شناسهٔ خبر: 70539299 - سرویس استانی
منبع: تسنیم | لینک خبر

شهرستان چالوس اداره اوقاف ندارد!

فرماندار چالوس با بیان اینکه یکی از چالش‌های شهرستان نداشتن اداره اوقاف است، گفت: تقاضای ایجاد اداره اوقاف مستقل داریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چالوس، محمد شریفی فرماندار چالوس در نشست بررسی و پیگیری مشکلات و مطالبات اهالی روستاهای کلارستاق غربی  مهمترین مشکل چالوس را عدم وجود اداره اوقاف دانست و اظهار داشت: شهرستان چالوس با داشتن وسعت و جمعیت بالا باید اداره اوقاف و یا نمایندگی مستقل داشته باشد زیرا ما در حوزه های مختلف نیاز به وقف داریم و باید متولی اوقات پیگیر وقف در حوزه آب شرب، خانه بهداشت، مدرسه و غیره باشد و ترویج فرهنگ وقف در تمامی حوزه‌ها از ضروریات است.

وی با بیان اینکه شهرستان چالوس در غرب استان از شرق به شهرستان نوشهر، از جنوب به کرج  و از غرب و جنوب غرب باشهرستان‌های عباس آباد  و کلاردشت  همجوار است افزود: چالوس  دو بخش کلارستاق غربی و شرقی را در خود جا داده است  که به مرکزیت سردآبرود از هم جدا می‌شوند. بخش کلارستاق شرقی تا رود چالوس و کلارستاق غربی تا رود پلنگاب‌رود که به ترتیب کلارستاق را از بخش‌های کجور و لنگا جدا می‌کنند، امتداد دارد.

شریفی بیان کرد: کلارستاق چهار دهستان دارد و بخش جلگه‌ای کلارستاق در کنار خط ساحلی شامل چالوس و هچیرود و  دهستان بیرون بشم در کنار دره چالوس در مرکز منطقه، دهستان کوهستان در جنوب و کلاردشت در غرب تا جنوب غربی که مجموعاً شامل 120 سکونتگاه می‌شود.

فرماندار چالوس خاطرنشان کرد: در راستای بررسی و پیگیری مشکلات زیرساختی و عمرانی روستاهای کلارستاق غرب (پیچده، اوجاکله، نعمت آباد،  زوات غرب ، سیبده و کلاچان) نشست هم اندیشی باحضور کامران پولادی نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس، عباس بابایی بخشدار و مدیران دستگاه‌های اجرایی، اعضای شوراها و دهیاران در مسجد روستای کلاچان برگزار شد.

عباس نیازی عضو شورای اسلامی روستای کلاچان مهمترین مشکل 6روستای کلارستاق غرب را ماشین مکانیزه حمل زباله عنوان کرد و گفت: 7روستای منطقه دارای جمعیتی بالغ بر4هزار نفر است که فاقد یک ماشین حمل زباله مکانیزه است.

وی ادامه داد:  ادارات خدمات رسان از دهیاری‌ها نباید توقع همیاری داشته باشند زیرا دهیاری‌ها سرفصل بودجه ندارند و در توان دهیاری‌ها نیست و این مشکل را از ادوار گذشته تاکنون مطرح کرده‌ایم اما متاسفانه هنوز پیگیری صورت نگرفته و درخواست های ما انجام نشده است.

نیازی با اشاره به مشکلات کشاورزان منطقه بیان کرد: با توجه به نزدیک شدن فصل کشاورزی در روستاهای منطقه بامشکل سردهنه کشاورزی مواجه هستیم که خواستار رسیدگی به مشکلات کشاورزان هستیم.

عضو شورای بخش در خصوص نامتعارف بودن ورودی روستا از شهر هچیرود تصریح کرد: متاسفانه به دلیل وجود آژانس و نانوایی در ورودی روستا با مشکل عبور و مرور مواجه هستیم که خواستار رسیدگی به این موضوع هستیم.

اکبر راداژ به نمایندگی از شورای اجاکله بیان کرد: هیچ گونه امکانات در روستا نداریم و اهالی از لحاظ مالی درآمدی ندارند.

وی افزود: مشکل آب شرب،  آسفالت معابر اصلی و مکان ورزشی نداریم و هیچ خدماتی از سوی مخابرات،  آب وبرق دریافت نمی‌کنیم. 

راداژ با اشاره به اینکه در روستا فاقد مکان آموزشی هستیم تصریح کرد: روستا دارای 2مدرسه است که سالهاست متروکه شده و هیچ گونه فعالیت آموزشی در روستا نداریم.

وی با اشاره به مشکلات موجود در بخش کشاورزی اظهار داشت: بعد از سیل چند سال پیش در روستا سردهنه کشاورزی به طور کامل تخریب شده و علیرغم پیگیری  انجام شده متاسفانه هیچ گونه جوابی نگرفتیم. 

این عضو شورا عدم جابه‌جایی تیربرق‌ها و علمک گاز را به عنوان مشکل دیگر عنوان کرد و گفت: هزینه جابه جایی خارج از عهده اهالی روستا و شورا می‌باشد.
 
فقیه عضو شورای اسلامی روستای زوات غرب نیز تامین آب شرب در روستا را مهمترین مشکل زوات عنوان کرد و گفت: بدلیل نیمه کاره بودن پروژه احداث منبع آب در روستا با مشکل آب شرب مواجه هستیم. 

