شناسهٔ خبر: 70467155 - سرویس سیاسی
منبع: تقریب | لینک خبر

مفتی اعظم کرواسی و هیئت همراه با حجت الاسلام والمسلمین قمی دیدار و گفت‌وگو کردند

عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی که در رأس یک هیئت به ایران سفر کرده است، با حجت الاسلام و المسلمین محسن قمی معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری دیدار و گفت‌وگو کرد.

صاحب‌خبر - به گزارش خبرنگار حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی که در رأس یک هیئت به ایران سفر کرده است، با حجت الاسلام و المسلمین محسن قمی معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری  دیدار و گفت‌وگو کرد.

حسنویچ در ابتدای این دیدار اظهار کرد: از اینکه امروز در خدمت شما هستیم افتخار می‌کنیم و از حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و حجت الاسلام مرتضوی معاون امور بین الملل این مجمع برای برنامه ریزی و تدارک این سفر کمال تشکر و قدردانی را داریم.

وی افزود: سفر ما به جمهوری اسلامی ایران بسیار غنی و پرمحتوا از نظر دینی، فرهنگی و سیاسی بود. 

مفتی اعظم کرواسی در ادامه به ذکر گزارشی از سفر چندروزه خود به ایران پرداخت و گفت: در طول ۳۲ سالی که با ایران ارتباط دارم،  اولین باری است که در جمع اهل تسنن حاضر و با آنها دیدار می کنم؛ ما در این سفر با جامعه بزرگ اهل تسنن آشنا و در نماز جمعه آنها شرکت کرده و همه را به عشق و دوستی و برادری فراخواندیم.

وی اظهار داشت: دیدار ما با رهبران اهل تسنن این موضوع را برای ما روشن کرد که آنها به چه میزان در میان شیعیان به راحتی زندگی می‌کنند و از حقوق برابر برخوردارند. مولوی فاضل حسینی در مشهد زندگی اهل تسنن در ایران را به خوبی  برای ما تشریح کرد. در شیراز دیدار مشابهی با شیخ خواجوی نماینده اهل تسنن شیراز داشتیم که ایشان هم در مورد همزیستی مسالمت آمیز شیعه و اهل سنت در ایران با ما صحبت کرد. 

مفتی اعظم کرواسی افزود: ما در این سفر همچنین فرصت بازدید از جاذبه‌های گردشگری ایران هم داشتیم و از طوس، مقبره امام محمد غزالی، حافظیه، سعدیه، تخت جمشید و ... بازدید کردیم. 

حسنویچ خاطر نشان کرد: روز گذشته از سازمان انرژی هسته ای ایران بازدید داشتیم که به اعتقاد ما آینده جمهوری اسلامی ایران است. امروز هم دیداری با حجت الاسلام ایمانی پور داشتیم و انتخاب مجدد ایشان را به سمت رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تبریک گفتیم. همچنین از کلیسای ارامنه تهران دیدار کردیم و میلاد حضرت مسیح را به مسئولین آن کلیسا تبریک گفتیم.

حسنویچ تصریح کرد: در ابتدای ماه نوامبر، نشستی بین ۹ نفر از نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف در ایران و کرواسی داشتیم. این نشست با حضور حجت الاسلام والمسلمین ایمانی پور، عبدالسلام کریمی مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت های  مذهبی و ... برگزار شد.    

وی ادامه داد: در این نشست از همه مذاهب و ادیان حضور داشتند و هر یک از ادیان دارای نماینده خودشان در این نشست بودند. فرستادگان واتیکان هم به نشانه حمایت از این نوع فعالیت‌ها در این نشست حضور داشتند.

مفتی اعظم کراواسی خاطر نشان کرد: این سومین نشستی بود که در سطح رهبران ادیان برگزار می‌شد، اولین نشست در سال 2012 و دومین نشست هم در سال 2017 برگزار شد و همه شرکت کنندگان این نشست از سطح نشست و تبادل نظر موجود در آن بسیار استقبال کردند.

حسنویچ تصریح کرد: خیلی مهم است که از ایران یک کشیش مسیحی، یک نماینده زرتشتی و یک نماینده اردتکس در تلویزیون کرواسی برنامه داشته باشند و اعلام کنند که دارای حق برابر در جمهوری اسلامی ایران هستند. 

وی ادامه داد: سفر ما به ایران و حضور در صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران و گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی اقدامی بسیار تاثیر گذار بود و از این مسئله کمال تشکر را داریم. 

