شناسهٔ خبر: 70465051 - سرویس اقتصادی
منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

شکاف دلار در تهران و هرات سوژه شد

اقتصادنیوز : بازار طلا،‌ ارز و سکه در روزهای اخیر شاهد دخالت‌های گسترده و تزریق سنگین دلار بوده است و در حالی که تقاضای فصلی تجار به دلیل پایان سال میلادی افزایش یافت، بازارساز با اتخاذ سیاست‌هایی همچون توافق با پتروشیمی‌ها برای افزایش عرضه ارز، تلاش کرده است تعادل بازار را حفظ کند.

صاحب‌خبر -

دلار در بازار آزاد همچنان درگیر نوسانات شدیدی است، اما تحلیلگران معتقدند سیاست‌های جدید بازارساز و کاهش تقاضای تجاری به دلیل پایان سال میلادی، توانسته‌اند از شدت افزایش قیمت بکاهند.

بازار طلا،‌ ارز و سکه در روزهای اخیر شاهد دخالت‌های گسترده و تزریق سنگین دلار بوده است و در حالی که تقاضای فصلی تجار به دلیل پایان سال میلادی افزایش یافت، بازارساز با اتخاذ سیاست‌هایی همچون توافق با پتروشیمی‌ها برای افزایش عرضه ارز، تلاش کرده است تعادل بازار را حفظ کند. با این حال، دلار همچنان با نوسانات شدید در حال معامله است و معامله‌گران نسبت به تأثیر این سیاست‌ها دچار تردید هستند.

تحلیلگران معتقدند بازار ارز در روزهای اخیر با دخالت‌های سنگین و تزریق گسترده دلار مواجه بوده است. این اقدامات در حالی صورت گرفته که تقاضای فصلی دلار به‌ویژه در آستانه پایان سال میلادی افزایش یافته است. بنابر ادعای معامله گران، وزارت اقتصاد با مدیریت عرضه و تحریک تقاضا، به دنبال آن بوده است که مانع دسترسی تجار به دلار ارزان در انتهای سال شود. این رویکرد می‌تواند به کنترل نوسانات کوتاه‌مدت کمک کند، اما اثرات بلندمدت آن بر بازار همچنان محل بحث است.

با این حال، قیمت دلار تهران امروز معاملات را با گپ منفی 300 تومانی در میانه کانال نهم دامنه 70 هزار تومان بازگشایی کرد و در همین محدوده باقی ماند.

قیمت دلار هرات نیز معاملات را با گپ مثبت مثبت ۲۲۵۰ تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته در نیمه اول کانال نهم دامنه ۷۰ هزار تومان بازگشایی کرد و در ابتدا تا میانه این کانال افزایشی شد و در ادامه با روند نزولی دو کاناله تا کانال هفتم دامنه ۷۰ هزار تومان پایین آمد. قیمت دلار هرات در ادامه بین کانال هشتم و هفتم دامنه ۷۰ هزار تومان نوسان داد.

قیمت درهم امارات امروز معالملات را با گپ مثبت ۶۰ تومانی در ۲۱ هزار و ۹۰۰ تومان آغاز کرد و در نیمه اول معاملات با روند نزولی تا ۲۱ هزار و ۶۸۰ تومان عقب‌نشینی کرد. در ادامه قیمت درهم امارات با تغییر روند صعودی شد و به ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان  رسید. این پایان معاملات نبود و قیمت درهم امارات بار دیگر کاهشی شد و تا ۲۱ هزار و ۷۶۰ تومان پایین آمد.

تحلیلگران فنی بر این باورند که درهم امارات در محدوده حمایتی ۲۱ هزار و ۷۰۰ تومان تثبیت شده است. اگر این سطح شکسته شود، قیمت ممکن است تا ۲۱ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش یابد. از سوی دیگر، عبور از مقاومت ۲۱ هزار و ۸۵۰ تومان می‌تواند درهم را به محدوده ۲۲ هزار تومان برساند. نوسانات بازار ارز و تقاضای حواله‌ای می‌تواند روند آتی قیمت درهم را تعیین کند.

