفاع مقدس در حال آماده‌سازی است و برگزیدگان این مدرسه بعد از پایان دوره از امکانات شهرک سینمایی دفاع مقدس به صورت رایگان استفاده خواهند کرد.

وی در مورد مکان آیین افتتاحیه و اختتامیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت نیز گفت: افتتاحیه جشنواره، اسفند امسال در شهرک دفاع مقدس در تهران برنامه ریزی شده است و اختتامیه نیز طی ۲ روز در جنوب کشور و در خلیج فارس خواهد بود که محل آن تاکنون نهایی نشده است.

قائم مقام دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گفت: تاکنون ۲۴۰۰ اثر داخلی و حدود ۱۰۰۰ اثر بین‌المللی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است و مهلت ارسال آثار نیز تا اواخر دی‌ماه ادامه خواهد یافت.

شجاعی فرد در پایان تأکید کرد: جشنواره مقاومت نه تنها یک رویداد هنری، بلکه حرکتی جهانی برای ترویج ارزش‌های انسانی است. از تمامی هنرمندان، فیلمسازان و مخاطبان دعوت می‌کنیم تا به این حرکت بپیوندند و از این بستر برای ارائه روایت‌های خود استفاده کنند.

در ادامه این نشست، اسرافیل کلیجی، مسئول کمیته بین‌الملل جشنواره فیلم مقاومت، گزارشی از دستاوردهای این کمیته ارائه کرد.

وی گفت: ما با ایجاد میزهای دبیرخانه در کشورهایی مانند روسیه، استرالیا، پاکستان، ونزوئلا، لبنان و یمن، توانسته‌ایم بیش از ۷۰۰ هنرمند و بیش از ۱۰۰۰ اثر را شناسایی کنیم. این میزها با وظایف مشخصی از جمله شناسایی هنرمندان، جذب آثار، ایجاد پویش‌های جهانی و برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری، نقش مهمی در تقویت شبکه بین‌المللی جشنواره ایفا کرده‌اند.

مسئول کمیته بین‌الملل جشنواره فیلم مقاومت، افزود: فعالیت‌های کمیته بین‌الملل فراتر از ارتباطات رسمی است. ما تلاش کرده‌ایم شبکه‌سازی‌های مردمی را تقویت کنیم تا بتوانیم هنرمندان مستقل را به میدان بیاوریم و از زبان هنر برای تقویت پیام مقاومت استفاده کنیم.

کلیجی، خاطرنشان کرد: این جشنواره، خانه‌ای برای همه کسانی است که به دنبال عدالت، صلح و مقاومت در برابر ظلم هستند. ما این مسیر را با همراهی هنرمندان جهان ادامه خواهیم داد.

وی با تاکید بر لزوم تبیین مقاومت به معنای مبارزه با استکبار برای صلح پایدار گفت: بسیاری از افراد وقتی نام مقاومت را می‌شنوند ذهن‌شان به سمت عملیات نظامی می‌رود. اما مقاومت یک سبک زندگی برای مقابله با ظلم و استکبار است که اتفاقا به دنبال صلح است.

کلیجی با تاکید بر لزوم پیوست رسانه‌ای برای فعالیت‌های جشنواره گفت: فلسطین و مردم آن ۸۰ سال است که مفهوم مقاومت را زندگی می‌کنند و جغرافیای فلسطین ویترین تمام ظلم در برابر تمام حق و انسانیت است، اما این در حالی است غول‌های رسانه‌های دنیا تلاش می‌کنند جای جلاد و شهید را عوض کنند.

مازیار حاتمی، مسئول شبکه‌سازی کمیته بین‌الملل هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت نیز در سخنانی گفت: ممکن است جشنواره‌های زیادی در ایران و یا سایر کشورها برگزار می‌شود اما تلاش ما این است که تاثیر آثار و تولیدات هنری جشنواره فیلم مقاومت در کشورهای مختلف پابرجا بماند و محدود به ایام جشنواره نباشد.

گفتنی است؛ هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت چهارشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ و همزمان با سالروز ولادت امام مهدی (عج) با حضور سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، بر روی عرشه ناو جنگی شهید رودکی در سواحل خلیج فارس و با معرفی هنرمندان و آثار برتر در بخش‌های مختلف به کار خود پایان داد.

انتهای پیام