وی افزود: برداشت بی رویه شن و ماسه از پشت سد زوات باعث بروز مشکلات عدیده‌ای در روستا شده است و همچنین به لحاظ جنگلی و جلگه ای بودن زوات از نظر اجتماعی دچار آسیب هستیم که خواستار ساماندهی منطقه هستیم.

این عضو شورا معضل پل زوات شرق و غرب را غیر قابل تحمل دانست و بیان کرد: ده سال است که پیگیر این مشکلیم و تاکنون به هیچ نتیجه‌ای نرسیدیم. 

باقرزاده عضو شورای روستای پیچده با اشاره به طرح‌ هادی روستا بیان کرد: توسط مالکین  داوطلبانه 5هزار متر عقب نشینی صورت گرفته است .

وی افزود: 1200متر برق فشار قوی از سمت دوجمان به سمت پیچده انجام شده که بیش از 120میلیون تومان هزینه شده است و خواستار جابه جایی مسیر تیربرق با هزینه اداره برق شهرستان چالوسیم.

سعید علیزاده به نمایندگی از شورای روستای نعمت آباد نیز با اشاره به مشکلات روستا بیان کرد: انشعابی از رودخانه سردآبرود از نعمت آباد عبور می‌کند و به خاطر بالا آمدن سطح آب رودخانه  ساکنین همجوار رودخانه با مشکل عدیده مواجه هستند و باید جوابگوی مردم باشیم.

 پاشا رئیس آبفای نوشهر چالوس با اشاره به مشکلات آب در منطقه بیان کرد:  این مشکل موضوع مشترک روستاها است که نشان‌دهنده اهمیت موضوع می‌باشد تا بخشی از اعتبارات به سمت پروژه آب روستاها بیاید.

 وی افزود: با تلاش شبانه روزی در بیشتر روستاهای منطقه حفر چاه انجام شده و در بسیاری از روستاها پیمانکار مشغول کار است.

پاشا با اشاره به اینکه در چالوس منابع آب کیفیت لازم را ندارد گفت: به دلیل وجود سفره‌های زیرزمینی و وجود آهک آب چالوس از کیفیت لازم برخوردار نیست و باید آب‌ چالوس ارتقا پیدا کند تا رضایتمندی اهالی را به دنبال داشته باشد. 

رئیس اداره برق شهرستان چالوس با اشاره به جابه جایی تیر برق‌ها اظهار داشت:طبق  قانون جا به جایی تیر برق‌ها در شهر با شهرداری و در روستا با دهیاری است و طبق قانون سرفصل تعیین شده است و طبق سرفصل‌ها کار انجام می‌شود.

 وی افزود: بودجه‌ها سرفصل‌بندی و تعریف شده است و برای جابجایی تیر برق‌ها سرفصلی نداریم.

در ادامه محمد شریفی فرماندار چالوس با اشاره به اینکه برگزاری نشست‌ها باید خروجی داشته باشد بیان کرد: پیگیری و بررسی  مشکلات باید با نتیجه همراه باشد تا رضایتمندی مردم را به دنبال داشته باشد. 
فرماندار چالوس در خصوص اعتبارات پروژه ها اعلام کرد: ما مجری قانون هستیم هر کجا اعتبار داشته باشد شروع به کار می‌کنیم و پروژه را انجام می‌دهیم اما برخی از پروژه ها نیاز به مشارکت  دارد که با تدبیر دهیاران به سرانجام برسد.

شریفی مهمترین مشکل چالوس را عدم وجود اداره اوقاف دانست و عنوان کرد: شهرستان چالوس با داشتن وسعت و جمعیت بالا باید اداره اوقاف و یا نمایندگی مستقل باشد زیرا ما در حوزه های مختلف نیاز به وقف داریم و باید متولی اوقاف پیگیر وقف در حوزه آب شرب، خانه بهداشت،  مدرسه و.... باشد وترویج فرهنگ وقف در تمامی حوزه ها از ضروریات است.

کامران پولادی نماینده مردم نوشهر،  چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خدمات دولت جمهوری اسلامی در چهل وچهار سال انقلاب بیان کرد: باید خدمات دولت بازگو شود که مردم بدانند چه کارهایی انجام شده است و وظیفه تک تک ماست که اطلاع رسانی صورت گیرد.
 
وی ادامه داد: باید به مطالبات وخواسته ی به حق مردم جامه عمل بپوشانیم زیرا پیگیری مطالبات مردم از وظایف دولتمردان می‌باشد ومردم باید رفاه بیشتری داشته باشند. 

پولادی در خصوص جلسات پیگیری مشکلات زیرساختی اظهار داشت: هدف از برگزاری این جلسات بررسی و پیگیری مشکلات مردم است و مدیران دستگاه‌های اجرایی نباید بگذارند که مردم اذیت شوند. 

نماینده مردم نوشهر چالوس و کلاردشت مهمترین مطالبه مردم در منطقه را مشکل آب شرب دانست و گفت: خدمات فراوانی در این زمینه صورت گرفته اما با تدبیر باید مشکل را مرتفع کنیم که در این خصوص پروژه طرح جامع آبرسانی از مرزن آباد در حال انجام است.

این مقام مسئول  داشتن اداره اوقاف مستقل در شهرستان چالوس را از ضروریات دانست و اظهار داشت: مکاتبات و پیگیری در این زمینه صورت می‌گیرد تا بتوانیم اداره اوقاف مستقل برای شهرستان داشته باشیم.

انتهای پیام/