مفتی اعظم کرواسی تصریح کرد: یکی دیگر از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران به نظر من انتخاب آقای خطیب زاده به عنوان سفیر ایران در کشورمان است، ایشان با هوشمندی و ذکاوت دیپلماتیک و ادبیات منطقی که دارند فضای سنگین را در کرواسی می‌شکنند و تنش ها را کم می‌کنند.

حسنویچ ادامه داد: دو سخنرانی اخیر آقای خطیب زاده در تلویزیون کرواسی در مورد غزه و خاورمیانه تاثیر بسزایی در افکار عمومی و مردم عادی کرواسی داشت و بازتاب بیانات او در شهرهای مختلف نشان داد که مورد رضایت مردم کشورمان قرار گرفته است.

وی تاکید کرد که امروز همکاری سازمان جامعه اسلامی کرواسی با موسسات جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح خود قرار دارد که البته بنیانگذاری آن با حمایت جمهوری اسلامی ایران از مسلمانان بوسنی و هرزگوین صورت گرفت.

حسنویچ ابراز کرد: در این سالها افتخار میزبانی افرادی از کشور جمهوری اسلامی ایران را داشتم و با برخی از رؤسای جمهور کشورتان دیدار و گفت‌وگو کردم که امیدوارم این مسئله ادامه دار باشد.

وی در پایان ضمن قدردانی از همه اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای مسلمانان بوسنی و تصویب قطعنامه نسل‌کشی سربرنیتسا، گفت: تصویب این قطعنامه برای تاریخ روابط دو کشور بسیار موثر است و برای ما بسیار مهم است که این پیام را به نسل های بعدی برسانیم که جمهوری اسلامی ایران برای بقای بوسنی و هرزگوین چه اقدامات تاثیرگذاری انجام داد.

حجت الاسلام والمسلمین محسن قمی در ادامه این دیدار اظهار کرد: مسئولین جمهوری اسلامی ایران همواره به حفظ ارتباط با منطقه بالکان تاکید دارند و از اقدامات تاثیرگذارتان در این منطقه کمال تشکر را دارند.

وی ادامه داد: آن منطقه، منطقه راهبردی برای مسائل فرهنگی جهان است و نقطه تلاقی اسلام با سایر ادیان به حساب می‌آید.

حجت الاسلام قمی تصریح کرد: پرچم اسلام در آن منطقه بر دوش شما است و خدا را شاکریم که این مسئولیت بر عهده شما قرار دارد و خوشحال هستیم که رضایت کامل از سفر چندروزه به کشورمان را دارید.

معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری  خاطر نشان کرد: حضور شما در جمع نمازگزاران اهل سنت در مشهد، زیارت حرم امام رضا(ع) و بازدید از مکان های گردشگری کشورمان باعث خرسندی ما است و باید بدانید که همزیستی مسالمت آمیزی که در مشهد و شیراز و تهران مشاهده کردید در همه شهرهای ایران وجود دارد.

وی ادامه داد: همچنین لازم است بدانید که مساجد اهل سنت به وفور در ایران پیدا می‌شود. شعار ما  از ابتدا انقلاب 57 این بود که  انقلاب ما  یک انقلاب اسلامی است نه شیعی.  امروز تحرکاتی در فلسطین و حماس داریم در صورتی که مذهب آنان شیعه نیست و اقداماتی را که در منطقه بالکان انجام دادیم برای دفاع از مظلومیت مسلمانان آن منطقه بوده است و موضوع شیعیان مطرح نبود.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران زمانی که سفیر اسبق اتریش به دیدارشان آمده بود و در مورد ارتباط با اهل سنت سوالی کرده بود ایشان تاکید کردند که ما با اهل سنت یک نفریم و آنها از خودمان هستند و هیچ فرقی میان شیعیان و اهل سنت در کشورما وجود ندارد، ما همگی امت اسلامی هستیم.

حجت الاسلام قمی اظهار کرد: آیت الله سیستانی هم اعلام کردند که هیچگاه نگویید اهل سنت برادر ما هستند آنها از خود ما هستند. بنابراین همه باید با تمسک به قرآن کریم، وحدت اسلامی را حفظ کنیم. ما مسلمانان همگی آرمان مشترک، اهداف مشترک و امکانات فراوان داریم. یکی از مهمترین امکاناتمان همین جوانان مسلمان هستند که در جهان اسلام حضور دارند جوانان تحصیلکرده و با انگیزه در واقع مهمترین سرمایه جهان اسلام است. 

