شناسهٔ خبر: 70467370 - سرویس استانی
منبع: حوزه | لینک خبر

قوه عاقله و حافظه جانبی مدیریت استان در اختیار دانشگاه‌ها است

حوزه/ سرمست با تاکید بر لزوم تولید همزمان ابتکار و اندیشه در دانشگاه‌ها برای مشارکت در فرایند تصمیم گیری، گفت: قوه عاقله و حافظه جانبی مدیریت استان در اختیار دانشگاه‌ها است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، بهرام سرمست استاندار آذربایجان شرقی ظهر چهارشنبه در آئین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه تبریز، اظهار داشت: در جهان امروز آشکار و مبرهن است که دانشگاه به عنوان یک نهاد مدنی و مولد دانش، فرهنگ و فناوری نقش بی بدیلی را در توسعه پایدار جوامع ایفا می‌کند.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: این یک امر بدیهی و مسلمی است، اما بدون التزام به لوازم، این امر شعاری بیش نیست.

وی اضافه کرد: سهم دانشگاه در مدیریت و تصمیم گیری اگر توأم با باورمندی به علم و دانش نباشد، در واقع یک هدف‌گذاری مهمل خواهد بود.

سرمست تاکید کرد: برای الزام این موضوع و پاسداشت جایگاه و حرمت دانشگاه ضروری است به بایدها و نبایدهایی توجه داشته باشیم.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت‌های فیزیکی و فناوری در دانشگاه‌ها، گفت: امروز با دانشگاه‌های نسل پنجم و ششم مواجه هستیم و پیشرفت‌های دانشگاهی خود مستلزم ایجاد زیرساخت‌های مدرن، بروز و کارآمد است.

وی گفت: از تجهیز آزمایشگاه‌ها تا کتابخانه های تخصصی دیجیتال و مراکز نوآوری و فناوری، در این حوزه قرار دارند و بستر و زیرساخت علم و فناوری است.

سرمست با بیان اینکه تأمین پژوهش محوری و نو آوری، زیر ساخت ضروری دیگری در دانشگاه است، افزود: دانشگاه به عنوان قطب تولید و دانش باید عمل کند که این امر نیازمند تأمین منابع مالی پایدار برای تحقیقات بنیادین و کاربری و گسترش همکاری‌های بین المللی با مؤسسات معتبر و ارتقای فرهنگ انتشار علمی از طریق ارائه تسهیلات برای چاپ مقالات و ژورنال‌های معتبر در پایگاه‌های استنادی است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه جذب و نگهداشت نخبگان علمی از ضروریات است، ادامه داد: این آفتی است که دامن گیر مراجع دانشگاهی شده و هر چقدر که اعتبار دانشگاه‌های ما بالاتر می‌رود، میزان مهاجرت نخبگان به سمت دانشگاه‌های خارج از کشور بیشتر می‌شود.

وی یادآور شد: برای مدیریت نخبگان به فرایند شناسایی، جذب و نگهداشت آنان نیاز داریم.

سرمست با اشاره به اینکه این موضوع درد مزمن و تاریخی است که جوامع ما به آن مبتلا شده اند، گفت: ما هزینه می‌کنیم اما نخبگان ما بهره دهی خود را در آن سوی مرزها انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: نیازمند تدوین و اجرای برنامه‌های استراتژیک مبتنی بر تعریف مجموعه‌ای از چشم اندازها و مدل‌های مبتنی بر «swot» در ارتباط با محیط و ظرفیت‌های دانشگاه‌ها هستیم.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: ما باید نقاط تهدید و فرصت‌ها در رابطه با مراکز علمی و دانشگاهی را شناسایی کرده و در قبال تحلیل‌های قاعده مند به یک فرصت سازی برسیم.

سرمست با تاکید بر اینکه تقویت ارتباط بین دانشگاه و صنعت موضوع دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: ایجاد هم افزایی متقابل بین مراکز دانشگاهی و صنعتی یک ضرورت است، اما اینکه هر کدام از این مراکز در عمل چقدر همگرا کار کنند خود موضوع مهمی است که متأسفانه نه در دانشگاه‌های ما متناسب با بازار کار و صنعت، جذب دانشجو شده و نه مراکز صنعتی ما خود را نیازمند یافته‌های نوآورانه و فناورانه دانشگاه‌ها می‌دانند.

