شناسهٔ خبر: 70569647 - سرویس سیاسی
منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

«اعتمادآنلاین» بررسی می‌کند:

اسرائیل، دروازه ورود دولت جدید سوریه به آمریکا

با وجود آنکه در اولین دیدار علنی هیات آمریکایی با حاکمان جدید سوریه، نام ابومحمد الجولانی از فهرست تروریست‌ها خارج شد، گفته می‌شود این حاکمان برای پذیرفته شدن توسط واشنگتن باید بهای زیادی بپردازند.

صاحب‌خبر -
اسرائیل، دروازه ورود دولت جدید سوریه به آمریکا
کد خبر: 692302
|
۱۴۰۳/۱۰/۱۱ ۱۶:۰۸:۳۹

سید عماد حسینی- با وجود آنکه در اولین دیدار علنی هیات آمریکایی با حاکمان جدید سوریه، نام ابومحمد الجولانی از فهرست تروریست‌ها خارج شد، گفته می‌شود این حاکمان برای پذیرفته شدن توسط واشنگتن باید بهای زیادی بپردازند.

 

به اعتقاد کارشناسان، با وجود آنکه ابومحمد الجولانی می‌تواند خروجش از فهرست افراد تروریست تحت تعقیب آمریکا را جشن بگیرد، این جشن چندان طولانی نخواهد بود، زیرا او و هیات تحریر الشام اکنون به یکی از پررونق‌ترین برگ‌های برنده واشنگتن برای باج‌گیری هرچه بیشتر از دولت جدید سوریه تبدیل خواهند شد.

این کارشناسان بر این باورند که این باج‌گیری در درازمدت و به شکل مرحله‌ای انجام خواهد شد، در حالی که دیپلماسی آمریکایی همچنان به انجام ملاقات‌ها و تعاملات سیاسی با آنها ادامه می‌دهد.

یکی از مهم‌ترین برگ‌های برنده واشنگتن برای باج‌گیری، مساله تحریم‌هاست. در حالی که تحریم‌ها علیه رژیم سابق حاکم بر سوریه بود، رویکرد دولت آمریکا نشان می‌دهد که چندان تمایلی به رفع این تحریم‌ها، حتی پس از سرنگونی این رژیم هم ندارد.

به محض تغییر نظام در سوریه، آمریکا به همراه غرب، برای زنده نگه داشتن تحریم‌ها، مساله حمایت از اقلیت‌های دینی، طایفه‌ای و نژادی و تضمین حقوق آنها را مطرح کرده‌اند و خواستار آن شده‌اند که دولت جدید سوریه به شکل عملی، حضور نمایندگان اقلیت‌ها در حکومت سوریه را محقق کند.

با وجود این، اصلی‌ترین شرط واشنگتن برای دمشق، تفاوت بسیار زیادی با دیگر خواسته‌هایش دارد. کاخ سفید در پیام‌های رد و بدل‌ شده خود با حاکمان جدید در سوریه تاکید کرده است، نحوه تعاملی را که از رژیم سرنگون‌شده اسد در قبال اسرائیل می‌پذیرفته، در مورد ساختار جدید نخواهد پذیرفت. با وجود آنکه ارتش اسرائیل تا پشت دروازه‌های دمشق نیز پیشروی کرده و در چند کیلومتری آن اردو زده است، از دیدگاه آمریکا، این حاکمان سوری هستند که باید حسن نیت خود را به اسرائیل نشان دهند و جنوب سوریه را طبق توافق سال ۱۹۷۴، منطقه‌ای خلع سلاح‌‌شده اعلام کنند.

جالب اینجاست همزمان با سقوط بشار اسد، دولت اسرائیل رسماً پایان توافق سال ۱۹۷۴ را اعلام و خود اولین ناقض آن بود.

در واقع، دولت فعلی آمریکا و به طور حتم دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آتی این کشور، معیار سنجش مقبولیت ساختار حاکم بر سوریه را میزان نزدیکی‌اش به اسرائیل قرار خواهند داد و مسئولان جدید سوری مجبور هستند اگر می‌خواهند راهی به کاخ سفید پیدا کنند، این مسیر را از طریق تل‌آویو طی کنند. شاید به همین دلیل هم باشد که هنوز هیچ واکنشی به تجاوزات اسرائیل به خاک سوریه نداشته‌اند، چه رسد به درخواست برای بازپس‌گیری بلندی‌های اشغالی جولان!