شناسهٔ خبر: 70521645 - سرویس اقتصادی
منبع: مهر | لینک خبر

اپیدمی آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در کشور مشاهده نشده است

سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: تاکنون ردپایی از اپیدمی بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در کشور گزارش نشده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید کرمی، مدیرکل دفتر مدیریت بهداشت و مبارزه با بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور گفت: کشورهای جهان در سال‌های گذشته در رویارویی با این بیماری با مشکلاتی روبه‌رو بودند، اما با تغییر استراتژی در سال ۹۷ از سوی سازمان دامپزشکی کشور و اعمال برنامه واکسیناسیون، تقویت سیستم پایش و تشخیص و ارتقای سطح امنیتی زیستی واحدهای پرورشی، از سال ۹۸ به بعد گزارشی از اپیدمی این بیماری نداشته‌ایم.

وی افزود: بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان یک مشکل بین‌المللی است که چندین سال جهان را درگیر کرده است.

وی اظهار کرد: این بیماری به دلیل تغییری که ناشی از مهاجرت پرندگان وحشی در کریدورهایی بین‌المللی ثبت شده رخ می‌دهد و کشور ما در مسیر دو کریدور مهاجرت پرندگان مهاجر قرار گرفته است و این پرندگان مخزن ورود و انتقال ویروس آنفلوانزا هستند.

این مقام مسئول اضافه کرد: در مناطقی که پرندگان مهاجر، زمستان‌گذرانی دارند و فرود می‌آیند، سیستم پایش مراقبت فعال و غیرفعال ما با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست خیلی دقیق اعمال می‌شود.

کرمی گفت: در صورت ارائه گزارش به سازمان دامپزشکی کشور در مورد بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان، به سرعت نمونه‌برداری، آزمایش‌ها را انجام و نتیجه را به سازمان حفاظت محیط زیست یا سایر دستگاه‌های مشابه اعلام می‌کنیم.

وی ادامه داد: سیاست سازمان دامپزشکی کشور در حوزه کنترل آنفلوانزا این است که کانون‌ها به شکل پراکنده و انفرادی که عموماً در مناطق تالاب‌ها، آبگیرها و حیات وحش است، بلافاصله شناسایی، حذف و معدوم‌سازی شود.

مدیرکل دفتر مدیریت بهداشت و مبارزه با بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور گفت: نمونه‌برداری‌ها و پایش‌ها در شعاع ۳ کیلومتری و ۱۰ کیلومتری این کانون‌ها انجام می‌گیرد.

وی اضافه کرد: ما هر سال برنامه پایش فعال را هم در جمعیت بومی روستایی و هم در واحدهای پرورش مرغ صنعتی اجرا می‌کنیم.

کرمی گفت: در تابستان سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۷۰ هزار نمونه‌گیری از طیور بومی کشور از ۳ هزار و ۶۲۵ روستا در دو مرحله سرمی و مولکولی انجام داده‌ایم و ردپایی از ویروس آنفلوانزا را نداشتیم.

وی اظهار داشت: در مرحله دوم که اکنون در حال اجرا است، آزمایش‌ها از ۱۲۰ هزار نمونه از واحدهای پرورش مرغ تخم‌گذار و مولد کشور، انجام شده و تاکنون گزارشی در مورد ویروس آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در واحدهای صنعتی نیز مشاهده نشده است.

کرمی تاکید کرد: این طرح تا پایان دی ماه ادامه دارد و گزارش نهایی پس از اتمام طرح اعلام خواهد شد.

مدیرکل دفتر مدیریت بهداشت و مبارزه با بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور در همین حال تصریح کرد: در اروپا و آمریکای شمالی وقوع بیماری در حیات وحش و طیور روستایی و صنعتی در ایالات متحده آمریکا در ماه نوامبر گزارش شده است.