وی ادامه داد: البته جهان اسلام امکانات فراوانی از جمله معادن مختلف، نفت و گاز فراوان، مناطق ژئوپلیتیک حساس هم دارد. همچنین جمعیت نزدیک به دو میلیارد و بیش از ۵۰ رای در سازمان ملل را دارا است. ما اگر از این منابع به خوبی استفاده می‌کردیم امروز شاهد اینگونه جنایات در فلسطین و سربرنیتسا نبودیم.

معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری اظهار کرد: این حق مردم مسلمان است که دولت‌ها و علما باهم متعهد باشند در واقع اختلاف میان مسئولین جهان اسلام ظلم به مسلمانان است.

وی تاکید کرد که اگر امروز ده‌ها هزار نفر در غزه شهید و بیش از ۱۰۰ هزار نفر مجروح و چندین میلیون نفر در منطقه آواره شدند همه این عوامل به دست اسرائیل و آمریکا رقم خورده است. البته باید گفت که تفرقه میان مسلمانان هم عامل دیگر این جنایات است.

حجت الاسلام قمی ابراز کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران تاکید کردند که دولت‌های اسلامی روابط خود را اعم از اقتصادی و سیاسی و... با رژیم صهیونیستی قطع کنند اما متاسفانه برخی از کشورهای اسلامی در همین مدتی که جنگ غزه اتفاق افتاد روابط خود را با رژیم صهیونیستی ادامه دادند. اما در مقابل مشاهده کردیم که غیر مسلمانان از غزه دفاع می‌کنند برای مثال در دانشگاه های آمریکا علیه رژیم صهیونیستی تظاهرات می‌شود و دولت امریکا سه هزار نفر از آنان را بازخواست می‌کند و یا همچنین در اروپا هم مردم تظاهرات به راه میاندازند و شعار سر می‌دهند. 

معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد: بنابراین وظیفه ما این است که افکار عمومی جهان را نسبت به وضعیت مردم فلسطین و غزه آگاه کنیم. در واقع مردمان این سرزمین با وحدت کلمه‌ای که دارند، پیروز شدند.

وی افزود: همه ما می‌دانیم که اسرائیل به هیچکدام از اهداف خود دست نیافته و نتوانسته حتی تونل های حماس را کشف کند. باید گفت که ساختار نظامی حماس باقی مانده و اراده مردم غزه همچنان پابرجاست.

حجت الاسلام قمی تصریح کرد: اما در نقطه مقابل ما در اسرائیل شاهد تظاهرات مردم این رژیم علیه آن هستیم. یعنی صحنه  اسرائیل نشان می‌دهد که آنها شکست خورده اند اما نتانیاهو ادعا می‌کند که پیروز میدان است.

معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: امروز علاوه بر مسلمانان جهان اسلام، افکار عمومی دنیا هم از ما بحث دیانت و معنویت را مطالبه می‌کنند. متاسفانه ما امروز در جهان خوبی زندگی نمی‌کنیم و از این جمعیت ۸ میلیاردی کره خاکی بیش از ۱ میلیارد نفر احساس اضطراب و نگرانی دارند، حدود ۴۰۰ میلیون نفر معتاد به مواد مخدر هستند و تعداد زیادی احساس پوچی می‌کنند. ۷۸ درصد در یک نظرسنجی اعلام شده است که احساس تنهایی می‌کنند تا جایی که کشوری همانند ژاپن دو وزارتخانه به نام وزارت تنهایی تاسیس کرده است، همه این موارد به دلیل فقدان معنویت در جهان است و ما شاهد امور ضد فرهنگی هستیم که به نام فرهنگ به مردم دنیا ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: المپیک پاریس یکی دیگر از عوامل سقوط ارزش‌ها و فرهنگ در جوامع غربی بود. ما امروز دیگر درگیری میان فرهنگ‌ها نداریم؛ درگیری مهم ما میان فرهنگ و بی فرهنگی ها است.

حجت الاسلام قمی تصریح کرد: سردمداران نظام سلطه غربی سعی می‌کنند بی فرهنگی را به نام فرهنگ تبیین کنند. بنابراین بشریت سرخورده از این مکتب های بشری  به مسئله دین و معنویت توجه می‌کنند.

وی در پایان گفت: در زمان کرونا در یک نظرسنجی اعلام شد که توجه مردم به معنویت ۳۰ الی 40 درصد افزایش پیدا کرده، بنابراین در چنین شرایطی وظیفه ما این است که معنویت را به مردم نشان و آن را گسترش دهیم. باید بدانیم که مخاطبان ما تنها مسلمانان نیستند و همه انسانها کره خاکی مخاطب ما هستند. 

انتهای پیام/