از سوی دیگر، در بازار رسمی قیمت دلار و یورو روندی افزایشی را به ثبت رساندند. دلار در مرکز مبادله ایران با افزایش وارد کانال ۶۶ هزار تومان شد و قیمت ۶۶ هزار و ۱۴۸ تومان معامله شد و نرخ حواله‌ای آن به ۶۴ هزار و ۳۴۰ تومان رسید. یورو نیز در نرخ ۶۸ هزار و ۷۱۱ تومان معامله گردید. درهم امارات در بازار رسمی افزایش یافت و به ۱۸ هزار و ۹۴۸ تومان رسید. این روند نشان‌دهنده کنترل نسبی قیمت‌ها در بازار رسمی، برخلاف بازار آزاد، است.

طی روزهای اخیر، تقاضا برای دلار افزایش داشت، اما با ورود برخی سیگنال‌های بازارساز، این روند تا حدی کنترل شد. گزارش‌هایی منتشر شده که نشان از توافق بانک مرکزی با شرکت‌های پتروشیمی برای افزایش عرضه ارز در بازار دارد. برخی فعالان بازار پیش‌بینی می‌کنند که از ابتدای هفته آینده حجم عرضه ارز پتروشیمی‌ها تا ۳۰ درصد بیشتر شود.

با وجود انتشار اخبار مرتبط با عرضه ارز توسط بازارساز در هفته‌های گذشته، دلار به سقف قیمتی جدیدی دست یافت. این موضوع باعث شده است که معامله‌گران به تأثیرگذاری این خبرها در کنترل بازار چندان خوش‌بین نباشند و آن‌ها را بیشتر ابزاری تبلیغاتی بدانند.

امروز قیمت بیت‌کوین نوسانات محدودی را تجربه کرد و در طول روز عمدتاً در کانال قیمتی ۹۸ هزار دلار باقی ماند. قیمت این رمزارز در ابتدای روز ۹۸ هزار و ۳۲۳ دلار بود و تا پایان روز با اندکی افزایش به ۹۸ هزار و ۵۹۱ دلار رسید. از سوی دیگر، قیمت تتر نیز با نوساناتی در محدوده ۷۸ هزار تا ۷۹ هزار و ۳۷۵ تومان مواجه بود و در نهایت در سطح ۷۸ هزار و ۶۵۳ تومان تثبیت شد. ثبات نسبی در بازار رمزارزها نشان‌دهنده تعادل میان عرضه و تقاضا در شرایط فعلی است.

به گفته تکنیکالیست‌ها، بیت‌کوین در حال حاضر در محدوده حمایتی ۹۸ هزار دلار قرار دارد. اگر این سطح حفظ شود، امکان صعود به مقاومت ۱۰۰ هزار دلار وجود دارد. با این حال، شکست حمایت فعلی می‌تواند قیمت را تا ۹۶ هزار و ۵۰۰ دلار کاهش دهد. عدم نوسانات چشمگیر در روزهای اخیر، نشان‌دهنده انتظار معامله‌گران برای محرک‌های جدید در بازار است.

برای تتر، محدوده حمایتی ۷۸ هزار تومان نقش کلیدی دارد. حفظ این سطح می‌تواند باعث بازگشت قیمت به مقاومت ۷۹ هزار و ۵۰۰ تومان شود. اما اگر قیمت از سطح حمایتی عبور کند، احتمال کاهش به ۷۷ هزار و ۵۰۰ تومان مطرح است. نوسانات محدود تتر ناشی از ثبات نسبی تقاضا و عرضه در بازار داخلی است.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «شکاف دلار در تهران و هرات سوژه شد؛ قیمت طلای آبشده در سراشیبی؛ سقوط ادامه دارد؟/ نوسان بیت کوین در محدوده حساس» بخوانید.