وی اضافه کرد: ارتباط تنگاتنگ بین دانشگاه‌ها و مراکز صنعتی باید فراتر از شعارها بوده و دفاتری برای ارتباط صنعت و دانشگاه طراحی و اجرایی شود.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه توجه به عدالت آموزشی و اجتماعی از دیگر ضروریات در دانشگاه است، افزود: از نظر دسترسی به امکانات و مطالعات، نیازمند یک بازاندیشی و باز توزیع عدالت گونه فرصت‌ها هستیم.

سرمست با تاکید بر اینکه اجتناب از تمرکز گرایی در تصمیم گیری در دانشگاه‌ها امری مهم است، اظهار کرد: ما دو نوع سازمان در کشور داریم که یکی از آنها سلسله مراتبی همچون نهادهای نظامی، انتظامی و نهادهای حاکمیتی است و در نقطه مقابلش نهادهایی همچون علمی و دانشگاهی وجود دارد که نیازمند تصمیم سازی های مبتنی بر اجماع میان نخبگان و عقلا هستند و دانشگاه تبریز یک چنین مدیریتی دارد.

وی تصریح کرد: در منظومه فکری و مدیریتی استان، معتقدیم استقلال نسبی و علمی دانشگاه باید پاسداری شود.

سرمست گفت: دانشگاه نهادی است که متفاوت از سایر نهادهای اجرایی است و به زعم ما تولید فکر می‌کند و بر این اساس باید یک فضای آزاد برای تضارب اندیشه‌ها و انتقادت داشته باشد، یعنی تولید همزمان ایده و اندیشه و نظریه‌های کاربردی برای مشارکت در فرایند تصمیم گیری بدون اینکه سایه نهادهای امنیتی و انتظامی بر دانشگاه‌ها مستولی شود.

استاندار آذربایجان شرقی ابراز کرد: معتقدیم قوه عاقله و حافظه جانبی مدیریت استان در اختیار دانشگاه‌ها است و این دانشگاه‌ها هستند که به ما فکر و ایده می‌دهند.

سرمست تاکید کرد: هر دانشگاه یک مساله از مسائل بنیادین استان را در دستور کار مطالعاتی خود قرار دهد.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: همزمان که مدیریت اجرایی استان در امر پر بار کردن دانشگاه‌ها وظیفه دارد، دانشگاه نیز باید مسئولیت پذیری در امر اجتماعی را برای خود تعریف کنند.

سرمست به وضعیت رفاهی دانشگاه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: بهبود رفاه دانشجویان و کارکنان موضوعی است که در دانشگاه‌های ما مورد غفلت قرار گرفته و مدیریت استان بنا دارد در امر مولد سازی و بسته‌های حمایتی، در کنار وسع و توانایی خود در مدیریت اجرایی، از ظرفیت حامیان علم و فناوری در جهت حمایت از تحقیقات و یافته‌های دانشگاهی استفاده کند.

استاندار آذربایجان شرقی، توجه به ثبات در سیاست گذاری و مدیریت در دانشگاه‌ها را امری مهم خواند و گفت: اگرچه معتقدم در سایر سازمان‌ها نیز علاوه بر پویایی، همواره یک ثبات نسبی در مدیریت‌ها باید وجود داشته باشد، اما در دانشگاه‌ها این امر یک ضرورت مضاعفی پیدا می‌کند.

سرمست به تغییر رئیس دانشگاه تبریز اشاره کرد و ادامه داد: بعد از انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب دولت جدید، مخصوصاً در آذربایجان و با توجه به نقش تاریخی دانشگاه تبریز، ضرورت داشت این تغییر انجام شود.

وی با بیان اینکه خودم را قبل از اینکه مسؤول اجرایی بدانم، یک معلم می‌دانم و خانه پدری من دانشگاه است، خاطرنشان کرد: این تغییر و انتخاب و انتصاب یک فرایند و روندی را طی کرده است و معیاری که دارای اهمیت بود، دارا بودن پایه علمی و دانش قابل قبول برای اساتید بود که دکتر اعلمی دارای این شرایط است.

سرمست تصریح کرد: مورد اجماع نخبگان و تشکل‌های دانشگاه بودن و همچنین اتفاق نظر بین رؤسای قبلی نیز معیار دیگر در انتخاب رئیس جدید دانشگاه بود.

استاندار آذربایجان شرقی گفت: برای اینکه بتوان دانشگاه تبریز را مدیریت کرد، علاوه بر ظرفیت‌های موجود باید به سمت استفاده از ظرفیت‌های نهفته رفت.

انتهای پیام. /